Pentru ei, toată pasiunea noastră
Cymrics

Cymrics

Rasa de pisici Cymric are o constituție solidă și îndesată, având un corp asemănător cu rasa British Shorthair cu ochii mari și urechile îndepărtate. Lipsa cozii este trăsătura cea mai cunoscută a rasei. Picioarele din spate sunt mai lungi decât cele din față. Părul pisicii Cymric este des și formează un strat matlasat care acoperă partea principală a corpului, accentuând aspectul rotund. Uneori se poate observa un țopăit asemănător iepurilor, cauzat de deformarea coloanei vertebrale, similar cu spinabifida, care a fost asociată lipsei cozii. Pisicile Cymric pot avea tot felul de culori și modele, cu excepția tipului de pisică siameză alungită.

Important de știut
  • Pisică calmă
  • Pisică prietenoasa dar independentă
  • Pisică liniștită
  • Rasă de pisici mari
  • Necesită îngrijire în fiecare zi
  • Nu am nevoie de o rasă hipoalergenică
  • Are nevoie de spațiu în aer liber
  • Poate necesita familiarizare înainte de a trăi cu copiii

Personalitate

Pisica Cymric este foarte liniștită, jucăușă și inteligentă. Poate fi ușor timidă și rezervată în preajma străinilor și tinde să se lege în mod deosebit de o anumită persoană. Este o rasă care pare să-și păstreze comportamentul de pui mult timp după ce devine adult.

Origine

Țară de origine: Insula Man (Marea Britanie) / Canada

Rasa de pisici Cymric este o versiune cu păr semi-lung a pisicii Manx. În ciuda numelui, care derivă din Cymru – numele celtic al Țării Galilor, ea este originară din Insula Man. Pisicile fără coadă sunt des întâlnite în Insula Man unde încrucișarea internă între pisicile de pe insulă a permis răspândirea unei mutații genetice apărute spontan. Ca și în cazul pisicii Manx, cuiburile de pisicuțe Cymric pot avea cozi îndesate de diverse lungimi (clasificate scurte și ridicate, bondoace și lunguiețe) sau pot fi complet lipsite de coadă (pisica fără coadă). Programele de încrucișare din Canada din anii 1960 au crescut popularitatea pisicilor Cymric în SUA, unde sunt prezentate doar animalele complet lipsite de coadă.

Sănătate

Nutriție

Îngrijire

Potrivită pentru copii?

Găsirea unei pisici

Două pisici stând pe canapea
Găsirea unui animal de companie
Este această rasă potrivită pentru tine?
Toate pisicile au personalitatea lor unică! Încearcă instrumentul nostru de selectare a raselor de pisică şi află ce rasă de pisică se potriveşte cel mai bine preferinţelor tale şi stilului tău de viaţă.
Două pisici stând pe canapea
Găsirea unui animal de companie
Te gândeşti să-ţi iei o pisică?
Ce rasă ţi-ai dori? Poţi face faţă provocărilor oferite de un pui de pisică îndrăzneţ ori s-ar potrivi mai bine stilului tău de viaţă o pisică senioară liniştită?
Pisică stând pe o pernă roşie
Găsirea unui animal de companie
Găsirea unui crescător bun
Dacă deja te-ai hotărât asupra unui pui de pisică de rasă, atunci cea mai sigură soluţie este să găseşti un crescător cu o reputaţie bună. Află ce trebuie să ai în vedere la un crescător de pui de pisică, cu ajutorul acestui ghid.
Pisică stând în braţele unei femei
Găsirea unui animal de companie
Aducerea pisicii tale în familie
Cât timp aştepţi ziua cea mare ai putea avea nevoie să-ţi distragi atenţia şi, din fericire, există câteva lucruri pe care trebuie să le pui la punct înainte de întâmpinarea nou-venitului.
O pisică privindu-l pe stăpânul său
Adopţie
Te simţi extrem de împlinit atunci când adopţi o pisică de la un adăpost de animale sau de la o organizaţie de salvare. Adesea, acest lucru înseamnă să-i oferi a doua şansă la viaţă. Există multe pisici care doresc o familie iubitoare şi un cămin permanent. Descoperă la ce te poţi aştepta de la acest proces.
Un pui de pisică roşcat stând pe umărul unei femei
Sfaturi despre puii de pisică
Tot ce trebuie să ştii
Luarea unui nou pui de pisică este extrem de emoţionantă pentru întreaga familie, dar poate fi destul de înfricoşătoare pentru noul tău animal de companie. Află cum să te ocupi de totul, de la întrebările despre comportament la cele despre sănătate, cu ajutorul sfaturilor noastre profesioniste despre puii de pisică.
Pisică stând în pat
Găsirea unui animal de companie
Lucruri pe care trebuie să le ştii despre pisici
18% dintre gospodăriile din Marea Britanie au o pisică, dar încă există atât de multe lucruri pe care nu le ştim despre aceste animale de companie! De la modul neobişnuit în care merg, la cât de mare este cea mai mare pisică - suntem siguri că mai sunt detalii interesante pe care încă nu le-ai auzit!