Pentru ei, toată pasiunea noastră
Paula

Regulatory & Scientific Affairs Specialist and Veterinarian @Purina

Paula
Ingrediente

Ingrediente

Go to the section >

Etichetele hranei pentru animale de companie conțin multe informații. Dacă știi cum să le citești și să descifrezi informația de pe ele, vei reuși să înțelegi ce conține hrana câinelui sau pisicii tale și de ce. Etichetarea hranei pentru animale de companie intră sub incidența legislației UE pentru hrana animalelor. Nu are propriul set de reguli și nici nu intră sub incidența regulilor pentru hrana animalelor. Ar trebui să fii atent la tipul de hrană pentru animale de companie (completă sau completentară), la compoziție, la aditivi, la constituenții analitici și la ghidul de hrănire.

Tipul hranei pentru animale de companie. Când alegi hrană pentru câinele sau pisica ta, verifică prima dată dacă alegi hrană completă sau complementară. Hrana completă pentru animale de companie înseamnă că produsul conține toți nutrienții pentru hrana zilnică, în timp ce hrana complementară pentru animale de companie (de exemplu, recompensele) înseamnă că are nevoie de alte alimente pentru a asigura echilibrul nutrițional. În afară de asta, asigură-te că hrana este potrivită pentru stadiul de viață al animalului tău de companie.
 
Compoziție. Ingredientele de pe eticheta hranei pentru animale de companie sunt trecute în ordine descrescătoare în funcție de greutatea conținutului. Dacă primul ingredient listat este puiul, de exemplu, vei ști că hrana animalului tău de companie are mai mult pui decât orice alt ingredient de pe listă. Ingredientele pot fi declarate în funcție de categoriile definite de regulament (de exemplu, derivate din carne și animale, minerale etc.) sau de ingredientele individuale (de exemplu: ficat de pui, morcovi deshidratați).
 
Aditivi. Aditivii care pot fi folosiți în hrana animalelor de companie pot include, printre altele, vitamine, arome, conservanți, antioxidanți sau coloranți. Aceștia sunt clasificați în funcție de funcția lor. Pot fi folosiți în hrana animalelor de companie doar aditivii care au trecut printr-o evaluare riguroasă a siguranței și eficienței și au fost aprobați la nivelul UE.
 
Constituenți analitici. Aceștia arată analiza nutrițională a hranei pentru pisica sau câinele tău în termeni de proteine, grăsimi, fibre și cenușă. Produsele care conțin peste 14% umiditate vor declara și nivelul de umiditate.
 
Ghiduri de hrănire. Etichetele pentru hrana animalelor de companie au ghiduri de hrănire care te ajută să determini cât de mult și cât de des să îți hrănești câinele sau pisica în fiecare zi. S-ar putea să fie nevoie să ajustezi cantitatea pentru a menține starea corporală ideală a animalului tău de companie în funcție de vârstă, nivelul de activitate și dimensiune.

Descifrează etichetele cu pricepere! Alege corect hrana pentru animalul tău de companie: completă sau complementară, în funcție de ingrediente, aditivi și pentru a deveni și tu expert în hrănire, te invităm să urmărești video-ul de mai jos și să consulți ghidurile Purina cu sfaturi de hrănire pentru animalele de companie.