Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.
Pentru ei, toată pasiunea noastră
Nicola

Coordonator aprovizionare responsabilă și achiziții @Purina

Nicola
Sustenabilitate

Sustenabilitate

Go to the section >

În 2016, ne-am propus ca până în 2020, 100% din ingredientele noastre din fructe de mare să fie obținute în mod responsabil. Acest obiectiv s-a dovedit a fi foarte complicat de îndeplinit. În 2019, am reușit să obținem mai mult de 50% din peștele și fructele de mare în mod responsabil (53%), o mare îmbunătățire față de 27% în 2017. În 2020, am crescut aprovizionarea responsabilă la aproximativ 70% și, deși nu am ajuns încă la 100%, continuăm să lucrăm la atingerea acestui număr ambițios în 2021. În viitor, acest lucru va însemna nu doar creșterea aprovizionării din surse responsabile, dar și susținerea activităților de transformare la nivel de industrie și la scară globală pentru creșterea nivelului de pește sustenabil.

Pentru a putea înțelege dacă o materie primă pe care o folosim este furnizată în mod sustenabil, urmăm definiția aprovizionării responsabile a companiei din care facem parte, Nestlé: Volumul de pește și fructe de mare este considerat ca fiind obținut în mod responsabil atunci când îndeplinește unul dintre următoarele criterii:

a. Provine din origini cu risc scăzut și mediu, precum FishSource sau Monterey Bay Seafood Watch;

b. Originea pescăriei sau a fermei a fost certificată de oricare dintre următoarele: Marine Stewardship Council (MSC), Aquaculture Stewardship Council (ASC), Iceland Responsible Fisheries Management, Alaska Responsible Fisheries Management, Global Aquaculture Alliance’s Best Aquaculture Practices, GLOBAL G.A.P. Aquaculture Certification, Friends of the Sea;

c. Provine dintr-o pescărie, dintr-un proiect de îmbunătățire a acvaculturii sau are origini certificate IFFO RS și este în continuă legătură cu furnizorii.

Peștele din surse responsabile care ajunge în hrana pentru animale de companie poate avea diverse origini care îndeplinesc criterii diferite ale definiției noastre, de exemplu, poate avea certificări diferite, dar echivalente. Astăzi, Purina se concentrează pe originile de pește provenite din surse responsabile, mai degrabă decât pe alegerea unei singure surse certificate care ar putea fi folosită pe ambalajele noastre. Acest lucru nu schimbă faptul că înțelegem importanța aprovizionării de la pescării și ferme de acvacultură cu pești sănătoși și cu practici de muncă responsabile.