OpenOpen

Norvegiana de pădure

Norvegiana de pădure

Pisica Norvergiană de Pădure este mai mare decât pisica obișnuită. Este o rasă elegantă, cu părul semi-lung (care este ceva mai scurt vara). Corpul este lung, musculos și puternic, cu o structură osoasă solidă. Are picioarele lungi și o coadă stufoasă. Capul este lung și triunghiular, cu un profit drept și urechi așezate sus, cu ciucuri la vârf. O blană lucioasă și moale acoperă stratul inferior lânos hidrofug. O pisică cu blana completă are guler, plastron și pantaloni scurți și chiar ciucuri de păr între degete. Pisica Norvegiană de Pădure poate avea orice culoare, mai puțin ciocolatie, lila și nu poate avea modelul pisicilor siameze, dar poate prezenta oricâte marcaje albe pe lăbuțe, piept, abdomen sau față. Ochii pot avea orice culoare.

Norvegiana de pădure
  • Blană: Lungă
  • Îngrijire : Mai mult de o dată pe săptămână
Norvegiana de pădure
  • Activitate : Intensă
Norvegiana de pădure
  • Gălăgie : Scăzut

Origine

Pisica Norvergiană de Pădure este o rasă despre care se crede că provine din pisicile cu păr scurt aduse de vikingi din Marea Britanie și din pisicile cu păr lung aduse de cruciați în Scandinavia, care s-au împerecheat apoi cu pisicile locale sălbatice și de fermă. Proveniența rasei din nordul rece al Scandinaviei indică faptul că este bine adaptată la iernile reci, este robustă și rezistentă. Cea mai bună dovadă a adaptării la climă este blana dublă, care păzește pisica de vânt și zăpadă și se usucă repede. Rasa a fost recunoscută mai întâi în Norvegia în 1930 și a apărut pentru prima dată la expozițiile feline în 1938. Pisicile Norvegiene de Pădure au fost exportate din Norvegia abia în anii 1970.

Țară de origine

Scandinavia

Personalitate

Pisicile Norvegiene de Pădure iubesc oamenii și adoră compania acestora. Uneori pot solicita foarte multă atenție. Alteori pot părea foarte independente. Sunt obișnuite cu viața în aer liber și sunt bine adaptate pentru a hoinări și a vâna afară și se spune că sunt excelente cățărătoare. Pot fi companioni foarte plăcuți, deoarece sunt extrem de prietenoase și jucăușe. Această rasă se dezvoltă foarte încet și este posibil să nu ajungă la maturitate până la vârsta de patru ani.

Sănătate

Pisica Norvergiană de Pădure pare să fie o rasă robustă, fără probleme de sănătate ereditare majore documentate.

Nutriție

Fiecare pisică este unică și fiecare are propriile preferințe, mofturi și nevoi când vine vorba de mâncare. Cu toate acestea, pisicile sunt carnivore și fiecare dintre ele trebuie să obțină 41 de nutrienți diferiți și specifici din alimentație. Proporția acestor nutrienți variază în funcție de vârstă, stil de viață și starea generală de sănătate, deci nu e deloc surprinzător că un pui energic aflat în creștere are nevoie de o balanță diferită de nutrienți în dietă decât o pisică adultă mai puțin activă. Alte aspecte pe care trebuie sa le ai în vedere sunt: administrarea cantității corecte de mâncare pentru a menține o formă ideală, în conformitate cu instrucțiunile de hrănire și livrarea hranei în funcție de preferințele individuale respectând rețetele de mâncare uscată sau umedă.

Îngrijire

Pisica Norvergiană de Pădure va avea nevoie de îngrijiri suplimentare. Dacă este obișnuită de mică cu peria și piaptănul, această pisică va ajunge să aprecieze îngrijirea regulată ca parte a relației dintre pisică și stăpân.