Pentru ei, toată pasiunea noastră
Jenifer

PhD, Technical Communication Manager and Veterinarian @Purina

Jenifer
Stiinta

Stiinta

Go to the section >

Datele științifice disponibile arată că pisicile care consumă hrană uscată au un aport redus de apă față de pisicile care consumă hrană umedă. În ciuda acestui fapt, majoritatea pisicilor care consumă hrană uscată nu vor dezvolta pietre urinare. În unele cazuri în care pisica este predispusă la boli urinare, consumul de hrană uscată pentru animale de companie ar putea influența evoluția bolii.

"Bolile tractului urinar inferior sunt o serie de afecțiuni care afectează tractul urinar inferior (vezica urinară și uretra) și provoacă simptome similare la câini și pisici. Cele mai frecvente cauze ale acestora sunt cistita idiopatică la pisici și infecțiile bacteriene la câini. Pietrele urinare sunt observate de obicei, deși nu sunt cea mai frecventă problemă. Studiile arată că un mediu bazat pe hrană uscată pentru animale de companie nu este o cauză principală a oricărei dintre aceste probleme. De fapt, obezitatea și stresul sunt principalii factori care pot crește riscul bolilor tractului urinar ale animalelor de companie.

Animalele de companie sănătoase care consumă hrană uscată, rămân hidratate prin băutul apei. Cu toate astea, pisicile nu sunt, în general mari băutoare de apă. Strămoșii lor au trăit în deșerturile din Orientul Mijlociu și, deși pisicile domestice de astăzi sunt îndepărtate cu mulți ani de acele timpuri, ele încă împărtășesc unele dintre acele caracteristici. Pe lângă asta, există rase care sunt predispuse în mod special la formarea pietrelor urinare. În aceste cazuri, meniul joacă un rol cheie, pentru că poate regla conținutul urinar de minerale și alte substanțe care împiedică formarea pietrelor. La Purina, oferim hrană uscată formulată pentru a ajuta la gestionarea nutrițională a pisicilor cu boli ale tractului urinar inferior (de exemplu, PURINA PRO PLAN VETERINARY DIETS) – dacă este necesar, medicul veterinar te va ajuta să alegi cea mai bună variantă pentru animalul tău de companie.

În concluzie, deși meniul format din hrană umedă ar fi opțiunea ideală pentru a ajuta la gestionarea problemelor urinare, hrana uscată poate fi o alternativă bună de luat în considerare. Mai mult, un mediu bazat pe hrană uscată pentru animale de companie poate fi o opțiune perfectă pentru pisicile și câinii care nu sunt predispuși la bolile tractului urinar inferior sau care nu sunt diagnosticați cu niciuna dintre cauzele sale principale."