Canaan Dog

Canaan Dog
Canaan este un câine de talie medie, cu aspect pătrat și aer de spitz, cu o blană groasă și bogată și o coadă arcuită pe spate când e bucuros sau în mișcare. Blana aspră, dreaptă, de lungime mică sau medie, are o culoare gălbuie până la roșcat, albă sau neagră. În mod ideal, un Câine Canaan Dog măsoară 50-60 de centimetri și cântărește între 18 și 25 de kilograme.
 • Câine potrivit pentru proprietarii experimentați
 • Extra dresaj necesar
 • Preferă plimbările antrenante
 • Agreează o plimbare de una-două ore pe zi
 • Câine mediu
 • Minimum de salivare
 • Are nevoie de periere săptămânală
 • Rasă non hipoalergenică
 • Câine tăcut
 • Câine de pază. Latră și alertează
 • Ar putea avea nevoie de dresaj pentru a trăi cu alte animale
 • Ar putea avea nevoie de dresaj pentru a trăi cu copii

Origine

Câinele Canaan este o rasă străveche din Orientul Mijlociu. Era folosit pentru a păzi și a mâna turmele vechilor israeliți. Atunci când israeliții s-au împrăștiat, la fel au făcut și câinii lor, doar cei mai puternici rezistând în mediul dificil. Triburile de beduini au adoptat unii dintre câini pentru a le păzi taberele și turmele. În anii 1930 așezările izolate din Israel aveau nevoie de un câine de pază. Rasa Canaan a fost alegerea ideală; erau semi-sălbatici și putea supraviețui în condiții dificile. Astăzi acest câine este încă văzut păzind triburile de beduini, dar au fost folosiți și de armata israeliană pentru pază și patrulare.

Personalitate

Câinii Canaan sunt una dintre puținele rase „naturale” care mai există astăzi. Au fost domesticiți de-a lungul anilor, însă mai au încă puternice instincte de supraviețuire care îi pot face independenți și prudenți. Sunt teritoriali, însă nu sunt agresivi cu oamenii și își protejează familia, atât pe adulți cât și pe copii. Pot intra în dispute cu alți câini și sunt cunoscute chiar agresiuni în cadrul aceluiași sex, astfel încât socializarea timpurie și constantă este esențială.

Sănătate

Câinele Canaan este în general o rasă sănătoasă, cu puține probleme specifice recunoscute la scară largă. Evaluarea șoldurilor și verificarea ochilor la câinii de împerechere sunt recomandate pentru a preveni apariția problemelor la această rasă.

Exerciții

Le place mișcarea și sunt foarte agili și atletici. Se vor adapta la oricât de multă mișcare e nevoie, fie în casă, fie în exterior, însă au nevoie de cel puțin o alergare lungă de minim o jumătate de oră în fiecare zi.

Nutriție

Dieta câinelui tău trebuie să conțină o balanță potrivită de substanțe din principalele grupe de nutrienți, inclusiv o cantitate constantă de apă proaspătă.

Îngrijire

Acest câine are o blană dreaptă și aspră de lungime scurtă și medie, cu un strat inferior abundent. Blana poate avea nevoie de periaj o dată pe săptămână. Când năpârlesc, stratul inferior gros cade în cantități mari, astfel că în această perioadă ar trebui să fie periați zilnic. O perie fină sau un curățător sunt foarte utile pentru îngrijirea blănii acestor animale.

Cele mai bune rase de câini pentru copii

Deși majoritatea câinilor sunt considerați în mod tradițional că au un comportament frumos față de copii, toți câinii și copiii trebuie învățați să se înțeleagă și să se respecte reciproc, pentru a fi în siguranță împreună. Chiar și așa, câinii și copiii mici nu ar trebui să fie lăsați singuri împreună, iar adulții ar trebui să supravegheze toate interacțiunile dintre ei

E aceasta rasa potrivită pentru tine?

E aceasta rasa potrivită pentru tine?

Toți câinii au personalitatea lor, însă unele instincte și comportamente sunt moștenite. Folosește selectorul de rase și află ce rase de câini se potrivesc cel mai bine cu preferințele și stilul tău de viață. Dacă tu și câinele aveți lucruri în comun, cresc șansele unei vieți fericite și împlinite împreună.

Ce să mai iei în calcul

Adopție

Adopția unui câine de la un adăpost sau o organizație neguvernamentală îți poate aduce incredibil de multă împlinire. Deseori, înseamnă că îi oferi o a doua șansă la viață. Sunt mulți câini în căutarea unei case primitoare. Centrele recunoscute vor acorda multă atenție potrivirii dintre oameni și câini. Personalul învață tot ce poate despre câini și vor vrea să afle și lucruri despe tine, familia ta și stilul de viață, înainte de a-ți recomanda vreun câine. De asemenea, vor fi încântați să îți ofere sfaturi și să îți răspundă la orice eventuale întrebări înainte sau după adopție.

Alegerea unui crescător bun

Dacă te-ai hotărât să alegi un câine cu pedigree, atunci asigură-te că apelezi la un crescător cu reputație bună. Principalul avantaj în cumpărarea unui câine de rasă este că vei ști destul de bine cum va arăta și în ce fel i se va contura personalitatea. Contactează-ți veterinarul pentru mai multe informații despre bolile infecțioase, predispozițiile genetice și nevoile de îngrijire, pentru a fi complet pregătit atunci când întâmpini un câine la tine acasă.

Întâmpinarea câinelui acasă

Când ești pe cale să aduci un pui de câine sau un câine adult pentru prima oară, e normal ca toți ai casei să fie plini de entuziasm. Te-ar putea ajuta ceva care să te distragă, așa că e un moment perfect să te ocupi de câteva pregătiri pentru marea sosire.