Pentru ei, toată pasiunea noastră
Pro Plan logo
Cum să-ţi faci casa prietenoasă pentru pisici

Cum să-ţi faci casa prietenoasă pentru pisici

3 minute de citit
Pro Plan logo
Sponsorizat de Pro Plan

Noua ta pisică e prețioasă, așa că vei dori să-ți faci casa și grădina cât mai sigure pentru ea. De unde începi, așadar, în crearea unei case și grădini sigure pentru pisică?

Siguranța în interior

Pisicile și, mai ales, puii de pisică sunt în mod natural curioase și investighează obiectele atingându-le, mirosindu-le și gustându-le. Atunci când aduci o nouă pisică în casă, va fi curioasă să descopere spațiul cel nou și, spre deosebire de noi, nu își va da seama de diferența dintre ceea ce este și ce nu este periculos.

Dacă nu ești sigur cum să-ți faci casa sigură pentru pisica ta, consultă lista noastră de verificare pentru a-ți ține animalul de companie departe de necazuri.

Siguranța în aer liber

Pisica sau puiul tău de pisică are un instinct natural de a se juca în aer liber, de a-și marca teritoriul, de a se urca în copaci și de a trage un pui de somn la soare? Oricât de distractiv ar suna, există unele lucruri ce țin de exteriorul casei tale la care trebuie să fii atent. Afară, pisicile sunt expuse la mai multe boli și paraziți, riscă să se piardă sau să fie furate și ar putea fi rănite de o mașină.

Pentru a lăsa pisicile în aer liber și a le asigura și condiții de siguranță, poți crea o grădină sigură pentru pisici.

Unele pisici sunt destul de fericite să stea în casă - deși este responsabilitatea ta să știi cum să îți faci casa sigură pentru pisici și să le oferi un mediu interesant, pentru a compensa lipsa stimulării în aer liber. Alte pisici vor prefera să hoinărească în aer liber - decizia presupune o analiză atentă. În cazul în care te decizi să lași pisica în aer liber, adresează-te crescătorului sau medicului veterinar pentru sfaturi și asigură-te că spațiul ei în aer liber este cât mai sigur posibil.