Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.
Pentru ei, toată pasiunea noastră
Jean Christophe

Senior Pet Nutritionist and Regulatory Affairs Specialist @Purina

Jean Christophe
Stiinta

Stiinta

Go to the section >

Declarația energetică nu este o cerință obligatorie reglementată de Europa pentru hrana animalelor de companie. În alimentația umană, indicarea aportului caloric (kcal/100g sau kcal/porție) pe etichetele alimentelor îi ajută pe consumatori să își controleze mai bine aportul caloric. Cu toate acestea, aportul caloric este mai puțin relevant atunci când alegi un aliment complet și echilibrat pentru animalele de companie, pentru că greutatea de hrană servită sugerată de producător în ghidul de hrănire vizează acoperirea a 100% din necesarul zilnic de energie a animalului, asigurând astfel livrarea tuturor nutrienților esențiali. Acesta este motivul pentru care producătorii tind să nu includă aceste informații pe etichetele lor.

Dacă vrei să calculezi aportul de calorii din cantitatea zilnică recomandată pe eticheta hranei pentru animale de companie, consumatorii ar trebui să cunoască densitatea calorică a produsului (kcal/g). Există câteva ecuații oficiale pentru a calcula densitatea calorică a produsului pe baza elementelor declarate sub conținutul de constituenți analitici de pe ambalaj, dar aceste ecuații pot fi foarte complexe și nu atât de simple de folosit. Liniile Purina de îngrijire a consumatorilor au aceste informații disponibile și vi le pot împărtăși dacă sunteți interesați.

Dacă vrei să știi de câte calorii are nevoie o pisică sau un câine adult pe zi, poți folosi „Ecuațiile de nevoi energetice” propuse în ghidurile nutriționale FEDIAF* (aprobate de un comitet independent de profesioniști din domeniul nutriționiștilor veterinari din universitățile veterinare din UE), care se bazează pe greutatea corporală a animalului:
Câine: Nevoile zilnice de energie (kcal/zi) = 110 x (greutatea corpului în kg) 0,75
Pisica: Nevoile zilnice de energie (kcal/zi) = 100 x (greutatea corpului în kg) 0,67

*FEDIAF este asociația comercială care reprezintă industria europeană a hranei pentru animale de companie