Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.
Pentru ei, toată pasiunea noastră
un barbat si un caine care se afla pe plaja si se uita spre mare

Depunerea de eforturi pentru un viitor fără deşeuri

Ne dedicăm reducerii deşeurilor şi a impactului nostru climatic. 

Obiectivul nostru
  • Până în 2025, ambiţia noastră este ca 100% din ambalajele noastre să fie reutilizabile sau reciclabile;
  • Până în 2030, soluţiile circulare privind ingredientele vor fi integrate în portofoliul nostru de produse (Sistemul de referinţă 2021).
Modul în care limitele planetare au inspirat Angajamentul Nostru

Cu noile noastre Angajamente Purina, am extins domeniul de aplicabilitate şi am stabilit o nouă ambiţie.
Ghidaţi de Cadrul limitelor planetare (Centrul de rezilienţă din Stockholm), am observat domeniile în care compania noastră are cel mai mare impact negativ şi am stabilit obiective pentru şase din cele nouă limite planetare. Iar pentru că există o interconectivitate între limite, acţiunile noastre urmăresc să aibă un impact pozitiv asupra sănătăţii planetei noastre, din punct de vedere holistic, pentru a contribui în cele din urmă la regenerarea acesteia.
 

Află mai multe

Angajamentul nostru

De ce este important?

Producţia globală de materiale plastice a crescut anual de la 2 milioane de tone metrice în 1950, la peste 350 de milioane de tone metrice în prezent. Din ambalajele de plastic utilizate pentru alimente, inclusiv hrana pentru animale de companie şi băuturi, multe ajung în mediul natural înconjurător, în special în râuri şi oceane, cauzând vătămarea ecosistemelor. Deşi ambalajele de plastic joacă un rol important în livrarea unei hrane de înaltă calitate pentru animalele de companie, într-un mod sigur şi convenabil, căutăm noi moduri de a face posibilă eliminarea ambalajelor în mod responsabil. În cele din urmă, prin intermediul procesului nostru de producţie dorim să acţionăm în vederea trecerii la o economie circulară. Poţi citi mai multe despre teoria de bază a economiei circulare, mai jos. 

Adresarea problemei poluării cu materiale plastice ne solicită să adoptăm o abordare incluzivă şi comună. În acest sens, luăm măsuri privind:
• dezvoltarea Ambalajului Viitorului;
• crearea unui viitor fără deşeuri;
• stimularea unui comportament şi a unei înţelegeri noi.
 

În continuare ne vom concentra pe scăderea numărului de ambalaje de unică folosinţă cu ambiţia ca, până în 2025, 100% din ambalajele noastre să fie reciclabile sau reutilizabile şi, de asemenea, urmărim să scădem utilizarea materialelor plastice pure cu un sfert, în aceeaşi perioadă.
 
Depunem eforturi pentru a reduce atât numărul de straturi ale diferitelor materiale, cât şi complexitatea acelor materiale, pentru a face ambalajele noastre mai uşor de reciclat.

Un alt mod de a contribui la formarea unui viitor fără deşeuri este integrarea noilor soluţii circulare privind ingredientele în portofoliul nostru de produse. Produse precum Purina AdVENTuROS, în cazul cărora am realizat o iniţiativă pilot în Olanda, utilizând surplusul de grâne dintr-o fabrică de bere, care altfel ar fi fost lăsate să se altereze, reprezintă un exemplu de mod în care ajutăm la reducerea deşeurilor şi facem un pas către o economie mai circulară.

Ce este economia circulară?

Soluţiile privind economia circulară înseamnă reducerea deşeurilor utilizate în procesele noastre de producţie. Acest lucru include deşeurile de ambalaje, precum şi risipa de energie şi deşeurile provenite de la ingrediente. De exemplu, poţi avea un recipient pentru compost acasă, astfel că atunci când cureţi cartofi pentru cina de duminică seara, coaja nu va fi risipită, ci va merge direct în recipientul pentru compost, unde va avea în continuare scopul de a ajuta la hrănirea solului.  

 

În mod similar, dorim să profităm la maximum de ingrediente. Un astfel de exemplu ar fi iniţiativa noastră pilot din Olanda pentru Purina AdVENTuROS, unde surplusul de grâne dintr-o fabrică de bere, care altfel ar fi fost lăsate să se altereze, au fost salvate şi utilizate în produs, ajutând la reducerea deşeurilor.

În industria hranei pentru animale de companie, utilizăm produse secundare de origine animală în reţetele noastre. Astfel de ingrediente, precum ficat şi alte organe, au o valoare nutritivă ridicată şi oferă cantităţi mari de proteine, printre altele, de care animalele de companie se pot bucura. Utilizarea produselor secundare înseamnă, de asemenea, că păstrăm valoarea potenţialelor deşeuri din industria agricolă animală, prin folosirea ingredientelor care nu sunt la fel de frecvent utilizate pentru consumul uman.

Mai multe despre soluţiile privind economia circulară 

 

Ambiţia noastră este ca, până în 2025, 100% din ambalajele noastre Purina să fie reutilizabile sau reciclabile şi, până în 2030, noile soluţii privind ingredientele circulare să fie integrate în portofoliul nostru de produse. 

Purina Europa

Construim împreună cu CSV Nestlé

Aşa cum ne angajăm să îmbunătăţim viaţa animalelor de companie şi a oamenilor care le iubesc, compania-mamă, Nestlé, se angajează să aducă îmbunătăţiri calităţii vieţii şi să contribuie la un viitor mai sănătos pentru oameni şi familii, începând cu planeta şi comunităţile noastre.

Citeşte mai multe despre Nestlé în Societate 

Gourmet Mon Petit în pachete create pentru reciclare

În luna mai 2022, am lansat prima iniţiativă de ambalaje create integral pentru a fi reciclate pentru gama Gourmet, Mon Petit

Acest ambalaj nou a fost introdus în peste 20 de ţări din întreaga Europă, inclusiv Marea Britanie, Irlanda, Belgia şi Italia. Iniţiativa marchează un pas important în parcursul Purina către folosirea ambalajelor reutilizabile sau reciclabile în proporţie de 100%, până în 2025. Acest parcurs va continua în prima parte a anului 2023 cu introducerea ambalajelor „create pentru reciclare” pentru gama Felix Soup. 

Aceste pachete noi adresează o provocare constantă pentru producători – cum să ofere consumatorilor structuri simple de plastic care sunt mai uşor de reciclat, fără a compromite gustul, calitatea şi siguranţa produsului. 

Ambalajul îmbunătăţit este creat dintr-un tip de plastic (polipropilenă), care este reciclabil pe majoritatea pieţelor, în timp ce încă păstrează acele caracteristici ale materialului necesare pentru a oferi calitatea înaltă şi siguranţa cu care ne mândrim.

femeie care plimba caini pe plaja
Impactul nostru
Angajamentele noastre
Ne angajăm să facem mai mult din ceea ce contează pentru animalele de companie, pentru oamenii care le iubesc şi pentru planeta pe care o împărţim cu toţii. De aceea, ne angajăm să îndeplinim cele şase Angajamente Purina.