Norvegiană de pădure

Norwegian Forest
Pisica Norvergiană de Pădure este mai mare decât pisica obișnuită. Este o rasă elegantă, cu părul semi-lung (care este ceva mai scurt vara). Corpul este lung, musculos și puternic, cu o structură osoasă solidă. Are picioarele lungi și o coadă stufoasă. Capul este lung și triunghiular, cu un profit drept și urechi așezate sus, cu ciucuri la vârf. O blană lucioasă și moale acoperă stratul inferior lânos hidrofug. O pisică cu blana completă are guler, plastron și pantaloni scurți și chiar ciucuri de păr între degete. Pisica Norvegiană de Pădure poate avea orice culoare, mai puțin ciocolatie, lila și nu poate avea modelul pisicilor siameze, dar poate prezenta oricâte marcaje albe pe lăbuțe, piept, abdomen sau față. Ochii pot avea orice culoare.
  • Pisică foarte activă și băgăcioasă
  • Pisică sociabilă și dependentă
  • Pisică tăcută
  • Rasă de pisică voluminoasă și îndesată
  • Nevoie de îngrijire zilnică
  • Rasă non-hipoalergenică
  • Pisică de curte
  • Ar putea avea nevoie de familiarizare înainte de a locui cu copii

Origine

Pisica Norvergiană de Pădure este o rasă despre care se crede că provine din pisicile cu păr scurt aduse de vikingi din Marea Britanie și din pisicile cu păr lung aduse de cruciați în Scandinavia, care s-au împerecheat apoi cu pisicile locale sălbatice și de fermă. Proveniența rasei din nordul rece al Scandinaviei indică faptul că este bine adaptată la iernile reci, este robustă și rezistentă. Cea mai bună dovadă a adaptării la climă este blana dublă, care păzește pisica de vânt și zăpadă și se usucă repede. Rasa a fost recunoscută mai întâi în Norvegia în 1930 și a apărut pentru prima dată la expozițiile feline în 1938. Pisicile Norvegiene de Pădure au fost exportate din Norvegia abia în anii 1970.

Țară de origine

Scandinavia

Alte denumiri

-

Personalitate

Pisicile Norvegiene de Pădure iubesc oamenii și adoră compania acestora. Uneori pot solicita foarte multă atenție. Alteori pot părea foarte independente. Sunt obișnuite cu viața în aer liber și sunt bine adaptate pentru a hoinări și a vâna afară și se spune că sunt excelente cățărătoare. Pot fi companioni foarte plăcuți, deoarece sunt extrem de prietenoase și jucăușe. Această rasă se dezvoltă foarte încet și este posibil să nu ajungă la maturitate până la vârsta de patru ani.

Sănătate

Pisica Norvergiană de Pădure pare să fie o rasă robustă, fără probleme de sănătate ereditare majore documentate.

Nutriție

Fiecare pisică este unică și fiecare are propriile preferințe, mofturi și nevoi când vine vorba de mâncare. Cu toate acestea, pisicile sunt carnivore și fiecare dintre ele trebuie să obțină 41 de nutrienți diferiți și specifici din alimentație. Proporția acestor nutrienți variază în funcție de vârstă, stil de viață și starea generală de sănătate, deci nu e deloc surprinzător că un pui energic aflat în creștere are nevoie de o balanță diferită de nutrienți în dietă decât o pisică adultă mai puțin activă. Alte aspecte pe care trebuie sa le ai în vedere sunt: administrarea cantității corecte de mâncare pentru a menține o formă ideală, în conformitate cu instrucțiunile de hrănire și livrarea hranei în funcție de preferințele individuale respectând rețetele de mâncare uscată sau umedă.

Îngrijire

Pisica Norvergiană de Pădure va avea nevoie de îngrijiri suplimentare. Dacă este obișnuită de mică cu peria și piaptănul, această pisică va ajunge să aprecieze îngrijirea regulată ca parte a relației dintre pisică și stăpân.

Potrivită pentru copii?

Deși această rasă nu este recunoscută pe scară largă ca fiind una dintre cele mai bune rase pentru copii, toate pisicile sunt diferite și, cu familiarizarea adecvată, ar putea fi un bun companion pentru aceștia.

E aceasta pisica potrivită pentru tine?

E aceasta pisica potrivită pentru tine?

Toate pisici au personalitatea lor, însă unele instincte și comportamente sunt moștenite. Folosește selectorul de rase și află ce rase de pisici se potrivesc cel mai bine cu preferințele și stilul tău de viață. Dacă tu și pisica aveți lucruri în comun, cresc șansele unei vieți fericite și împlinite împreună.

Ce să mai iei în calcul

Adopție

Adopția unei pisici de la un adăpost îți poate aduce incredibil de multă împlinire, iar ei îi oferă o a doua șansă la viață. Sunt multe pisici în căutarea unei case primitoare. Fiecare are propria poveste și multe și-au pierdut prima casă fără vina lor și și-ar dori să devină parte din a ta. Centrele recunoscute vor acorda multă atenție potrivirii dintre oameni și pisici, având personal pregătit să te ajute cu sfaturi și să îți răspundă la orice eventuale întrebări.

Alegerea unui crescător bun

Dacă te-ai hotărât să alegi o pisică cu pedigree, atunci asigură-te că apelezi la un crescător cu reputație bună. Principalul avantaj în cumpărarea unei pisici de rasă este că vei ști destul de bine cum va arăta și în ce fel i se va contura personalitatea. Contactează-ți veterinarul pentru mai multe informații despre bolile infecțioase, predispozițiile genetice și nevoile de îngrijire, pentru a fi complet pregătit atunci când întâmpini o pisică la tine acasă.

Întâmpinarea pisicii acasă

Când pisoiul sau pisica ta e pe cale să vină acasă, e normal să fii plin de entuziasm. În ultimele zile de dinaintea venirii, sunt o mulțime de pregătiri pe care le poți face pentru a o întâmpina cum se cuvine.