Pentru ei, toată pasiunea noastră
Kounawit

Petfood Raw Materials Specialist @Purina

Kounawit
Ingrediente

Ingrediente

Go to the section >

Da, folosim. Aditivii pot ajuta la menținerea calității hranei noastre pentru animale de companie din ziua în care este făcută, până la data expirării. Aditivii includ de asemenea vitamine care ajută la crearea hranei complete pentru animalul tău de companie. Folosim aditivi deoarece aceștia sunt necesari pentru a ne asigura că produsele noastre sunt complete, echilibrate și sigure pentru animalele noastre de companie.


Aditivii includ vitamine, conservanți, enzime, oligoelemente și antioxidanți care oferă funcții importante precum integrarea și conservarea micronutrienților. Aditivii sunt împărțiți în 3 categorii: 

  1. Nutriționali: aditivi care susțin multe funcții vitale ale organismului (de exemplu: vitaminele). La PURINA folosim în primul rând vitamina A și vitamina D pentru a contribui la susținerea vederii și menținerea oaselor puternice. De asemenea, includem și oligoelemente. Așadar, utilizăm sulfat feros monohidrat care furnizează fier sau iodat de calciu anhidru care furnizează iod. Nu în ultimul rând, utilizăm aminoacizi. Aceștia sunt esențiali pentru construirea și repararea țesuturilor, în special la nivelul mușchilor, oaselor, pielii și al părului. Adăugarea acestor elemente ajută la obținerea unor produse PURINA complete și echilibrate.
     
  2. Tehnologici: aditivi care ajută la menținerea hranei și aromelor sale, păstrându-i și siguranța în timp (de exemplu: antioxidanți sau conservanți)
     
  3. Senzoriali: acești aditivi sunt adăugați pentru a-i oferi produsului gustul, culoarea și textura dorite (de exemplu: coloranții) 

Toți aditivii folosiți în produsele noastre sunt reglementați și controlați riguros, sunt în conformitate cu legislația europeană și pot fi găsiți în alimente destinate consumului uman. Siguranța lor este complet dovedită și odată ce au trecut testele de siguranță, li se atribuie un număr „E” („E” vine de la „Europa”) pentru o perioadă de 10 ani. La finalul perioadei de 10 ani, fiecare aditiv trebuie să treacă printr-un proces de re-autorizare.

Aditivii si hrana Purina pentru animale de companie