Pentru ei, toată pasiunea noastră
Nicola

Coordonator aprovizionare responsabilă și achiziții @Purina

Nicola
Ingrediente

Ingrediente

Go to the section >

Procedurile noaste de calitate asigură faptul că ne aprovizionăm doar de la furnizori care operează sisteme eficiente de trasabilitate pentru a permite trasabilitatea completă a unui lot specific de ingrediente prin întregul lanț de aprovizionare, până la origine, atât cât este posibil, în cel mai scurt timp.

Trasabilitatea înseamnă și maparea lanțului nostru de aprovizionare pentru a ști de unde provin materiile noastre prime, încă de la fermă, plantație, pescărie sau alte locuri. Suntem dedicați să ajungem la transparență și trasabilitate în cadrul afacerii noastre, dar din moment ce folosim multe materii prime în produsele noastre, capacitatea noastră de a le urmări originea variază în funcție de ingredient.

Principalele materii prime pe care le folosim în hrana pentru animale de companie sunt carne și derivate animale, produse din pește și fructe de mare, cereale și proteine vegetale.

Carne și derivate animale La Purina, folosim în produsele noastre și valorificăm subprodusele de origine animală (carne și derivate animale). Colectarea lor eficientă și în timp util de furnizorii noștri este extrem de complexă și implică mulți terți, ceea ce vine cu multe provocări în căutarea transparenței încă de la origine. În ciuda acestor provocări, 95% din carnea și derivatele animale pe care le folosim sunt trasabile până în țara de origine și 65% până la abator. În prezent, lucrăm din greu la creșterea acestor numere. Merită să adăugăm și faptul că aproximativ 99% din subprodusele de origine animală sunt cumpărate local, din surse europene. Restul de 1% provine de la furnizori autorizați aflați în afara Europei din cauza sezonabilității, disponibilității și a calității.

Produse din pește și fructe de mare 84% din peștele și fructele de mare Purina sunt trasabile (subprodusele au transparență pentru țară sau pentru pescăria de origine). Toată hrana pentru animale de companie respectă rețete complete și echilibrate care satisfac nevoile nutriționale ale câinilor și pisicilor în fiecare etapă a vieții și pentru mai multe probleme de sănătate. Pe lângă faptul că este benefică din punct de vedere nutrițional, folosirea subproduselor din pește este o practică responsabilă din punct de vedere ecologic și social, pentru că folosește toate sursele de proteine ale peștelui. Identificarea surselor precise de pește și fructe de mare poate fi o provocare, iar folosirea subproduselor din pește poate face trasabilitatea și mai dificilă, pentru că mecanismele tipice de trasabilitate folosite pentru pești întregi nu sunt suficiente în prezent. Peștele și fructele noastre de mare provin dintr-o varietate mare de surse. Acestea includ pescuitul sălbatic în oceanele Atlantic, Pacific și Indian, în Marea Mediterană și Marea Neagră și forme de acvacultură din Austria, Brazilia, Chile, Danemarca, Insulele Feroe, Franța, Indonezia, Irlanda, Italia, Japonia, Coreea, Norvegia, Polonia, Taiwan, Thailanda, Marea Britanie și SUA.

Cereale și proteine vegetale 100% din soia folosită la Purina este deja trasabilă, iar partenerul nostru Proforest face evaluări de amplasament pe baza cerințelor stabilite în standardul nostru de aprovizionare responsabilă. Proforest oferă și asistență tehnică și îndrumare furnizorilor noștri pentru a-i ajuta să facă îmbunătățiri în bazele lor de aprovizionare. Când vine vorba de cereale, ne propunem să achiziționăm de la o distanță cât mai mică de fabricile noastre, pentru a sprijini fermierii locali, a minimiza impactul asupra mediului și costurile. Urmărirea întregului lanț de aprovizionare cu cereale este un proces complex, pentru că acestea sunt lungi și implică diferite tipuri de furnizori. Cumpărăm cereale de la comercianți, dar și de la cooperative care uneori cumpără materie primă de la alți comercianți, iar asta poate însemna șanse mai mici de a urmări lanțul lor de aprovizionare. Cu toate acestea, am făcut progrese și ne-am angajat să ne responsabilizăm furnizorii și pe noi înșine să asigurăm transparența la nivel de industrie. Descoperă cum asigurăm calitatea produselor noastre.