Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.
Pentru ei, toată pasiunea noastră
Daniel

Regional Leader Purina Institute and Veterinarian @Purina

Daniel
Ingrediente

Ingrediente

Go to the section >

În timp ce pisicile sunt carnivore și au nevoie de nutrienți esențiali ce se găsesc doar în surse animale, câinii - fiind omnivori – se pot adapta unei hrane vegetariane sau vegane bine echilibrată. Cu toate astea, aceste tipuri de hrană pot fi deficitare în mulți nutrienți importanți și, prin urmare, trebuie să consulți întotdeauna un medic veterinar dacă iei în considerare să îți hrănești câinele cu acest tip de hrană.

Pisicile sunt carnivore, ceea ce înseamnă că au nevoie de nutrienți specifici care sunt găsiți din abundență în țesuturile animale, care nu sunt prezente în hrana pur vegetariană:

Pisicile au nevoi ridicate de proteine și aminoacizi pe care corpul lor le descompune foarte rapid. Dacă resursele scad, acestea nu pot reduce rata descompunerii, ceea ce le face deosebit de sensibile la deficiențe.
 
Taurina (un aminoacid care se găsește exclusiv în proteinele de origine animală) este deosebit de importantă în nutriția pisicii. Deficiența sa poate duce la orbire și/sau insuficiență cardiacă. Pisicile au capacitatea minimă de a sintetiza suficientă taurină pentru a-și satisface nevoile, așadar, au nevoie de aport alimentar, care se găsește exclusiv în materiale derivate din animale. Deși există suplimente sintetice, acestea pot varia în ceea ce privește biodisponibilitatea și nu există nicio marjă de eroare.
 
Acidul arahidonic (un acid gras esențial) este un alt exemplu de nutrient de care pisicile au nevoie, disponibil numai în surse animale, împreună cu vitamina A preformată (retinol), deoarece pisicile nu pot utiliza cantități suficiente din provitamina A a legumelor.
 
Pisicile mai au nevoie să mențină niveluri bune de vitamina B12 care se găsește în mod natural în carne.
 
Câinii sunt clasificați ca omnivori. Asta înseamnă că ei își pot obține toate nevoile nutriționale fie din ingrediente din carne, fie din plante și se pot adapta la hrană vegetariană pentru câini bine echilibrată. Atât hrana pentru câini vegetariană, cât și cea vegană ar trebui verificată cu atenție de către un medic veterinar sau nutriționist pentru animale, pentru că aceasta poate avea deficit de aminoacizi, vitamine și minerale.

Hrana vegetariana sau vegana pentru animale de companie