Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.
Pentru ei, toată pasiunea noastră
Kounawit

Petfood Raw Materials Specialist @Purina

Kounawit
Ingrediente

Ingrediente

Go to the section >

Glicerina și propilen glicolul sunt ingrediente utilizate în mod obișnuit în mâncarea umană și în hrana animalelor, iar utilizarea lor este reglementată pentru a fi complet sigură. Funcția lor principală este de a păstra alimentele în siguranță acolo unde este nevoie de un nivel ridicat de umiditate în produs. Proprietarii de animale de companie caută produse inovatoare în ceea ce privește textura și gustul pentru le face pe plac animalelor de companie. Pentru a crea un produs care oferă masticabilitate, se folosește glicerină sau propilen glicol.

Glicerina:
Legile europene permit folosirea glicerinei ca umectant (o substanță care reține sau păstrează umezeala) în hrana pentru animale de companie, care contribuie la retenția apei din hrană pentru a preveni uscarea acesteia și pentru a menține un anumit nivel de consistență.

Glicerina este folosită într-un produs Purina pentru a forma o barieră în jurul bucăților pentru ca acestea să rămână moi (cu textură care variază în timp). De asemenea, glicerina previne umiditatea din mediu să afecteze buletele, pentru ca acestea să nu-și piardă din crocănțime sau să nu facă mucegai.

Propilen glicol:
Propilen glicolul este un compus organic, tot cu proprietăți umectante și utilizat în mod obișnuit în alimentele pe care le consumăm în fiecare zi, cum ar fi deserturile congelate, condimentele și amestecurile preambalate pentru prăjituri.

Nu trebuie confundat cu etilen glicolul (folosit la fabricarea antigelului). Propilen glicolul are o structură moleculară diferită și are un efect diferit asupra sănătății oamenilor și a animalelor.

Legislația europeană actuală autorizează utilizarea propilen glicolului în hrana pentru câini. Poate fi găsit, în unele produse Purina în care creează o barieră în jurul bucăților fragede pentru a-și păstra textura moale (din nou, textură moale, care variază în timp).

Noi, la Purina, respectăm cu strictețe nivelurile maxime permise de lege pentru a ne asigura că produsele noastre sunt complet sigure pentru toate animalele de companie.