Fox Terrier Smooth Coat

Fox Terrier Smooth Coat
Un terrier cu spatele scurt și fața lungă. Acest câine are o blană scurtă, moale care este predominant albă, cu sau fără maro, neagră sau neagră cu pete maro. Are un contur fin și elegant și un aspect puternic, compact și gata de acțiune! La maturitate, Fox Terrier-ul cu blana moale are o înălțime de aproximativ 39 de centimetri sau mai puțin și cântărește aproximativ 7,5-8 kilograme (masculii) și 7-7,5 kilograme (femelele).
 • Câine potrivit pentru proprietarii cu niște experiență
 • Niște dresaj necesar
 • Preferă plimbările antrenante
 • Agreează o plimbare de o oră pe zi
 • Câine mic
 • Salivează un pic
 • Are nevoie de periere săptămânală
 • Rasă non hipoalergenică
 • Câine foarte vocal
 • Câine de pază. Latră și alertează
 • Ar putea avea nevoie de dresaj pentru a trăi cu alte animale
 • Ar putea avea nevoie de dresaj pentru a trăi cu copii

Origine

Dezvoltată din diverse rase în secolul al XIX-lea, inclusiv Black and Tan Terrier și Bull Terrier, rasa de câini Fox Terrier cu blana moale a fost creată pentru a găsi vulpile și a le scoate din vizuină, pentru a putea fi vânate în continuare de ogari și călăreți dacă ieșeau la suprafață. A fost de asemenea folosit pentru a ucide rozătoarele. Inițial rasa a fost clasificată drept Fox Terrier cu două varietăți – cea cu blana sârmoasă și cea cu blana moale – iar încrucișarea între varietăți era frecventă în primii ani, însă acum ele sunt considerate separate, având propriile standarde de rasă.

Personalitate

Fox Terrier-ul cu blana moale este adesea un personaj încrezător, curajos, care nu se teme de nimic, însă nici tu nu ar trebui să te temi de el, dearece este un câine prietenos, în special față de stăpânii lui. Așa cum îți poți imagina, dată fiind moștenirea lui de terrier de lucru, acestui câine îi place să sape, astfel încât grădinarii pasionați ar trebui să se asigure că plantele lor favorite nu-i sunt accesibile. Un loc special de săpat în care să poată excava obiecte sau jucării de mușcat după bunul lui plac ar fi mult mai apreciat.

Sănătate

Fox Terrier-ul cu blana moale este în general o rasă foarte sănătoasă. Cu toate acestea, ca mulți alți câini de talie mică / de salon, pot suferi de dislocarea temporară a rotulelor (luxating patellas) și de unele probleme ereditare la ochi. Din cauza aceasta se recomandă verficarea ochilor înainte de împerechere.

Exerciții

Fiind un câine activ Fox Terrier-ul cu blana moale va avea nevoie de minim o oră de antrenament pe zi, deși va fi fericit cu mai mult. Îi place să fie ocupat – fie că patrulează în grădină după rozătoare, sapă sau practică un sport canin împreună cu tine. Va vâna veverițe, pisici sau alte animale mici cu blană în timpul plimbărilor, așa că ține-l în lesă în zonele cu trafic sau care reprezintă un pericol. Se va bucura de asemenea să practice jocuri pentru terrieri cu stăpânul său.

Nutriție

Câinii mici au un metabolism rapid, ceea ce înseamnă că ard caloriile foarte repede, deși stomacul lor mic le impune să mănânce puțin și des. Mâncărurile pentru rasele mici sunt create special pentru a conține nivelurile adecvate de nutrienți cheie și au dimensiuni mai mici ale bolului alimentar pentru a se potrivi gurii lor mici. Aceasta încurajează de asemenea mestecatul și îmbunătățește digestia.

Îngrijire

Blana scurtă, moale și dreaptă este deasă, oferind protecție față de mediu atunci când câinele este afară. O îngrijire zilnică și un periaj anual îi vor menține un aspect elegant, dar se recomandă periajul zilnic dacă au o problemă cu năpârlirea.

Cele mai bune rase de câini pentru copii

Deși majoritatea câinilor sunt considerați în mod tradițional că au un comportament frumos față de copii, toți câinii și copiii trebuie învățați să se înțeleagă și să se respecte reciproc, pentru a fi în siguranță împreună. Chiar și așa, câinii și copiii mici nu ar trebui să fie lăsați singuri împreună, iar adulții ar trebui să supravegheze toate interacțiunile dintre ei

E aceasta rasa potrivită pentru tine?

E aceasta rasa potrivită pentru tine?

Toți câinii au personalitatea lor, însă unele instincte și comportamente sunt moștenite. Folosește selectorul de rase și află ce rase de câini se potrivesc cel mai bine cu preferințele și stilul tău de viață. Dacă tu și câinele aveți lucruri în comun, cresc șansele unei vieți fericite și împlinite împreună.

Ce să mai iei în calcul

Adopție

Adopția unui câine de la un adăpost sau o organizație neguvernamentală îți poate aduce incredibil de multă împlinire. Deseori, înseamnă că îi oferi o a doua șansă la viață. Sunt mulți câini în căutarea unei case primitoare. Centrele recunoscute vor acorda multă atenție potrivirii dintre oameni și câini. Personalul învață tot ce poate despre câini și vor vrea să afle și lucruri despe tine, familia ta și stilul de viață, înainte de a-ți recomanda vreun câine. De asemenea, vor fi încântați să îți ofere sfaturi și să îți răspundă la orice eventuale întrebări înainte sau după adopție.

Alegerea unui crescător bun

Dacă te-ai hotărât să alegi un câine cu pedigree, atunci asigură-te că apelezi la un crescător cu reputație bună. Principalul avantaj în cumpărarea unui câine de rasă este că vei ști destul de bine cum va arăta și în ce fel i se va contura personalitatea. Contactează-ți veterinarul pentru mai multe informații despre bolile infecțioase, predispozițiile genetice și nevoile de îngrijire, pentru a fi complet pregătit atunci când întâmpini un câine la tine acasă.

Întâmpinarea câinelui acasă

Când ești pe cale să aduci un pui de câine sau un câine adult pentru prima oară, e normal ca toți ai casei să fie plini de entuziasm. Te-ar putea ajuta ceva care să te distragă, așa că e un moment perfect să te ocupi de câteva pregătiri pentru marea sosire.