Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.
Pentru ei, toată pasiunea noastră
Călătoria noastră de reducere a emisiilor de carbon, cu PURINA ONE® DualNature™
Purina One
Călătoria noastră de reducere a emisiilor de carbon, cu PURINA ONE® DualNature™

Începând călătoria noastră de reducere a amprentei de carbon

La Purina ONE, grija noastră nu reperezintă doar furnizarea unei nutriții experte pentru animalele de companie iubite. Suntem mândri să spunem că PURINA ONE® DualNature® a redus amprenta de carbon a produselor sale în comparație cu anul 2019, prin optimizarea rețetelor, metodelor de fabricație, ambalajelor și logisticii. Nu ne oprim aici și lucrăm în mod constant pentru a le reduce și mai mult. Deci, nu mai trebuie să alegeți între o nutriție de înaltă calitate pentru animalul dvs. de companie și protejarea mediului înconjurător.

Măsurarea impactului nostru

Progresul nostru în reducerea emisiilor de carbon a fost măsurat în raport cu emisiile noastre de gaze cu efect de seră (GES) din 2019. Am calculat această bază și am definit amprenta noastră de carbon în parteneriat cu un consultant extern și independent.

Ce înseamnă gazele cu efect de seră (GES)?
Ce înseamnă gazele cu efect de seră (GES)?
Greenhouse gases (GHGs) are gases (e.g.: carbon dioxide (CO2), methane (CH4), nitrous oxide (N2O), etc.) that trap heat within the atmosphere, therefore contributing to the warming of the planet. The amount of GHGs in the atmosphere allows us to calculate our carbon footprint.

Ca prim pas, am adoptat o abordare completă pe ciclul de viață a operațiunilor și produselor noastre pentru a determina amprenta de carbon, care măsoară emisiile directe și indirecte de gaze cu efect de seră asociate cu fiecare etapă a operațiunilor și viața produselor noastre. Aceasta include materiile prime și ingredientele utilizate pentru fabricarea produsului, fabricație, depozitare, distribuție, consum și eliminarea ambalajelor noastre. Acest proces a implicat colaborarea cu mulți parteneri interesați, inclusiv fermieri, furnizori de logistică și consumatori.

carbon

Fiecare acțiune contează.

După înțelegerea călătoriei noastre de reducere a amprentei de carbon, a venit momentul să implementăm acțiuni specifice pentru a ne ajuta să reducem impactul climatic al hranei pentru animalele de companie, fără a compromite calitatea și valoarea nutritivă a produselor noastre. Ne-am concentrat eforturile pe principalele acțiuni de mai jos, precum și pe relocalizarea completă a producției și reducerea exportului de produse. Călătoria noastră completă (hiperlink) a dus la o reducere a amprentei de carbon cu intensitate de 15,7% în comparație cu baza noastră din 2019.

Ingrediente

Înlocuirea ingredientelor cu amprentă de carbon ridicată cu altele cu amprentă de carbon mai mică.

Există diferențe semnificative în amprenta de carbon a diferitelor ingrediente. Aceste diferențe provin din factori precum schimbarea utilizării terenurilor, utilizarea îngrășămintelor, procesele de comercializare, ambalajele și altele. De exemplu, emisiile de gaze cu efect de seră provenite din carne de vită sunt mult mai mari decât cele din alte produse de origine animală, cum ar fi puiul sau somonul. Aceasta se datorează în mare parte producției de metan din partea vacilor ca rezultat al procesului lor digestiv normal și conversiei terenurilor pentru pășunat și hrana animalelor. Una dintre principalele acțiuni pe care le-am întreprins pentru a ajuta la reducerea amprentei de carbon ridicată asociată cu carnea de vită este înlocuirea acesteia cu alte proteine în anumite produse.

Producție

Achiziționarea de energie electrică regenerabilă pentru fabricile noastre.

Producția hranei pentru animalele noastre de companie contribuie semnificativ la amprenta noastră de carbon. Aceasta include emisiile rezultate din operațiuni, impactul în amonte al energiei, deșeurile rezultate din operațiuni și co-producție. Pentru a reduce amprenta noastră de carbon, facem schimbări fundamentale în operațiunile noastre. De fapt, achiziționăm energie electrică regenerabilă pentru fabricile noastre de mai mulți ani, chiar înainte de a începe să măsurăm baza noastră din 2019, și vom continua să o facem pentru a ne asigura că emisiile noastre datorate electricității sunt menținute la aceleași niveluri.

Ambalare

Îmbunătățirea procesului de reciclare a ambalajelor pentru a susține o economie circulară.

Reducem utilizarea de plastic virgin prin adăugarea a 40% plastic reciclat în noul material de ambalaj. Acest lucru a fost realizat prin abordarea de Balanță de Masă certificată de ISCC (link către ISCC). Suntem angajați să creștem procentul de plastic reciclat și să reducem procentul de plastic virgin în ambalajele noastre pentru a contribui în continuare la o economie circulară.

Logistică

Utilizarea transportului multimodal în locul transportului exclusiv rutier.

Prin combinarea sistemelor de transport rutier și feroviar într-un mod eficient, putem reduce emisiile de gaze cu efect de seră provenite din transport. De aceea, aplicăm transport multimodal între țări, cum ar fi camion-tren-camion, în loc de transport exclusiv rutier, acolo unde infrastructura există.

Și aceasta este doar punctul nostru de plecare

Atingerea obiectivului de reducere a amprentei de carbon cu 15,7% este doar punctul nostru de plecare într-o călătorie lungă și continuă. Ne străduim să reducem în continuare amprenta de carbon a activităților noastre, menținând în același timp calitatea hranei pe care o savurează animalul dvs. de companie. Vom continua să analizăm în profunzime lanțul nostru de aprovizionare pentru a găsi modalități de optimizare a proceselor și de reducere a amprentei de carbon a produselor noastre și a lanțului nostru de valoare. Pentru că credem într-un prezent și un viitor mai bun.

Utilizarea transportului multimodal în locul transportului exclusiv rutier.
Utilizarea transportului multimodal în locul transportului exclusiv rutier.
Prin combinarea sistemelor de transport rutier și feroviar într-un mod eficient, putem reduce emisiile de gaze cu efect de seră provenite din transport. De aceea, aplicăm transport multimodal între țări, cum ar fi camion-tren-camion, în loc de transport exclusiv rutier, acolo unde infrastructura există.

Incercați gama noastră pentru un prezent și un viitor mai bun

PURINA ONE® DualNature