Egyptian Mau

Egyptian Mau
Rasa de pisici Egipteana Mau este elegantă, cu un aspect atletic și este caracterizată de un model du pete așezate aleatoriu. Se spune despre pisicile Mau că au o privire unică „îngrijorată”. Această expresie facială este generată de ochi mari, de culoarea agrișei verzi, așezați drept sub o sprânceană dreaptă și între liniile paralele ale nasului. Rasa Mau nu este la fel de solidă ca British Shorthair, însă nu este nici la fel de zveltă ca grupele de pisici orientale. Blana pisicii Mau Egiptene este mătăsoasă și fină și are un luciu special. Fruntea are semnele tipice „M” și de încruntare, formând linii pe frunte, care continuă în jos pe ceafă. Modelul pătat distinct al pisicilor Mau poate avea diverse culori, formând un contrast între culoarea cafeniu deschis și marcajele în nuanțe mai închise.
  • Pisică foarte activă și băgăcioasă
  • Pisică sociabilă și dependentă
  • Pisică ușor comunicativă
  • Conformație obișnuită
  • Nevoie de îngrijire săptămânală
  • Rasă non-hipoalergenică
  • Are nevoie să iasă afară
  • Ar putea avea nevoie de familiarizare înainte de a locui cu copii

Origine

Mau înseamnă „pisică” în limba egipteană, iar această rasă se aseamănă foarte mult cu pisicile pătate sculpturale prezentate în arta Egiptului Antic. Rasa își are originea într-o pisică pătată găsită în Cairo despre care se spune că a fost dusă la Roma în 1953 de către o prințesă rusă. Aceasta a produs o serie de pisici pătate în Italia și ulterior s-a mutat în America de Nord unde crescătorii au dezvoltat rasa Mau modernă. Se spune că marcajele caracteristice de pe cap seamănă cu scarabeul considerat animal sacru de egiptenii antici.

Țară de origine

Egipt/Italia

Alte denumiri

-

Personalitate

Pisica Mau Egipteană este iubitoare și jucăușă. Se spune că sunt niște animale extrem de inteligente și că le place să învețe trucuri noi și să meargă în lesă. Sunt pisici ideale pentru familii, deoarece le plac agitația și atenția. Fiind foarte active, pisicile Mau au nevoie de stimulente cum ar fi jucăriile sau companioni cu care să se joace, îndeosebi dacă urmează să le lăsați singure mult timp.

Sănătate

Egipteana Mau nu este o rasă obișnuită și în prezent nu există informații referitoare la probleme de sănătate semnificative.

Nutriție

-

Îngrijire

Rasa de pisici Egipteană Mau nu necesită îngrijiri speciale, deoarece blana ei scurtă și fină se întreține singură, însă le place să fie periate cu o perie moale ca parte din atenția pe care le-o oferă stăpânul. Ca și în cazul tuturor pisicilor, se recomandă vaccinarea regulată și deparazitarea.

Potrivită pentru copii?

Deși această rasă nu este recunoscută pe scară largă ca fiind una dintre cele mai bune rase pentru copii, toate pisicile sunt diferite și, cu familiarizarea adecvată, ar putea fi un bun companion pentru aceștia.

E aceasta pisica potrivită pentru tine?

E aceasta pisica potrivită pentru tine?

Toate pisici au personalitatea lor, însă unele instincte și comportamente sunt moștenite. Folosește selectorul de rase și află ce rase de pisici se potrivesc cel mai bine cu preferințele și stilul tău de viață. Dacă tu și pisica aveți lucruri în comun, cresc șansele unei vieți fericite și împlinite împreună.

Ce să mai iei în calcul

Adopție

Adopția unei pisici de la un adăpost îți poate aduce incredibil de multă împlinire, iar ei îi oferă o a doua șansă la viață. Sunt multe pisici în căutarea unei case primitoare. Fiecare are propria poveste și multe și-au pierdut prima casă fără vina lor și și-ar dori să devină parte din a ta. Centrele recunoscute vor acorda multă atenție potrivirii dintre oameni și pisici, având personal pregătit să te ajute cu sfaturi și să îți răspundă la orice eventuale întrebări.

Alegerea unui crescător bun

Dacă te-ai hotărât să alegi o pisică cu pedigree, atunci asigură-te că apelezi la un crescător cu reputație bună. Principalul avantaj în cumpărarea unei pisici de rasă este că vei ști destul de bine cum va arăta și în ce fel i se va contura personalitatea. Contactează-ți veterinarul pentru mai multe informații despre bolile infecțioase, predispozițiile genetice și nevoile de îngrijire, pentru a fi complet pregătit atunci când întâmpini o pisică la tine acasă.

Întâmpinarea pisicii acasă

Când pisoiul sau pisica ta e pe cale să vină acasă, e normal să fii plin de entuziasm. În ultimele zile de dinaintea venirii, sunt o mulțime de pregătiri pe care le poți face pentru a o întâmpina cum se cuvine.