Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.
Pentru ei, toată pasiunea noastră
Daniel

Regional Leader Purina Institute and Veterinarian @Purina

Daniel
Ingrediente

Ingrediente

Go to the section >

Nu există nicio cercetare științifică care să confirme că hrana crudă este mai bună decât cea procesată sau invers. Cu toate astea, trebuie să ții cont de anumite probleme de sănătate și siguranță dacă alegi să îți hrănești animalul de companie cu hrană crudă. Este posibil ca aceasta să nu furnizeze toți nutrienții de care are nevoie un animal de companie sau poate conține bacterii periculoase care ar putea fi dăunătoare atât proprietarului, cât și animalului de companie.

Cu toate că nu există doar o singură definiție oficială sau o rețetă de meniu de hrană crudă, acesta se referă la hrana pentru animale de companie preparată în casă sau cumpărată, pe bază de carne crudă, organe și oase. Poate include, de asemenea, alte ingrediente, cum ar fi laptele nepasteurizat, ouă, fructe crude, legume, uleiuri, nuci și semințe. Meniul cu hrană crudă nu conține întotdeauna hrană complet crudă. De exemplu, cerealele gătite sunt destul de comune. Unii oameni cred că animalele de companie ar trebui să fie hrănite cu meniuri din hrană crudă pentru că, se presupune că acestea ar fi mai asemănătoare cu ceea ce ar găsi în sălbăticie.

Există două tipuri de meniuri cu hrană crudă pentru câini și pisici: cele făcute în casă și cele din comerț.

Meniurile cu hrană crudă preparate în casă sunt dificil de făcut și au nevoie de expertiză semnificativă pentru a furniza substanțele nutritive adecvate, în proporțiile potrivite. Unii producători fac meniuri cu hrană uscată congelate sau uscate prin congelare pentru pisici și câini care pot fi fie „complete”, fie „complementare”. Aceste produse îi ajută pe proprietari să își hrănească în mod responsabil animalele de companie cu hrană crudă. La Purina, ne-am angajat să producem alimente sigure, de înaltă calitate, hrănitoare pentru animale de companie, pentru a satisface o varietate de nevoi unice și, în acest moment, meniurile cu hrană crudă nu îndeplinesc standardele noastre. Deși în prezent nu facem acest tip de produse pentru pisici și câini, oferim în continuare o varietate de linii de produse realizate cu ingrediente naturale selectate, cum ar fi: PURINA BEYOND sau PURINA ONE DUAL NATURE.

Susținătorii hranei crude vorbesc despre numeroase beneficii pentru sănătate, inclusiv o digestie îmbunătățită, scaune mai ferme, piele și blană mai sănătoase, reducerea alergiilor, rezistență mai puternică la boli și paraziți, eliminarea mirosurilor urâte a corpului și a respirației, gestionarea mai bună a greutății, reducerea problemelor de sănătate, îmbunătățirea calității vieții și nutriție care e mai aproape de hrana “sălbatică”. Foarte puține dintre aceste beneficii sunt susținute de cercetări publicate. Una dintre afirmațiile legate de hrana crudă pentru câini și pisici este faptul că gătitul reduce digestibilitatea hranei, în special a proteinelor. Cu toate acestea, procesele adecvate de gătit pot crește digestibilitatea acesteia. Principalele îngrijorări legate de hrana crudă pentru sănătatea animalelor de companie (în special cea pregătită în casă) pot fi împărțite în 3 categorii principale:

1. Bolile transmise de hrană Hrana crudă crește riscul de infecții bacteriene și parazitare, deoarece produsele proaspete de pasăre și alte subproduse de origine animală ar putea fi contaminate.

2. Leziuni ale corpului Consumul de oase crude poate duce la multe leziuni atât la pisici, cât și la câini. Acestea includ fracturi ale dinților și alte leziuni la nivelul gurii, sufocare, obstrucție sau perforare gastro-intestinală, vărsături, diaree, sângerări rectale sau chiar moarte.

3. Dezechilibru nutrițional Proprietarii animalelor de companie urmează sau nu o rețetă atunci când pregătesc hrană crudă în casă. Deși este posibil ca această hrană să ofere o nutriție echilibrată, mai multe studii indică faptul că majoritatea hrănii preparate în casă nu reușește să ofere o nutriție completă.

Caine in padure toamna