OpenOpen

Fox Terrier cu blana moale

Fox Terrier cu blana moale

Un terrier cu spatele scurt și fața lungă. Acest câine are o blană scurtă, moale care este predominant albă, cu sau fără maro, neagră sau neagră cu pete maro. Are un contur fin și elegant și un aspect puternic, compact și gata de acțiune! La maturitate Fox Terrier-ul cu blana moale are o înălțime de aproximativ 39 de centimetri sau mai puțin și cântărește aproximativ 7,5-8 kilograme (masculii) și 7-7,5 kilograme (femelele).

Fox Terrier cu blana moale
  • Mărime : Mic
  • Îngrijire : O dată pe săptămână
Fox Terrier cu blana moale
  • Blană : Scurt/fin
  • Năpârlire : Moderat
  • Gălăgie : Nu foarte zgomotos
  • Alergii : Nu
  • Grup : Terrier
Fox Terrier cu blana moale
  • Singur : 1-3 ore
  • Alte animale : Mediu
  • Pază : Mare

Origine

Dezvoltată din diverse rase în secolul al XIX-lea, inclusiv Black and Tan Terrier și Bull Terrier, rasa de câini Fox Terrier cu blana moale a fost creată pentru a găsi vulpile și a le scoate din vizuină, pentru a putea fi vânate în continuare de ogari și călăreți dacă ieșeau la suprafață. A fost de asemenea folosit pentru a ucide rozătoarele. Inițial rasa a fost clasificată drept Fox Terrier cu două varietăți – cea cu blana sârmoasă și cea cu blana moale – iar încrucișarea între varietăți era frecventă în primii ani, însă acum ele sunt considerate separate, având propriile standarde de rasă.

Personalitate

Fox Terrier-ul cu blana moale este adesea un personaj încrezător, curajos, care nu se teme de nimic, însă nici tu nu ar trebui să te temi de el, dearece este un câine prietenos, în special față de stăpânii lui. Așa cum îți poți imagina, dată fiind moștenirea lui de terrier de lucru, acestui câine îi place să sape, astfel încât grădinarii pasionați ar trebui să se asigure că plantele lor favorite nu-i sunt accesibile. Un loc special de săpat în care să poată excava obiecte sau jucării de mușcat după bunul lui plac ar fi mult mai apreciat.

Sănătate

Fox Terrier-ul cu blana moale este în general o rasă foarte sănătoasă. Cu toate acestea, ca mulți alți câini de talie mică / de salon, pot suferi de dislocarea temporară a rotulelor (luxating patellas) și de unele probleme ereditare la ochi. Din cauza aceasta se recomandă verficarea ochilor înainte de împerechere.

Exerciții

Fiind un câine activ Fox Terrier-ul cu blana moale va avea nevoie de minim o oră de antrenament pe zi, deși va fi fericit cu mai mult. Îi place să fie ocupat – fie că patrulează în grădină după rozătoare, sapă sau practică un sport canin împreună cu tine. Va vâna veverițe, pisici sau alte animale mici cu blană în timpul plimbărilor, așa că ține-l în lesă în zonele cu trafic sau care reprezintă un pericol. Se va bucura de asemenea să practice jocuri pentru terrieri cu stăpânul său.

Nutriție

Câinii mici au un metabolism rapid, ceea ce înseamnă că ard caloriile foarte repede, deși stomacul lor mic le impune să mănânce puțin și des. Mâncărurile pentru rasele mici sunt create special pentru a conține nivelurile adecvate de nutrienți cheie și au dimensiuni mai mici ale bolului alimentar pentru a se potrivi gurii lor mici. Aceasta încurajează de asemenea mestecatul și îmbunătățește digestia.

Îngrijire

Blana scurtă, moale și dreaptă este deasă, oferind protecție față de mediu atunci când câinele este afară. O îngrijire zilnică și un periaj anual îi vor menține un aspect elegant, dar se recomandă periajul zilnic dacă au o problemă cu năpârlirea.