Pentru ei, toată pasiunea noastră
Nicola

Coordonator aprovizionare responsabilă și achiziții @Purina

Nicola
Ingrediente

Ingrediente

Go to the section >

Suntem deschiși să explorăm ingrediente noi, inclusiv surse de proteine, ca parte a inovațiilor noastre pentru hrana animalelor de companie. Fiecare ingredient pe care îl folosim are un scop și este formulat pentru a include nutrienții necesari pentru animalul de companie. Asta implică și luarea în considerare a unui portofoliu de surse de proteine de înaltă calitate (de exemplu, surse de proteine vegetale și noi, cum ar fi insectele), astfel încât să putem avea o aprovizionare sustenabilă cu hrană pentru animale de companie acum și în viitor. Proteinele pot fi furnizate din diferite surse. Ceea ce este important din punct de vedere nutrițional este calitatea proteinelor, nu originea lor.

Proteinele sunt un nutrient esențial atât pentru câini, cât și pentru pisici. În timpul digestiei, proteinele sunt descompuse de enzime în aminoacizi, cunoscuți și ca blocuri de proteine. Aminoacizii sunt apoi folosiți pentru a construi noi proteine în organism: de exemplu, pentru mușchi, piele, blană și anticorpi. Proteinele sunt formate din aminoacizi esențiali și neesențiali.

Aminoacizii esențiali nu pot fi produși în organism în cantități suficiente și trebuie adăugați în hrana animalului de companie. Atât câinii, cât și pisicile au nevoie de zece aminoacizi esențiali, iar pisicile au nevoie de un aminoacid suplimentar, taurina (un acid sulfonic) care se găsește exclusiv în proteine de origine animală.

Câinii și pisicile au nevoie și de doisprezece aminoacizi neesențiali. Aceștia pot fi produși în organism sau adăugați în hrană. O dietă echilibrată din punct de vedere nutrițional conține de obicei atât aminoacizi esențiali, cât și neesențiali.

Atunci când definim o proteină de înaltă calitate, atât digestibilitatea cât și biodisponibilitatea sunt importante. O proteină este definită ca fiind foarte digerabilă atunci când este ușor descompusă în aminoacizi care pot fi apoi absorbiți din intestin în sânge și în țesuturile și celulele corpului. Proteinele mai puțin digerabile nu se descompun la fel de ușor în timpul digestiei, deci sunt disponibili mai puțini aminoacizi pentru absorbția de către organism. Proteina nedigerată este excretată în fecale. Proteinele sunt definite ca biodisponibile atunci când aminoacizii pe care îi furnizează sunt disponibili pentru utilizarea de către celulele și țesuturile corpului.

Atât sursele animale, cât și cele vegetale pot furniza proteine de înaltă calitate atunci când sunt incluse în hrana animalelor de companie. Cu toate acestea, procesarea și gătirea (fabricarea) acestor ingrediente pot, de asemenea, crește sau reduce digestibilitatea și biodisponibilitatea acestora și sunt luate în considerare în timpul procesului de fabricație.

Sursele „noi” de proteine (mai puțin utilizate, de exemplu: insectele) sunt considerate uneori mai benefice pentru animalele de companie decât cele mai frecvent utilizate surse de proteine animale. Cu toate acestea, animalele de companie necesită substanțe nutritive specifice, adică proteine și aminoacizi, nu o sursă specifică de proteine. Nu există niciun beneficiu suplimentar pentru sănătate sau nutriție pentru hrănirea cu proteine „noi” a animalelor de companie sănătoase în comparație cu sursele tradiționale. Hrana cu proteine „noi” poate fi utilă în cazurile în care sunt suspecte intoleranța alimentară sau alergiile alimentare, pentru a evita hrănirea proteinelor la care animalul de companie a fost expus anterior. Cu toate acestea, hrănirea cu proteine „noi” nu va împiedica animalele de companie să dezvolte o alergie alimentară și nu există beneficii cunoscute pentru animalele de companie sănătoase. Cu toate acestea, prin diversificarea surselor de proteine putem folosi mai bine resursele planetei.

În general, sursa proteinei nu este la fel de importantă ca aminoacizii pe care îi furnizează animalului de companie. Fiecare ingredient proteic va oferi un set unic de aminoacizi. Majoritatea ingredientelor proteice nu conțin toți aminoacizii esențiali în proporțiile potrivite, de exemplu, majoritatea proteinelor provenite din plante nu au unul sau mai mulți aminoacizi esențiali. Doar proteinele de origine animală, precum carnea sau peștele conțin taurină, care este esențială pentru pisici. Cu toate acestea, o combinație de proteine vegetale, de exemplu, soia și porumbul se pot completa reciproc, deoarece aminoacizii care sunt deficienți într-unul, sunt prezenți în celălalt.

Descoperă dacă mai multe proteine înseamnă o nutriție mai bună pentru animalul tău de companie.