OpenOpen

Ragdoll

Ragdoll

Rasa de pisici Ragdoll este mare, puternică și impozantă, cu marcaje distinctive. Cu toate acestea, pisica este extrem de relaxată, dând impresia de păpușă moale din cârpe. Capul lat are un creștet aplatizat și este lat între urechi. Ochii de un albastru profund sunt mari. Corpul este lung și musculos cu pieptul lat, gâtul scurt și picioarele puternice. Labele sunt mari, rotunjite și acoperite cu păr, iar coada este lungă și stufoasă. Blana pisicii Ragdoll este mătăsoasă și deasă, de lungime medie spre mare, iar pisicile adulte ar trebui să aibă un guler și pantaloni scurți. Există trei modele diferite de blană la rasa Ragdoll și fiecare model are patru culori. Există și o pisică Ragdoll mitten cu marcaje albe suplimentare.

Ragdoll
  • Blană: Lungă
  • Îngrijire : O dată pe zi
Ragdoll
  • Activitate : Scăzută
Ragdoll
  • Gălăgie : Scăzut

Origine

Primii pui Ragdoll s-au născut în California în anii 1960. Probabil că sunt rezultatul unei încrucișări între o femelă Persană albă și un mascul Birmanez sau de tip Birmanez. Atunci când este ridicată în brațe pisica se relaxează complet și este la fel de moale ca o păpușă din cârpe [ragdoll] de la care își ia și numele. Unii spun că această trăsătură a apărut ca urmare a unui accident pe care l-a suferit femela în timp ce era gestantă, însă este genetic imposibil ca efectele rănii să fie moștenite de pui.

Țară de origine

America

Personalitate

Pisica Ragdoll este probabil cea mai relaxată dintre toate rasele de pisici domestice. Acestea sunt de obicei mulțumite, nepretențioase și tolerează majoritatea situațiilor. Au un temperament extrem de blând și relaxat și sunt animale de companie loiale și devotate. Există o legendă veche care spune că aceste pisici sunt imune la durere, însă este complet neadevărat! Dispoziția lor relaxată este născută dintr-o natură foarte încrezătoare, nu din lipsa sentimentelor.

Sănătate

Rasa Ragdoll este asociată unei forme de boală ereditară de inimă (cardiomiopatie hipertrofică) care poate duce la atac de cord la o vârstă fragedă – întrebați crescătorul dacă vă gândiți să cumpărați o pisică din această rasă.

Informații suplimentare

Dacă vă gândiți să vă folosiți pisica Ragdoll pentru reproducere, cereți sfatul veterinarului cu privire la testarea pentru boli de inimă.

Nutriție

Fiecare pisică este unică și fiecare are propriile preferințe, mofturi și nevoi când vine vorba de mâncare. Cu toate acestea, pisicile sunt carnivore și fiecare dintre ele trebuie să obțină 41 de nutrienți diferiți și specifici din alimentație. Proporția acestor nutrienți variază în funcție de vârstă, stil de viață și starea generală de sănătate, deci nu e deloc surprinzător că un pui energic aflat în creștere are nevoie de o balanță diferită de nutrienți în dietă decât o pisică adultă mai puțin activă. Alte aspecte pe care trebuie sa le aveți în vedere sunt administrarea cantității corecte de mâncare pentru a 'ideal body condition' în conformitate cu instrucțiunile de hrănire și livrarea hranei în funcție de preferințele individuale respectând rețetele de mâncare uscată sau umedă.

Îngrijire

Rasa Ragdoll necesită îngrijire regulată pentru a-i păstra blana superbă în bună stare. Ca în cazul tuturor pisicilor, dacă procesul de îngrijire este început de când pisica este pui, acesta se obișnuiește repede și se bucură de atenția pe care o primește. Atenția zilnică va împiedica formarea de noduri și lupta care urmează pentru a îndepărta câlții și nodurile dintr-o blană neglijată. Ca la orice pisică, se recomandă controalele anuale de sănătate, vaccinarea și deparazitarea.