Pentru ei, toată pasiunea noastră
Hugues

Manager în prevenirea obezității la animale de companie @Purina

Hugues
Stiinta

Stiinta

Go to the section >

Obezitatea este definită ca o acumulare excesivă de grăsime corporală care duce la o creștere a greutății corporale cu 15-20% peste greutatea sănătoasă.

S-ar putea să îți fie greu să înțelegi singur dacă animalul tău de companie este supraponderal. Pentru a te ajuta să evaluezi starea corpului animalului tău de companie, Purina a dezvoltat un Instrument pentru Condiția Fizică. Compară-ți pur și simplu animalul de companie cu formele diferite ale corpului animalelor de companie din diagramă pentru a stabili scorul.

Pur și simplu așază ambele degete mari pe coloana vertebrală a animalului tău de companie și întinde ambele palme peste cutia toracică. Dacă nu simți ușor coastele, este posibil ca animalul tău de companie să fie nevoit să slăbească.
 
Examinează profilul animalului tău de companie – din lateral și de sus. Din lateral, abdomenul ar trebui să apară ușor ascuns în spatele cutiei toracice. Atunci când verifici de sus, ar trebui să observi o formă de clepsidră.
 
Dacă încă îți este greu să recunoști forma corpului animalului tău de companie, medicul veterinar te poate ajuta, așa că nu ezita să îl întrebi.
După ce ai stabilit unde se încadrează animalul tău de companie pe grafic, alături de medicul tău veterinar poți stabili un program de gestionare a greutății pentru a te asigura că atinge și își menține starea ideală a corpului și că trăiește o viață mai lungă și mai sănătoasă.