Pentru ei, toată pasiunea noastră
Jean Christophe

Senior Pet Nutritionist and Regulatory Affairs Specialist @Purina

Jean Christophe
Ingrediente

Ingrediente

Go to the section >

Subprodusele de origine animală sau „carne și derivate animale” sunt ingrediente care sunt un surplus al lanțului alimentar uman. Aceste ingrediente provin de la animale sacrificate sub supraveghere veterinară. Cu toate acestea, industria alimentară umană alege să nu le folosească din diferite motive (de exemplu, aspectul, tipul, cererea redusă a consumatorilor etc.). Acestea nu sunt ingrediente cu calitate scăzută. Dimpotrivă, aceste ingrediente au o valoare nutritivă ridicată și oferă cantități mari de proteine de care animalele de companie se pot bucura, așa că există multe motive bune pentru a le folosi.

Produsele noastre sunt făcute din carne și derivate animale care sunt un surplus al lanțului alimentar uman. Acestea pot include diferite tipuri de carne, dar și organe precum plămâni, rinichi și ficat, dar, bineînțeles, care provin din animale care au fost potrivite pentru consumul uman.

Subprodusele pe care Purina le folosește sunt selectate special pentru nutriția pe care o asigură. În sălbăticie, animalele mănâncă adesea instinctiv aceste părți prima oară, pentru că sunt bogate în substanțe nutritive necesare. În unele țări, unele dintre aceste părți, cum ar fi măruntaiele, sunt consumate de oameni (de exemplu, ficatul sau rinichii) și sunt chiar considerate ca făcând parte din bucătăria de top.

Subprodusele animale nu sunt doar bune pentru animalul tău de companie; îi și plac. Ele sunt ușor de digerat și le oferă mulți nutrienți, precum: aminoacizi esențiali, vitamine, minerale și acizi grași care îi vor asigura animalului tău de companie energie și care ajută la menținerea sănătății și a stării de bine.

De fapt, subprodusele de origine animală îi pot oferi animalului de companie mai mulți nutrienți decât orice alt tip de carne popular în consumul uman. De exemplu, rinichii și ficatul pot conține de până la zece ori mai multă vitamina B2 (riboflavină) decât carnea slabă.

Așadar, pe scurt, hrănirea cu subproduse de origine animală nu este doar sigură, ci este excelentă pentru sănătatea animalului de companie și contribuie la reducerea risipei de alimente.

Purina folosește doar subproduse de origine animală de calitate și respectă cu strictețe prevederile Federației Europene a Industriei de Petfood (FEDIAF), precum și reglementările Uniunii Europene.