Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.
Pentru ei, toată pasiunea noastră
Paula

Regulatory & Scientific Affairs Specialist and Veterinarian @Purina

Paula
Ingrediente

Ingrediente

Go to the section >

Termenul de „cenușă brută” se referă la cantitatea de minerale din rețetele noastre, cum ar fi calciu, fosfor și magneziu. Declararea acestui material este cerută de regulamentul european ((CE) nr. 767/2009). Asta nu înseamnă că produsul conține cenușă adăugată.


Imaginează-ți o pungă plină de hrană uscată de la Purina pentru animale de companie. Dacă scoatem conținutul și îl ardem complet, majoritatea substanțelor nutritive pe care le conține produsul – proteine, grăsimi și carbohidrați – ar arde fără să lase nimic în urmă. 

Tot ce rămâne sunt mineralele, acele substanțe anorganice prezente în ingredientele rețetei. Termenul „cenușă brută”, numit și „reziduu incinerat” sau „materie anorganică” de pe etichetă se referă, așadar, la cantitatea de minerale dintr-un produs cu hrană pentru animale de companie. 

La un moment dat s-a crezut că nivelurile ridicate de cenușă și magneziu din hrana pentru pisici cauzează formarea de cristale sau FLUTD (Feline Lower Urinary Tract Disease) care se traduce ca fiind boala tractului urinar inferior la pisici. Cu toate acestea, lucrări mai recente au indicat că pH-ul urinei și concentrația de urină sunt factori cu o importanță mai mare care pot contribui la apariția bolii tractului urinar inferior sau FLUTD. Creșterea consumului de apă este foarte recomandată pentru a ajuta la reducerea riscului de dezvoltare al afecțiunii. 

Mai mult, mineralele sunt o clasă esențială de substanțe nutritive care trebuie incluse pentru a asigura o dietă sănătoasă și echilibrată (de exemplu: calciu, fosfor și magneziu). Acestea sunt necesare pentru dezvoltarea și funcționarea organismului animalului tău de companie. Ele ajută la echilibrarea fluidelor corporale și la susținerea oaselor și a dinților puternici. 

Ce este Cenusa Bruta din hrana pentru animale de companie