OpenOpen

Câinele Canaan

Câinele Canaan

Canaan este un câine de talie medie, cu aspect pătrat și aer de spitz, cu o blană groasă și bogată și o coadă arcuită pe spate când e bucuros sau în mișcare. Blana aspră, dreaptă, de lungime mică sau medie, are o culoare gălbuie până la roșcat, albă sau neagră. În mod ideal, un Câine Canaan Dog măsoară între 50-60 de centimetri și cântărește între 18-25 de kilograme.

Câinele Canaan
  • Mărime : Mediu
  • Îngrijire : O dată pe săptămână
Câinele Canaan
  • Blană : Mediu/lung
  • Năpârlire : Greu
  • Gălăgie : Nu foarte zgomotos
  • Alergii : Nu
  • Grup : Utilitar
Câinele Canaan
  • Singur : Peste 3 ore
  • Alte animale : Mediu
  • Pază : Mediu

Origine

Câinele Canaan este o rasă străveche din Orientul Mijlociu. Era folosit pentru a păzi și a mâna turmele vechilor israeliți. Atunci când israeliții s-au împrăștiat, la fel au făcut și câinii lor, doar cei mai puternici rezistând în mediul dificil. Triburile de beduini au adoptat unii dintre câini pentru a le păzi taberele și turmele. În anii 1930 așezările izolate din Israel aveau nevoie de un câine de pază. Rasa Canaan a fost alegerea ideală; erau semi-sălbatici și putea supraviețui în condiții dificile. Astăzi acest câine este încă văzut păzind triburile de beduini, dar au fost folosiți și de armata israeliană pentru pază și patrulare.

Personalitate

Câinii Canaan sunt una dintre puținele rase „naturale” care mai există astăzi. Au fost domesticiți de-a lungul anilor, însă mai au încă puternice instincte de supraviețuire care îi pot face independenți și prudenți. Sunt teritoriali, însă nu sunt agresivi cu oamenii și își protejează familia, atât pe adulți cât și pe copii. Pot intra în dispute cu alți câini și sunt cunoscute chiar agresiuni în cadrul aceluiași sex, astfel încât socializarea timpurie și constantă este esențială.

Sănătate

Câinele Canaan este în general o rasă sănătoasă, cu puține probleme specifice recunoscute la scară largă. Evaluarea șoldurilor și verificarea ochilor la câinii de împerechere sunt recomandate pentru a preveni apariția problemelor la această rasă.

Exerciții

Le place mișcarea și sunt foarte agili și atletici. Se vor adapta la oricât de multă mișcare e nevoie, fie în casă, fie în exterior, însă au nevoie de cel puțin o alergare lungă de minim o jumătate de oră în fiecare zi.

Nutriție

Dieta câinelui tău trebuie să conțină o balanță potrivită de substanțe din principalele grupe de nutrienți, inclusiv o cantitate constantă de apă proaspătă.

Îngrijire

Acest câine are o blană dreaptă și aspră de lungime scurtă și medie, cu un strat inferior abundent. Blana poate avea nevoie de periaj o dată pe săptămână. Când năpârlesc, stratul inferior gros cade în cantități mari, astfel că în această perioadă ar trebui să fie periați zilnic. O perie fină sau un curățător sunt foarte utile pentru îngrijirea blănii acestor animale.