Pentru ei, toată pasiunea noastră
Olivier

Senior Packaging Specialist @Purina

Olivier
Sustenabilitate

Sustenabilitate

Go to the section >

La Purina, credem că niciun ambalaj nu ar trebui să fie irosit și ne angajăm ca până în 2025, 100% din ambalajele noastre să fie reutilizabile sau reciclabile. Este ceva la care lucrăm din greu.

Ambalajele din plastic joacă un rol important în livrarea în siguranță a hranei pentru animale de companie spre consumatori și în reducerea pierderilor de alimente și deșeuri. Acestea oferă o combinație unică de păstrare a prospețimii hranei, sunt ușoare și la îndemână pentru consumatori. Prin urmare, în timp ce continuăm să lucrăm la reducerea materialelor plastice folosite în ambalajele noastre, trebuie să luăm în considerare cu atenție alternativele disponibile, înainte să facem modificări. Credem că acest lucru este posibil fără a provoca un efect negativ asupra mediului prin abordarea corectă, colectarea și reciclarea ambalajelor.

Până în prezent, am făcut progrese considerabile în asigurarea folosirii unei cantități minime adecvate de ambalaje în care să ne protejăm produsele. În 2016, ca parte a angajamentelor noastre Purina pentru societate, am stabilit obiectivul de a evita folosirea a 3 000 de tone de material de ambalare până în 2019, comparativ cu nivelurile din 2015. În 2018, am evitat folosirea a 787 de tone de ambalaje. În total, din 2015, am evitat 3542 de tone de ambalaje, depășindu-ne obiectivul cu 18%. 52% din materialul de ambalare evitat din 2017 a fost plasticul.

Un bun exemplu al inițiativelor noastre de a reduce folosirea plasticului este reducerea greutății unora dintre ambalajele noastre prin reducerea stratului de PE (polietilenă). Această modificare a ambalajelor a fost deja pusă în aplicare în toate fabricile noastre europene și a avut un impact pozitiv asupra reducerii globale a ambalajelor, ajutându-ne să reducem 528,3 tone de ambalaje în total.

Eforturile noastre de a reduce folosirea materialelor plastice în ambalajele noastre nu se opresc aici. Lucrăm la eliminarea sau schimbarea combinațiilor complexe de materiale de ambalare, astfel încât toate ambalajele noastre, inclusiv materialele plastice să fie reciclabile. De asemenea, lucrăm la incorporarea, acolo unde este posibil, a materialelor plastice reciclate în ambalajele noastre și investim în cercetare pentru a găsi materiale durabile care să protejeze hrana pentru animale de companie în același mod ca materialele plastice.

De asemenea, colaborăm cu diferite părți interesate pentru a dezvolta noi abordări pentru creșterea nivelului reciclării, pentru că știm că angajamentele pentru ambalaje 100% reciclabile sau reutilizabile nu sunt suficiente pentru a aborda complet problema materialelor plastice. Descoperă aici angajamentul Purina de a îmbunătăți performanțele de mediu ale ambalajelor noastre.

La Purina, suntem pasionați de protejarea mediului. Conform angajamentelor pe care ni le-am asumat, până în 2025, ambiţia noastră este ca 100% din ambalajele noastre să fie reutilizabile sau reciclabile și depunem eforturi pentru a reduce deșeurile