Hrănirea pisicilor adulte

Hrănirea pisicilor adulte

Orice pisica adulta, cu un nivel normal de activitate, are nevoie de o dieta de mentinere. Prin alegerea unei hrane complete si echilibrate, special formulata pentru pisicile adulte, te poti asigura ca ea isi mentine sanatatea si vitalitatea.

​Alimentatia corecta pentru a le mentine sanatatea si starea de bine

​Orice pisica adulta, cu un nivel normal de activitate, are nevoie de o dieta de mentinere. Prin alegerea unei hrane complete si echilibrate, special formulata pentru pisicile adulte, te poti asigura ca ea isi mentine sanatatea si vitalitatea.

Daca ai in grija mai multe pisici, este bine sa ai pentru fiecare cate un bol de hrana. Factorii care influenteaza cantitatea de hrana de care are nevoie o pisica adulta pentru a se mentine intr-o buna conditie fizica sunt nivelul de energie, starea vremii si metabolismul. Cele 3 caracteristici de mai jos te pot ajuta sa verifici daca pisica ta se afla intr-o conditie fizica buna:
- Corpul ei este bine proportionat.
- Talia este vizibila in spatele coastelor.
- Coastele pot fi simtite si sunt acoperite de un strat subtire de grasime.

Deoarece este cunoscut faptul ca pisicilor le place sa ciuguleasca si sunt considerate consumatoare ocazionale, este recomandat ca, pe perioada intregii zile, pisica sa aiba la dispozitie un bol cu hrana. De asemenea, pentru a le mentine hidratate, este recomandat sa aiba in permanenta la dispozitie apa proaspata si curata.

Spre deosebire de caini, pisicile adulte au nevoie de un nivel mai ridicat de proteine alimentare si de un echilibru diferit de nutrienti. La fel ca si puii de pisica, pisicile adulte au nevoie ca hrana sa contina taurina. Dupa varsta de 1 an, poti incepe sa ii oferi pisicii tale o hrana pentru mentinere. Acest tip de hrana nu este potrivit pentru puii de pisica, femelele gestante sau pentru cele care alapteaza.

In conditii de mediu similare, doua pisici adulte, cu aceleasi caracteristici - greutate, varsta, nivel de activitate - pot avea nevoie de cantitati diferite de hrana, doar pentru simplul fapt ca pot avea rate diferite ale metabolismului. De asemenea, apetitul pisicii tale poate fi diferit de la o zi la alta. Scaderea apetitului sau refuzul hranei nu reprezinta probleme pentru o pisica adulta, cu exceptia cazului in care aceste stari se prelungesc pe parcursul mai multor zile sau apar alte simptome de boala. Daca observi aceste schimbari la pisica ta, este recomandat sa o duci la medicul veterinar pentru a identifica si vindeca boala de care poate suferi.