Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.
Pentru ei, toată pasiunea noastră
Kounawit

Petfood Raw Materials Specialist @Purina

Kounawit
Ingrediente

Ingrediente

Go to the section >

Sarea oferă câteva minerale esențiale (cum ar fi sodiul și clorura) de care animalul tău de companie are nevoie zilnic pentru buna funcționare a întregului său metabolism. Sarea este o sursă de minerale esențiale de care pisicile și câinii au nevoie pentru a-și menține sănătatea și metabolismul în stare bună.


Sarea este compusă din sodiu și clorură, care sunt două minerale esențiale pentru câini și pisici. Ambele contribuie la menținerea echilibrului fluidelor corporale. Acestea ajută, de asemenea, la prevenirea pierderii excesive de lichide și a deshidratării, dar și la prevenirea acumulării excesive de lichide (cum ar fi edemul și ascita). 

Atât sodiul cât și clorura joacă un rol important în reglarea echilibrului acido-bazic în organism. Așadar, sarea este o componentă importantă în alimentele pentru animale de companie fiind implicată într-o serie de funcții fundamentale din organism. Totuși, având în vedere recomandările de a restricționa consumul de sare la oameni, poate unii dintre voi vă întrebați dacă se aplică același lucru și în cazul animalelor voastre de companie. 

Răspunsul este da, se aplică. Acest lucru se întâmplă, deoarece există animale care pot suferi de hipertensiune arterială și cărora, prin urmare nu le este recomandat consumul de sare. Atât pisicile, cât și câinii pot prezenta tensiune arterială ridicată, chiar dacă adesea nu prezintă semne clinice evidente.  

Recunoașterea și tratarea hipertensiunii arteriale la pisici și câini este o evoluție relativ recentă în medicina veterinară, iar gestionarea animalului de companie hipertensiv poate include o dietă săracă în sare și medicamente care reduc tensiunea arterială, similar cu recomandările primite în cazul oamenilor.