Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.
Pentru ei, toată pasiunea noastră
Amalia

Technical Communication Manager and Veterinarian @Purina

Amalia
Ingrediente

Ingrediente

Go to the section >

Câinii sunt clasificați ca omnivori. Asta înseamnă că aceștia sunt capabili să își obțină toate nevoile nutriționale fie din carne, fie din ingrediente vegetale. Pisicile sunt carnivore. Asta înseamnă că dieta pisicilor trebuie să conțină și carne, dar nu doar carne. Atât pisicile, cât și câinii pot mânca și pot avea beneficii din consumul cerealelor. Cereale precum porumbul, grâul și orzul sunt o sursă excelentă de substanțe nutritive esențiale benefice. Acestea sunt una dintre cele mai bune metode de a le oferi animalelor noastre de companie energie și fibre, care ajută la sănătatea digestivă.

Tuturor ne place să ne vedem pisicile și câinii sănătoși, fericiți și plini de energie. Cerealele conțin de obicei de la 75% la 85% carbohidrați și mai puțin de 2% zaharuri. Mai mult, carbohidrații sunt digerați mult mai încet decât zaharurile simple, oferindu-i animalului tău de companie o eliberare treptată de energie, mai benefică decât o scurtă explozie de energie furnizată de zahăr. De asemenea, conțin fibre, care ajută la echilibrul florei intestinale și ajută la reglarea tranzitului intestinal. În plus, conțin acizi grași esențiali, vitamina B, antioxidanți, proteine și urme de minerale care contribuie la o vedere sănătoasă și o imunitate puternică.

Câinii și pisicile domestice sunt adaptate la extragerea energiei din carbohidrați, ca sursă de combustibil pentru corpul lor. De fapt, câinii domestici au evoluat atât de semnificativ de la lupi, încât au gene diferite care să-i ajute să digere carbohidrații. Se crede că această funcție a evoluat atunci când oamenii au început prima oară să cultive pământul, cu aproximativ 10 000 de ani în urmă, acesta fiind ultimul pas al procesului domesticirii care a durat 30 000 de ani. Interesant și contrar opiniei populare, este o incidență foarte scăzută a alergiilor la cereale sau gluten la câini și pisici.

Așadar, lasă animalele de companie să se bucure de cereale și să profite de beneficiile lor.

Cerealele in hrana animalelor de companie