Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.
Pentru ei, toată pasiunea noastră
Olivier

Senior Packaging Specialist @Purina

Olivier
Sustenabilitate

Sustenabilitate

Go to the section >

Da. În cadrul angajamentului nostru global, ca până în 2025, 100% din ambalajele noastre să fie reutilizabile sau reciclabile, lucrăm la ambalaje din plastic reciclabil, în timp ce investigăm și ne îndreptăm spre alte soluții, cum ar fi ambalaje reutilizabile, noi sisteme de livrare și modele de afaceri inovatoare pentru a evita folosirea ambalajelor de unică-folosință.

Pentru majoritatea ambalajelor, reciclarea este probabil cea mai bună soluție, pentru că păstrează materialele care circulă, în economie. Lucrăm din greu pentru ca ambalajele noastre să fie mai ușor de reciclat, iar aceste eforturi aduc rezultate. De exemplu, am schimbat ambalajele hranei fără cereale Beyond® din multi-material, în mono-material, iar acum acest ambalaj poate fi reciclat oriunde există infrastructură pentru asta. De asemenea, lucrăm la realizarea ambalajelor pentru hrană umedă pentru animale de companie Purina, complet reciclabile. Echipele noastre testează noi structuri și tehnologii care au scopul de a asigura circularitatea ambalajului. De exemplu, în Olanda, testăm un ambalaj din plastic flexibil reciclabil, primul din acest tip.

Ca parte a angajamentului nostru, introducem și ambalaje reutilizabile, noi sisteme de livrare și modele de afaceri inovatoare pentru a evita folosirea ambalajelor de unică folosință. De exemplu, în 19 magazine din trei regiuni din Rusia consumatorii pot cumpăra deja produse Purina la vrac, folosind propriile recipiente sau ambalaje.

De asemenea, în câteva magazine din Elveția testăm un nou sistem vrac, cu circuit închis pentru hrana noastră uscată. Dozatoarele din magazin le oferă consumatorilor o experiență fără ambalaje de unică folosință, alături de flexibilitate și varietate de produse. Colaborând cu start-up-ul MIWA, am pus în testare dozatoarele reutilizabile, care pot fi reumplute, în trei magazine Nestlé din Elveția. Pe parcursul unei perioade de probă de patru luni, dozatoarele au fost bine primite de consumatori și am reușit să obținem informații valoroase, inclusiv despre ușurința folosirii acestora. Pentru a evalua în continuare eficiența dozatoarelor în prevenirea pierderii deșeurilor de-a lungul lanțului de aprovizionare, dozatoarele sunt acum lansate în mai multe locații.

Mai mult decât atât, împreună cu Institutul Nestlé pentru Științele Ambalajelor explorăm o gamă mai largă de inovații, inclusiv materiale noi, pe bază de hârtie.