Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.
Pentru ei, toată pasiunea noastră
Pisica Himalayana

Himalayana

Pisica Himalayana este o pisică de mărime mare, cu un corp alungit și coada scurtă, masculii cântărindîntre 9 și 14 kilograme, iar femelele între 7 și 11 kilograme. Blana sa lungășifrumoasă se regăsește în mai multe culori, precum albastru, ciocolatiu, liliac, crem și alte câteva combinații. De asemenea, marcajele de pe față,lăbuțeșicoadă pot varia.

Pisica Himalayanătrăiește între 9 și 15 ani. Este o felină iubitoare, cu un temperament blând. Este afectuoasă,însă are preferințe.Deși îi place să stea în poalășisă fie mângâiată, poate fi rezervată în preajma străinilor. Are nevoie de un mediu liniștit, cu puțineschimbări în viața de zi cu zi.

Important de știut
  • Pisică prietenoasa dar independentă
  • Pisică liniștită
  • Rasă de pisici mari
  • Necesită îngrijire în fiecare zi
  • Pisică de interior
  • Poate necesita familiarizare înainte de a trăi cu copiii
Personalitate Himalayană

Pisica Himalayană se mulțumeștesă stea singurăacasă, nu se urcă pe perdele și nici nu sare pe blatul sau masa din bucătărie.Însă, acest lucru nu înseamnăcă nu-i place să se joace cu șoricei de jucărie sau cu hârtia mototolită.

Origine Himalayană

În 1931, Virginia Cobb, crescătoare de pisici, împreună cu Dr. Clyde Keeler de la Harvard, au început săîncrucișeze pisica persană cu cea siameză, pentru a studia modul în care se transmite gena colorpoint. În anii 1950, crescătorii din Marea Britanie și America de Nord au apelat la aceleașimetodeși,odată ce rezultatele au fost constante, au apelat la asociațiile de pisici în vederea omologării rasei.

The Cat Fanciers Association (CFA) a recunoscut pisica Himalayană ca rasăomologată în 1957, urmând ca în 1984 să o reclasifice ca varietate persană. În vreme ce AsociațiaInternațională a Pisicilor (TICA) o clasează în grupul pisicilor persane, AsociațiaAmericană a Fanilor Pisicilor (ACFA) și alte asociații îi acordă propria categorie.

Găsirea unei pisici

Două pisici stând pe canapea
Găsirea unui animal de companie
Este această rasă potrivită pentru tine?
Toate pisicile au personalitatea lor unică! Încearcă instrumentul nostru de selectare a raselor de pisică şi află ce rasă de pisică se potriveşte cel mai bine preferinţelor tale şi stilului tău de viaţă.
Două pisici stând pe canapea
Găsirea unui animal de companie
Te gândeşti să-ţi iei o pisică?
Ce rasă ţi-ai dori? Poţi face faţă provocărilor oferite de un pui de pisică îndrăzneţ ori s-ar potrivi mai bine stilului tău de viaţă o pisică senioară liniştită?
Pisică stând pe o pernă roşie
Găsirea unui animal de companie
Găsirea unui crescător bun
Dacă deja te-ai hotărât asupra unui pui de pisică de rasă, atunci cea mai sigură soluţie este să găseşti un crescător cu o reputaţie bună. Află ce trebuie să ai în vedere la un crescător de pui de pisică, cu ajutorul acestui ghid.
Pisică stând în braţele unei femei
Găsirea unui animal de companie
Aducerea pisicii tale în familie
Cât timp aştepţi ziua cea mare ai putea avea nevoie să-ţi distragi atenţia şi, din fericire, există câteva lucruri pe care trebuie să le pui la punct înainte de întâmpinarea nou-venitului.
O pisică privindu-l pe stăpânul său
Adopţie
Te simţi extrem de împlinit atunci când adopţi o pisică de la un adăpost de animale sau de la o organizaţie de salvare. Adesea, acest lucru înseamnă să-i oferi a doua şansă la viaţă. Există multe pisici care doresc o familie iubitoare şi un cămin permanent. Descoperă la ce te poţi aştepta de la acest proces.
Un pui de pisică roşcat stând pe umărul unei femei
Sfaturi despre puii de pisică
Tot ce trebuie să ştii
Luarea unui nou pui de pisică este extrem de emoţionantă pentru întreaga familie, dar poate fi destul de înfricoşătoare pentru noul tău animal de companie. Află cum să te ocupi de totul, de la întrebările despre comportament la cele despre sănătate, cu ajutorul sfaturilor noastre profesioniste despre puii de pisică.
Pisică stând în pat
Găsirea unui animal de companie
Lucruri pe care trebuie să le ştii despre pisici
18% dintre gospodăriile din Marea Britanie au o pisică, dar încă există atât de multe lucruri pe care nu le ştim despre aceste animale de companie! De la modul neobişnuit în care merg, la cât de mare este cea mai mare pisică - suntem siguri că mai sunt detalii interesante pe care încă nu le-ai auzit!