Pisica Orientală Cu Păr Scurt

Oriental Short Hair
Pisicile orientale sunt de talie medie, dar sunt mai grele decât par. Corpul este asemănător cu al unei Siameze: lung, subțire, cu o coadă lungă ca un bici și picioare lungi și zvelte. Capul are o formă triunghiulară și ascuțită, cu un profil drept și urechi mari așezate depărtat. Blana pisicii orientale este foarte scurtă și apropiată de corp. Textura este fină și lucioasă. Pisicile orientale cu păr scurt pot avea o mulțime de culori și modele.
  • Pisică foarte activă și băgăcioasă
  • Pisică sociabilă și dependentă
  • Pisică foarte comunicativă
  • Rasă de pisică suplă și elegantă
  • Nevoie de îngrijire săptămânală
  • Rasă non-hipoalergenică
  • Are nevoie să iasă afară
  • Ar putea avea nevoie de familiarizare înainte de a locui cu copii

Origine

Pisica orientală este de fapt o Siameză cu o blană diferit colorată și ochi verzi (cu excepția rasei Foreign White, care are ochii albaștri). Forma și temperamentul sunt identice cu ale Siamezei. Rasa de pisici orientale a fost creată prin încrucișarea Siamezei cu alte rase pentru a produce culori diferite. „Siameza” neagră exista de mult timp, însă abia prin 1950 au început să se facă eforturi serioase pentru a produce culori diferite, iar tipul negru este cunoscut acum drept pisica orientală neagră. Următoarea rasă orientală care s-a dezvoltat a fost Havana, o „Siameză” ciocolatie (a nu se confunda cu Havana Brown care este o rasă americană separată). Reproducerea selectivă a produs de atunci mult mai multe culori și modele de blană.

Țară de origine

America/Marea Britanie

Alte denumiri

-

Personalitate

Ca și Siameza, Orientala este o pisică inteligentă și curioasă care își face simțită prezența. Îi place să comunice cu companionii ei umani și așteaptă un răspuns. Vrea să facă parte din familie și îi place să joace jocuri cum ar fi prinderea unei mingi de hârtie mototolită. Pisicilor orientale le place să se distreze și nu le place să stea singure, așa că dacă ești plecat toată ziua la serviciu probabil că ar trebui să mai iei încă o pisică orientală.

Sănătate

Deși majoritatea pisicilor orientale trăiesc mult și sunt sănătoase, există o serie de boli care par să fie asociate familiei de pisici orientale – cele similare Siamezei, cu care sunt înrudite îndeaproape.

Nutriție

Fiecare pisică este unică și fiecare are propriile preferințe, mofturi și nevoi când vine vorba de mâncare. Cu toate acestea, pisicile sunt carnivore și fiecare dintre ele trebuie să obțină 41 de nutrienți diferiți și specifici din alimentație. Proporția acestor nutrienți variază în funcție de vârstă, stil de viață și starea generală de sănătate, deci nu e deloc surprinzător că un pui energic aflat în creștere are nevoie de o balanță diferită de nutrienți în dietă decât o pisică adultă mai puțin activă. Alte aspecte pe care trebuie sa le ai în vedere sunt: administrarea cantității corecte de mâncare pentru a menține o formă ideală, în conformitate cu instrucțiunile de hrănire și livrarea hranei în funcție de preferințele individuale respectând rețetele de mâncare uscată sau umedă

Îngrijire

Blana scurtă și lucioasă a rasei de pisici orientale nu necesită multă îngrijire, însă pisicilor le place atenția care vine o dată cu îngrijirea. Ca în cazul tuturor pisicilor, se recomandă controale anuale de sănătate, vaccinare și deparazitare.

Potrivită pentru copii?

Deși această rasă nu este recunoscută pe scară largă ca fiind una dintre cele mai bune rase pentru copii, toate pisicile sunt diferite și, cu familiarizarea adecvată, ar putea fi un bun companion pentru aceștia.

E aceasta pisica potrivită pentru tine?

E aceasta pisica potrivită pentru tine?

Toate pisici au personalitatea lor, însă unele instincte și comportamente sunt moștenite. Folosește selectorul de rase și află ce rase de pisici se potrivesc cel mai bine cu preferințele și stilul tău de viață. Dacă tu și pisica aveți lucruri în comun, cresc șansele unei vieți fericite și împlinite împreună.

Ce să mai iei în calcul

Adopție

Adopția unei pisici de la un adăpost îți poate aduce incredibil de multă împlinire, iar ei îi oferă o a doua șansă la viață. Sunt multe pisici în căutarea unei case primitoare. Fiecare are propria poveste și multe și-au pierdut prima casă fără vina lor și și-ar dori să devină parte din a ta. Centrele recunoscute vor acorda multă atenție potrivirii dintre oameni și pisici, având personal pregătit să te ajute cu sfaturi și să îți răspundă la orice eventuale întrebări.

Alegerea unui crescător bun

Dacă te-ai hotărât să alegi o pisică cu pedigree, atunci asigură-te că apelezi la un crescător cu reputație bună. Principalul avantaj în cumpărarea unei pisici de rasă este că vei ști destul de bine cum va arăta și în ce fel i se va contura personalitatea. Contactează-ți veterinarul pentru mai multe informații despre bolile infecțioase, predispozițiile genetice și nevoile de îngrijire, pentru a fi complet pregătit atunci când întâmpini o pisică la tine acasă.

Întâmpinarea pisicii acasă

Când pisoiul sau pisica ta e pe cale să vină acasă, e normal să fii plin de entuziasm. În ultimele zile de dinaintea venirii, sunt o mulțime de pregătiri pe care le poți face pentru a o întâmpina cum se cuvine.