OpenOpen

Egipteana Mau

Egipteana Mau

Rasa de pisici Egipteana Mau este elegantă, cu un aspect atletic și este caracterizată de un model du pete așezate aleatoriu. Se spune despre pisicile Mau că au o privire unică „îngrijorată”. Această expresie facială este generată de ochi mari, de culoarea agrișei verzi, așezați drept sub o sprânceană dreaptă și între liniile paralele ale nasului. Rasa Mau nu este la fel de solidă ca British Shorthair, însă nu este nici la fel de zveltă ca grupele de pisici orientale. Blana pisicii Mau Egiptene este mătăsoasă și fină și are un luciu special. Fruntea are semnele tipice „M” și de încruntare, formând linii pe frunte, care continuă în jos pe ceafă. Modelul pătat distinct al pisicilor Mau poate avea diverse culori, formând un contrast între culoarea cafeniu deschis și marcajele în nuanțe mai închise.

Egipteana Mau
  • Blană: Scurtă
  • Îngrijire : Mai puțin de o dată pe săptămână
Egipteana Mau
  • Activitate : Intensă
Egipteana Mau
  • Gălăgie : Mediu

Origine

Mau înseamnă „pisică” în limba egipteană, iar această rasă se aseamănă foarte mult cu pisicile pătate sculpturale prezentate în arta Egiptului Antic. Rasa își are originea într-o pisică pătată găsită în Cairo despre care se spune că a fost dusă la Roma în 1953 de către o prințesă rusă. Aceasta a produs o serie de pisici pătate în Italia și ulterior s-a mutat în America de Nord unde crescătorii au dezvoltat rasa Mau modernă. Se spune că marcajele caracteristice de pe cap seamănă cu scarabeul considerat animal sacru de egiptenii antici.

Țară de origine

Egipt/Italia

Personalitate

Pisica Mau Egipteană este iubitoare și jucăușă. Se spune că sunt niște animale extrem de inteligente și că le place să învețe trucuri noi și să meargă în lesă. Sunt pisici ideale pentru familii, deoarece le plac agitația și atenția. Fiind foarte active, pisicile Mau au nevoie de stimulente cum ar fi jucăriile sau companioni cu care să se joace, îndeosebi dacă urmează să le lăsați singure mult timp.

Sănătate

Egipteana Mau nu este o rasă obișnuită și în prezent nu există informații referitoare la probleme de sănătate semnificative.

Îngrijire

Rasa de pisici Egipteana Mau nu necesită îngrijiri speciale, deoarece blana ei scurtă și fină se întreține singură, însă le place să fie periate cu o perie moale ca parte din atenția pe care le-o oferă stăpânul. Ca și în cazul tuturor pisicilor, se recomandă vaccinarea regulată și deparazitarea.