Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.
Pentru ei, toată pasiunea noastră
Nicola

Coordonator aprovizionare responsabilă și achiziții @Purina

Nicola
Ingrediente

Ingrediente

Go to the section >

Carnea și derivații de origine animală (subproduse de origine animală) sunt principalele surse de proteine animale folosite în hrana noastră pentru animale de companie. Aproximativ 99% dintre acestea sunt cumpărate local de la furnizorii noștri europeni. Restul de 1% provine de la furnizori autorizați aflați în afara Europei, din cauza sezonalității, disponibilității și a calității.


Ca parte a grupului Nestlé, la Purina urmăm Standardul de Aprovizionare Responsabilă Nestlé, pe care îl folosesc și furnizorii noștri. Acest standard descrie cerințele și modalitățile de lucru pe care le aplicăm împreună cu terții din lanțul de aprovizionare și distribuție pentru a asigura aprovizionarea durabilă și sustenabilă, pe termen lung și pentru a reduce continuu impactul asupra resurselor planetei.  

Standardul stabilește modalități de lucru în ceea ce privește aprovizionarea și producția pentru nivelurile lanțului nostru de aprovizionare, de la Nestlé, la furnizori, prin intermediari și până la originea bunurilor și serviciilor pe care le cumpărăm. Toți furnizorii noștri apropiați trec prin auditul de calitate Nestlé, iar majoritatea trec în mod regulat prin controale și audituri SMETA (Auditul comerțului etic Sedex).  

SMETA este unul dintre cele mai utilizate formate de audit din lume. Auditurile în format SMETA se concentrează atât pe condițiile de muncă și siguranță a muncii, cât și pe standardele de mediu și practicile etice de afaceri. Aici poți afla mai multe despre aprovizionarea responsabilă a ingredientelor pe care le folosim. 
                                                                                                                                                             
De asemenea, produsele noastre sunt fabricate din carne și derivate de origine animală. Subprodusele utilizate de Purina sunt selectate în mod special pentru nutriția pe care o oferă. Acestea pot include diferite tipuri de carne, precum plămâni, rinichi și ficat, care provin doar de la animale considerate potrivite pentru a fi incluse in alimentația oamenilor. 

Subprodusele de origine animală sunt foarte apreciate de animalele de companie, fiind ușor de digerat de către pisica sau câinele tău furnizând totodată o mulțime de nutrienți, cum ar fi aminoacizi esențiali, vitamine, minerale și grăsimi sănătoase, care reprezintă o sursă complexă de energie ce contribuie totodată la sănătatea și bunăstarea pe termen lung. Mai mult, subprodusele de origine animală pot oferi animalului tău de companie o cantitate mai mare de substanțe nutritive decât carnea obișnuită. De exemplu, rinichii și ficatul pot conține de până la zece ori mai multă vitamina B2 (riboflavină) decât carnea slabă. 

Purina utilizează numai subproduse de origine animală de bună calitate și respectă cu strictețe directivele Federației Europene a Industriei Alimentare pentru Animale de Companie (FEDIAF), precum și reglementările Uniunii Europene.