Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.
Pentru ei, toată pasiunea noastră
Dagmar

Food Safety Manager and Veterinarian @Purina

Dagmar
Ingrediente

Ingrediente

Go to the section >

Toată hrana neorganică, indiferent dacă este pentru oameni sau animale, poate conține reziduuri de erbicide, cum ar fi glifosatul. Glifosatul este unul dintre cele mai utilizate și aprobate erbicide din lume. Este folosit în agricultură pentru a elimina buruienile și ierburile care concurează cu culturile. Este, de asemenea, utilizat în silvicultură, pentru îngrijirea gazonului și de grădinari pentru a menține grădinile fără buruieni.

Nu există dovezi că un nivel scăzut de glifosat în hrana animalelor de companie le poate face rău. Este posibil ca urme de glifosat să fie găsite în hrana pentru animale de companie, dar aceste niveluri sunt extrem de scăzute și nu reprezintă un risc pentru sănătatea animalelor de companie sau a oamenilor. În 2018, Autoritatea Europeană pentru Siguranță Alimentară (EFSA) a reafirmat constatarea anterioară că nu se așteaptă ca glifosatul să aibă un impact major asupra sănătății animalelor.

Glifosatul acționează prin blocarea unei enzime esențiale pentru creșterea plantelor. Urme de glifosat au fost detectate în fructe, legume, apă potabilă, apă de suprafață, apă folosită, sedimente, bere, ceai, cereale, lapte uman și în praful din interior din mai multe țări. Există reglementări guvernamentale stricte pentru a se asigura că orice culturi utilizate în orice hrană sunt sigure. În culturile de cereale, cum ar fi orz, porumb și grâu există limite pentru a reglementa utilizarea tuturor erbicidelor, inclusiv a glifosatului.

La Purina, calitatea și siguranța produselor noastre sunt prioritățile noastre principale. Așadar, ca parte a programelor noastre cuprinzătoare de siguranță alimentară și supraveghere a ingredientelor, efectuăm teste extinse ale ingredientelor noastre, inclusiv testarea glifosatului. Efectuăm zilnic peste 1.400 de controale pe tot parcursul procesului. Procedurile noastre de control al calității sunt printre cele mai stricte, respectând sau depășind standardele de reglementare și de industrie.