Pentru ei, toată pasiunea noastră
Jenifer

PhD, Technical Communication Manager and Veterinarian @Purina

Jenifer
Ingrediente

Ingrediente

Go to the section >

Hrana pentru animale de companie cu o singură sursă de proteină (sau hrana monoproteică) înseamnă că aceasta are o singură sursă de proteine - fie de origine animală, fie de origine vegetală. Hrănirea unui animal de companie care nu este diagnosticat cu alergie sau intoleranță alimentară cu produse monoproteice nu are niciun avantaj pentru acesta.

 

Pentru câinii și pisicile care prezintă reacții adverse la alimente: alergii sau intoleranțe alimentare, o dietă cu proteine dintr-o singură sursă poate fi utilizată ca metodă de diagnosticare sau ca tratament pe termen lung. Majoritatea alergiilor sau intoleranțelor sunt generate de proteine, astfel încât dieta proteică cu sursă unică poate ajuta la limitarea expunerii la potențialii alergeni, fiind benefică pentru câinii și pisicile care suferă de alergii sau intoleranțe de acest gen.

Prin urmare utilizarea profilactică a hranei monoproteice pentru animale de companie, va limita contactul organismului cu o varietate de proteine și poate produce dezechilibre în corp, conducând chiar la tulburări de funcționare normală a sistemului imunitar. Așadar, nu este necesară și deloc recomandată limitarea surselor de proteine din hrana animalelor de companie sănătoase, atâta timp cât acestea sunt hrănite cu o dietă completă și echilibrată. 

Experții de la Purina garantează că hrana rezultată în urma procesului de producție este de cea mai bună calitate și se asigură că există proteine în fiecare rețetă oferind astfel o bază solidă pentru nutriția animalului tău de companie. Îți recomandăm să consulți întotdeauna medicul veterinar înainte de a alege hrana și a crea o dietă pentru prietenul tău patruped.