Sănătate Și Nutriție

Sănătatea și alimentația pisicii

Cum să-ți menții pisica fericită și sănătoasă

Sănătatea și Nutriția la Pisici | Purina

Hrănirea pe perioada gestației pisicii

Perioada gestației este atât minunată, cât și obositoare, pentru tine și pisica ta. Un lucru important pe care îl poți face pentru a ajuta femela este să îi asiguri suportul nutrițional de care are nevoie.
Află mai multe

Pisica ta este supraponderală?

Ca și noi, pisicile pot pune câteva kilograme, mai ales când îmbătrânesc și sunt mai puțin active sau dacă petrec toată ziua în casă.
Află mai multe

Indicații pentru o sarcină sănătoasă a pisicii

Pisica ta va avea pui – ce veste minunată! Cu toată agitația, nu uita că pisica ta poate avea nevoie de îngrijiri suplimentare, confort și afecțiune, atunci când e gestantă.
Află mai multe

Lucruri de urmărit în timpul sarcinii la pisici

Complicațiile sunt rare în sarcinile pisicilor, dar, ocazional, apar. Pentru a ajuta pisica să aducă pe lume puii cu ușurință, echipa Purina îți va da câteva sfaturi despre observarea incipientă a semnelor de îngrijorare.
Află mai multe

Instrument pentru condiția fizică a pisicii

Să te joci cu pisica ta e unul dintre cele mai plăcute lucruri. De asemenea, este și foarte important pentru sănătatea ei, din copilărie până la vârsta adultă. Joaca încurajează pisica să fie activă, să rămână suplă și să își păstreze forma fizică. În plus, joaca este un exercițiu grozav pentru pisică, care o încurajează să își manifeste instinctele sale naturale de vânător.
Află mai multe

Substanțe dăunătoare și alimente periculoase pentru pisici

Curiozitatea nativă a pisicii o face să exploreze non-stop: fie că se plimbă pe afară sau se cațără pe toate obiectele din casă, nu se știe ce va găsi în următoarea aventură. În jurul casei și în grădină sunt multe substanțe alimentare și non-alimentare, inclusiv plante, care ar putea fi periculoase pentru felina ta. Unele sunt evidente, dar altele pot părea, cel puțin la prima vedere, complet inofensive. Pentru că probabil cauți răspunsul la întrebarea „ce este otrăvitor pentru pisici?”, pentru a ști care sunt riscurile și cum le poți evita, te invităm să descoperi, în articolul de astăzi, care sunt substanțele dăunătoare și alimentele periculoase pentru pisici, astfel încât să știi de ce să-ți protejezi animăluțul de companie.
Află mai multe

Evaluarea condiției fizice a pisicii tale

Pentru a-ți ajuta pisica să fie cât mai fericită și sănătoasă cu putință, Purina îți recomandă să efectuezi o evaluare regulată a indicelui său de masă musculară. Acesta îți oferă o mulțime de interpretări despre greutatea și sănătatea pisicii tale.
Află mai multe

Regimuri speciale

Ca și personalitățile lor, nevoile alimentare ale pisicilor sunt ușor diferite. Uneori, asta înseamnă că au nevoie de un tip de hrană cu totul diferit. Din fericire, există multe opțiuni din care să alegi.
Află mai multe

Alimentația pisicii: Cât și ce trebuie să mănânce o pisică?

Ca stăpân de pisică, îți dorești ca aceasta să ducă o viață lungă, sănătoasă, fericită și activă. Unul dintre cele mai bune moduri de a obține toate acestea este să îi asiguri o alimentație echilibrată, completă, care să conțină cele cinci grupe majore de nutrienți: proteine, grăsimi și uleiuri, vitamine, minerale și carbohidrați. De unde pot fi procurate acestea și, de fapt, cu ce se hrănește pisica? Descoperă, în articolul de azi, o serie de aspecte esențiale legate de alimentația pisicii: de la tipurile de hrană existente pentru pisici (hrană uscată, hrană umedă), până la modul în care se stabilește cantitatea zilnică recomandată de hrană pentru pisici. Astfel, la finalul articolului vei avea răspunsul la întrebări precum „Ce mănâncă pisicile?” sau „Ce mănâncă puii de pisică?”

Află mai multe

Hrănirea pisicii tale adulte

Când pisica a ajuns la prima sa aniversare, este timpul să te gândești la o rutină regulată de hrănire. Deoarece trece de la stadiul de pui jucăuș la cel de adult, este important să te asiguri că are toți nutrienții necesari pentru a rămâne fericită și sănătoasă.
Află mai multe

Gustări și recompense pentru pisici

Ca iubitor de pisici, vei ști ce tentant este să oferi prietenului tău blănos tratații și delicatese, în paralel cu mesele sale principale.
Află mai multe

Bolile pisicilor - semne și simptome care ar putea indica faptul că pisica ta are o problemă de sănătate

Ca iubitor de pisici, îți dorești ca animalul tău de companie să aibă parte de o viață cât mai sănătoasă și fericită. Deoarece pisicile nu ne pot spune ce se petrece cu ele atunci când nu se simt bine, poate fi destul de dificil de intuit când au nevoie de ajutor.
Află mai multe