Pentru ei, toată pasiunea noastră
Olivier

Senior Packaging Specialist @Purina

Olivier
Sustenabilitate

Sustenabilitate

Go to the section >

Producem și comercializăm hrana noastră umedă pentru animale de companie în diferite formate: pungi, conserve, tuburi și vase. Mulți proprietari de animale de companie aleg punga considerând-o ca fiind cel mai convenabil mod de ambalare, pentru că oferă o combinație unică de păstrare a prospețimii hranei fiind în același timp ușoară și la îndemână pentru consumatori. Pungile sunt, de asemenea, foarte populare în rândul proprietarilor animalelor de companie, datorită dimensiunii porțiilor.


Suntem conștienți că pungile noastre au un dezavantaj important: nu sunt reciclabile. Acest lucru se datorează faptului că au în componență diferite tipuri de materiale plastice și aluminiu, care sunt stratificate pentru a forma ambalajul complet. Cu toate acestea, echipele noastre testează noi structuri și tipuri de ambalaje care au scopul de a asigura circularitatea pungii. 

În prezent, în Olanda testăm un prim ambalaj flexibil din plastic reciclabil, primul de acest tip, pentru hrana noastră umedă destinată animalelor de companie. Spre deosebire de pungile actuale, noul ambalaj este construit în întregime dintr-un singur tip de plastic – Polipropilena (PP) – care permite pungilor pentru hrana umedă să fie reciclabile și mai ușoare decât cutiile și în același timp să aibă posibilitatea de a fi trecute prin procesul intens de retortă, care poate atinge temperaturi de peste 120°C garantând astfel calitatea produsului. 

Abordarea „Mass Balance” ne permite să urmărim cantitatea de plastic reciclat utilizată şi, apoi, să o amestecăm cu plastic neutilizat, pentru a crea ambalaje noi. Astfel, acest lucru ne ajută să reducem cantitatea de deşeuri din plastic şi să contribuim la economia circulară.