Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.
Pentru ei, toată pasiunea noastră
Olivier

Senior Packaging Specialist @Purina

Olivier
Sustenabilitate

Sustenabilitate

Go to the section >

Ambalajele voastre sunt reciclabile?
În 2020, 72% din ambalajele noastre erau reciclabile și 75% din ambalajele noastre erau concepute pentru reciclare*. În aprilie 2018, Nestlé și-a asumat un angajament global ca până în 2025, 100% din ambalajele sale vor fi reutilizabile sau reciclabile – asta include toate produsele Purina și este ceva la care lucrăm din greu.

Unele produse cu hrană pentru animale de companie de la Purina sunt deja vândute în ambalaje complet reciclabile inclusiv în cutii de carton cu conținut 100% reciclabil și cutii de aluminiu care, la rândul lor sunt făcute din materiale reciclate.

În mod similar cu alți producători, ambalajele noastre pentru hrana umedă sunt cel mai dificil de reciclat. Pungile sunt formate din diferite materiale plastice și aluminiu, stratificate, pentru a forma ambalajul complet. Este dificil să separi straturile pentru reciclare și există foarte puține facilități de reciclare care pot face acest lucru în prezent. În același timp, fiecare țară diferă prin capacitatea sa de a colecta, sorta, refolosi, recicla și recupera ambalajele.

Lucrăm la reducerea atât a complexității materialelor, cât și a numărului de straturi din ambalajele noastre. Asta va face reciclarea ambalajelor mai ușoară. Lucrăm din greu pentru a găsi un material alternativ pentru pungile de hrană pentru animale de companie. Nu este ușor, pentru că ambalajul trebuie să fie suficient de robust pentru a rezista proceselor noastre de gătit și pentru a menține produsul proaspăt pe raft. Cu toate acestea, pentru că una dintre prioritățile noastre este să facem ambalajele pentru hrană umedă complet reciclabile, echipele noastre testează noi design-uri și tehnologii care să asigure circularitatea pungii.

Investigăm și inovăm pentru a face ambalaje care pot fi recuperate după ce au fost folosite și lucrăm din greu pentru a ne asigura că folosim cantitatea minimă adecvată de ambalaje, în funcție de greutate și volum. În 2016, ca parte a Comitetului Purina pentru Societate, am stabilit obiectivul de a evita folosirea a 3 000 de tone de material pentru ambalaje până în 2019, comparativ cu nivelurile din 2015. În 2018, am evitat folosirea a 787 de tone de ambalaje. În total, din 2015, am evitat 3542 de tone de ambalaje, depășindu-ne obiectivul cu 18%. Descoperă aici angajamentele Purina cu privire la îmbunătățirea performanței de mediu a ambalajelor. 

La Purina, lucrăm intens pentru a face 100% din ambalajele noastre să fie reutilizabile sau reciclabile până în 2025, promovand un angajament sustenabil. Ne străduim să reducem complexitatea, căutăm noi moduri de a face posibilă eliminarea ambalajelor în mod responsabil și să găsim alternative pentru o planetă mai verde, trecând la o economie circulară.

*Ambalajul este conceput pentru a fi reciclabil, dar infrastructura permite doar parțial acest lucru sau deloc.