Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.
Pentru ei, toată pasiunea noastră
pisica se uita la lapte

Ce beau pisicile? Mituri comune despre lapte desființate

5 minute de citit

Pisicile ar trebui să bea doar un singur lucru pentru a rămâne hidratate - apă. Află de ce laptele este rău pentru pisici cu ajutorul ghidului nostru.

Pot pisicile să bea lapte? Imaginea unei pisici care bea lapte cu plăcere este atât de comună încât mulți oameni nici măcar nu o pun la îndoială. Dar s-ar putea să te surprindă să afli că laptele de vacă este de fapt dăunător sănătății lor, indiferent cât de mult le-ar plăcea gustul.

În mod ideal, pisicile ar trebui să primească doar apă de băut. Cu toate acestea, este important ca pisica ta să rămână hidratată corespunzător, mai ales dacă are alte probleme de sănătate, cum ar fi bolile de rinichi. Unele pisici chiar nu sunt pasionate de gustul apei, dar există câteva trucuri pe care le poți încerca pentru a încuraja un aport crescut de apă. Citește mai departe sfaturile noastre.

Pot pisicile să bea lapte? 

Este laptele rău pentru pisici? Da – majoritatea pisicilor sunt intolerante la lactoză, iar consumul de produse lactate poate duce la diaree și vărsături. Există câteva opțiuni de lapte pentru pisici special concepute, care sunt mai potrivite și au un conținut scăzut de lactoză. Cu toate acestea, ar trebui să li se ofere cu moderație. Puii de pisică vor bea laptele mamei lor în primele săptămâni de viață sau un „lapte formulă pentru pisoi” special conceput, dacă este necesar. Cu toate acestea, ei vor fi complet înțărcați până la vârsta de aproximativ 8-9 săptămâni.

Puii de pisică au o enzimă în stomac care le permite să descompună lactoza din laptele mamei, dar pisicile adulte nu au această enzimă și își pierd capacitatea de a digera zaharurile din lapte. În schimb, lactoza din lapte poate provoca dureri de stomac atunci când începe să fermenteze.

De ce le place pisicilor laptele? 

Pisicile iubesc gustul laptelui pentru că este bogat în grăsimi. Ele vor alege adesea să-l bea chiar dacă se aleg cu o durere de stomac. Dacă pisica ta este hrănită cu o dietă de înaltă calitate, echilibrată, nu are nevoie de grăsimea suplimentară din laptele de băut, indiferent cât de mult îi place.

Dacă pisica ta a băut puțin lapte, urmărește-o pentru orice semne de vărsături sau diaree și contactează-ți medicul veterinar dacă ești îngrijorat.

Ce beau puii de pisică? 

Puii de pisică mici vor bea laptele mamei lor până când sunt înțărcați. De asemenea, ar trebui să existe acces liber la apă proaspătă pentru mama lor, iar puii de pisică vor începe și ei să bea.

Începând cu vârsta de aproximativ 4 săptămâni, ei vor începe să testeze alimente solide și să bea mai multă apă, pe lângă laptele mamei lor.

Pot pisicile să bea lapte dacă sunt orfane? 

Dacă crești un pisoi orfan sau dacă nu poate bea laptele mamei lui din orice alt motiv, ar trebui să-l hrănești cu „lapte formulă pentru pisoi”. Nu ar trebui să folosești lapte normal de la altă specie deoarece nu va conține echilibrul adecvat de nutrienți pentru dezvoltarea lor. Primul lapte pe care îl produce o mamă se numește colostru. Acesta este bogat în anticorpi și ajută la transmiterea unei anumite imunități puilor ei. Dacă un pui de pisică nu poate să bea colostru de la mama sa, ar trebui să soliciți sfaturi de la medicul veterinar.

Când ar trebui să începi să le dai apă pisicuțelor? 

În general, puii de pisică vor începe să se înțărce în jurul vârstei de trei până la patru săptămâni, moment în care este timpul să începi să le dai puțină hrană solidă. În același timp, ar trebui să le furnizezi apă de băut proaspătă și curată într-un bol nu foarte adânc.

Ce beau pisicile? 

Pisicile adulte trebuie să bea doar apă ca parte a unei diete sănătoase și echilibrate. Cât de mult beau depinde de mai mulți factori, inclusiv vârsta, dimensiunea și dacă mănâncă alimente umede sau uscate. Poți afla mai multe despre cât trebuie să bea pisica ta cu ghidul nostru.

Dacă pisica ta are o problemă de sănătate subiacentă, cum ar fi boala cronică de rinichi, este deosebit de important să rămână hidratată. Dacă pisica ta nu va bea apă proaspătă, atunci poți încerca să fierbi niște piept de pui simplu sau pește alb și să dai pisicii tale lichidul de gătit pentru a o ispiti. Acesta nu trebuie să conțină sare sau ulei. De asemenea, poți întreba medicul veterinar dacă fluidele de rehidratare orală ar fi potrivite. Acestea sunt adesea cu aromă de carne și pot fi mai populare decât apa simplă. O altă opțiune poate fi o fântână de băut pentru animale de companie, deoarece unele pisici le preferă în detrimentul bolurilor cu apă.

Dacă decizi să-i oferi prietenului tău felin „lapte de pisică” de la magazinul de animale de companie ca tratație, asigură-te că se bucură în continuare de o dietă echilibrată și sănătoasă și că tratația sa face parte din porția zilnică de hrană.

Cel mai important lucru de reținut este că apă proaspătă și curată ar trebui să fie disponibilă în orice moment pentru pisica și puiul înțărcat (sau în curs de înțărcare). Dacă nu sunt tentați de bolul lor cu apă, în loc să ajungă la lapte, află cum să îi încurajezi să bea cu bolul perfect.

Articole asemănătoare