Pentru ei, toată pasiunea noastră
Dagmar

Food Safety Manager and Veterinarian @Purina

Dagmar
Ingrediente

Ingrediente

Go to the section >

Micotoxinele sunt substanțe naturale care se găsesc în cereale și alte culturi vegetale și nu pot fi evitate. Există, însă, diferite tipuri de micotoxine, iar efectul lor variază în funcție de tipul și cantitatea ingerată de un animal. Din acest motiv, la Purina, lucrăm îndeaproape cu furnizorii noștri pentru a verifica și controla cu atenție cerealele și produsele finite pentru a ne asigura că hrana noastră pentru animale de companie este complet sigură.

Micotoxinele sunt substanțe produse de anumite mucegaiuri în diverse alimente, inclusiv legume și cereale. Ele cresc în timpul cultivării pe câmp sau în timpul depozitării în silozuri, iar creșterea lor este dependentă de condițiile climatice, cum ar fi temperatura și umiditatea. În termeni practici, prezența micotoxinelor care apar în mod natural în anumite plante și produse agricole nu poate fi evitată.

Există multe tipuri diferite de micotoxine, iar efectul lor variază în funcție de tipul și cantitatea ingerată și dacă sunt ingerate de oameni sau de animale. Unele tipuri sunt capabile să provoace boli, dar altele, cum ar fi penicilina, dacă este utilizată corect, poate fi benefică atunci când este folosită ca tratament medical. O persoană sau un animal poate ingera micotoxine fără a se îmbolnăvi, cu condiția ca aceste cantități ingerate să fie sub anumite limite.

În toate cazurile, materiile prime și produsele finite pe care le folosim sunt verificate cu atenție în toate etapele lanțului de aprovizionare pentru a asigura siguranța completă a hranei noastre pentru animale de companie.

Fiecare lot de materii prime și produse finite este supus inspecțiilor și testelor periodice. Inițial, materiile prime sunt inspectate vizual pentru identificarea mucegaiului și, dacă acesta este observat, materialul este respins imediat pentru a minimiza riscul contaminării altor materii prime. Materiile prime care trec inspecția vizuală, sunt supuse ulterior tuturor testelor relevante și necesare. Dacă micotoxinele se găsesc peste limitele specificate, materia primă este returnată furnizorului. La cererea noastră, furnizorul va fi obligat să elaboreze un plan de acțiune care să minimizeze riscul reapariției problemei.

Facem toate acestea pentru a asigura securitatea și sănătatea maximă a produselor noastre.