Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.
Pentru ei, toată pasiunea noastră
Paula

Regulatory & Scientific Affairs Specialist and Veterinarian @Purina

Paula
Ingrediente

Ingrediente

Go to the section >

Ce ingrediente sunt folosite în hrana Purina pentru animale de companie?

Hrana pentru animale de companie de la Purina este plină de ingrediente gustoase și nutritive de care animalul tău de companie se va bucura. Aceasta include ingrediente pe bază de animale, care sunt benefice datorită proteinelor și mineralelor, precum și ingrediente și aditivi pe bază de plante, care ajută la conservarea calității hranei. Ne asigurăm de faptul că toată hrana noastră pentru animale de companie este completă și echilibrată, ceea ce înseamnă că poți conta pe noi pentru a te asigura că animalul tău de companie are în fiecare porție proporția corectă din tot ce are nevoie.

Dacă te interesează ce ingrediente conține hrana pentru animale de companie, vei găsi răspunsul pe eticheta produsului. Eticheta îți va spune ce ingrediente găsești în produsele noastre. Cu toate acestea, pentru că etichetele urmează cerințele legislației europene de etichetare, descrierea ingredientelor poate suna destul de tehnic și s-ar putea să nu fie ușor de înțeles.

Așadar, hai să clarificăm ca să înțelegi mai bine ce se află în produsele Purina pentru animale de companie.

Într-un produs Purina pentru animale de companie vei găsi combinația potrivită a acestor ingrediente:

Ingrediente origine de ANIMALĂ: de exemplu, pui, vită, porc, miel, somon, ton – sursă de proteine de înaltă calitate. Adesea denumite pe etichete „carne și derivate animale” sau „pește și derivate din pește”, sunt cunoscute și ca subproduse. Acestea sunt părțile animalelor care sunt un surplus al lanțului alimentar uman. Aceste ingrediente provin de la animale sacrificate sub supravegherea veterinarilor. Acest lucru poate fi din cauza lipsei cererii consumatorilor (de exemplu, în unele țări nu se consumă ficat) sau din cauza aspectului materiei prime. Totuși, aceste tipuri de materii prime sunt o sursă excelentă de nutrienți - au niveluri ridicate de proteine și aminoacizi, iar animalelor de companie chiar le plac. În acest grup poți găsi și: ulei de pește, care e bogat în acizi grași Omega-3; ouă și derivate din ouă, care sunt o sursă de proteină; lapte și derivați din lapte, cunoscuți pentru vitaminele și mineralele pe care le conțin, bune pentru oase și dinți.
Ingredientele pe bază de PLANTE, împărțite în 3 categorii: a. Legume, precum: morcovi, fasole verde, vinete, cartofi dulci, dar și legume derivate din sfeclă. Acestea sunt sursă de vitamine, minerale și fibre. b. Leguminoase, precum mazărea, care asigură o sursă de proteină de înaltă calitate. c. Cereale, precum: porumb, orez, ovăz, grâu și orz. Aceste ingrediente oferă în principal carbohidrați, care sunt o sursă de energie, proteine, dar pot asigura și fibre, pentru sănătatea digestivă.
Mineralele sunt o clasă esențială de nutrienți care trebuie adăugați în produsele noastre pentru a asigura o dietă sănătoasă și echilibrată (de exemplu: calciu, fosfor și magneziu). Acestea sunt esențiale pentru dezvoltarea și funcționarea corpului animalului de companie. Ele ajută la echilibrarea lichidelor din corp, susțin descompunerea hranei în energie și ajută la suținerea oaselor și a dinților puternici.
Aditivi împărțiți în 3 categorii:
- Aditivi nutriționali – câinii și pisicile au nevoie de acești aditivi în dieta lor, deoarece sunt esențiali pentru a susține multe funcții vitale din corp. Acești compuși includ vitamine și aminoacizi, dar pot include și așa-numitele „oligoelemente”, cum ar fi sulfatul de fier (II), suflat monohidrat (care furnizează fier) sau iodatul de calciu anhidru (care furnizează iod).

- Aditivi tehnologici – aceștia sunt, printre altele, antioxidanți, conservanți și stabilizatori – compuși care ajută la menținerea gustului hranei, păstrându-i în același timp siguranța în timp.

- Aditivi senzoriali – precum coloranți și arome, adăugate pentru a oferi produselor gustul și culoarea dorită.

Este important de știut faptul că, urmând același principiu precum la hrana umană, toți aditivii adăugați în hrana animalelor de companie sunt siguri, permiși și reglementați de legislația UE.

Pe lângă aceste ingrediente, adăugăm Știința Purina. Pe baza a peste 90 de ani de cercetare științifică și dezvoltare de către medicii veterinari și nutriționiștii Purina, fiind conduși de pasiunea noastră pentru animale de companie, am dezvoltat produse care pot face o diferență profundă în viața animalelor de companie pentru a le menține sănătoase.

De exemplu, Bifensis din Purina ONE este o formulă nutrițională cu bacterii funcționale benefice dovedite științific că întăresc apărarea naturală a pisicii. Gama de produse Purina Pro Plan oferă, de asemenea, o mare varietate de beneficii nutriționale care susțin sănătatea pe termen lung a animalului tău de companie: funcția sistemului imunitar, vigilența și memoria, printre multe alte lucruri.

Alți factori importanți sunt combinarea diferitelor ingrediente în proporțiile potrivite și asigurarea alimentelor complete și echilibrate; Animalul tău de companie va primi această hrană pe tot parcusul vieții. Așadar, procesele de producție potrivite, care protejează și mențin calitatea înaltă a ingredientelor, sunt esențiale pentru calitatea produsului final și pentru echilibrul nutrițional care vor impacta sănătatea animalului tău de companie.

De aceea, noi recomandăm să alegi branduri de la companii cunoscute cu un istoric solid de știință și cercetare, pentru că hrana are un impact asupra sănătății și a speranței de viață.

Ingrediente folosite in hrana Purina pentru animale de companie