Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.
Pentru ei, toată pasiunea noastră
Gourmet Logo
Nume pisici header

Cele mai bune nume de pisici fete, baieti şi nume de motani

5 minute de citit
Gourmet Logo
Sponsorizat de Gourmet

Dacă urmează să aduci acasă un nou pui de pisică, va trebui să te gândeşti la un nume perfect pentru pisoi! Din acest motiv am creat următoarea listă cu cele mai bune nume de pisici fete şi nume de motani: pentru a te ajuta să-i oferi prietenului tău patruped un nume care să i se potrivească perfect în funcție de sexul feminin sau masculin.


Odată ce, în sfârşit, ţi-ai luat un nou pui de pisică, vei avea o sarcină foarte importantă: alegerea unui nume! Adesea poate fi uşor: te uiţi în ochii săi mari şi adorabili, iar numele perfect de pui de pisică îţi vine pur şi simplu în minte. Dar uneori nu este chiar atât de simplu şi ai nevoie de puţină inspiraţie pentru a-l găsi.


Noi, echipa Purina, am creat această listă cu toate numele de pisici fete şi nume de motani, pentru a te ajuta să găseşti numele perfect pentru noul tău prieten cu coadă pufoasă. 


Sfaturi pentru alegerea unui nume de pisoi


Primul pas în alegerea unui nume pentru puiul tău de pisică este să te asiguri că numele nu este prea lung. Deşi nu este nimic mai amuzant ca o pisică numită Pawdry Hepburn sau Lord Fluffybutt, acestea pot fi derutante pentru puiul tău de pisică. Este puţin probabil să fie nevoie să-ţi strigi pisica într-un parc aglomerat (cum se întâmplă în cazul câinilor), însă este, totuşi, o idee bună să alegi nume formate din una sau două silabe. Sau, dacă într-adevăr doreşti ca numele să fie mai lung, gândeşte-te care va fi varianta scurtă a acestuia.


Dacă ai răbdare, uneori este mai bine să aştepţi câteva zile înainte să te decizi asupra numelui de pisică fată sau de motan, astfel poţi lua în calcul personalitatea şi rasa acestuia. Poţi observa că, după ce petreci puţin timp cu noul tău prieten, numele ideal de pui de pisică apare în mintea ta pe baza a ceva ce face sau a felului în care arată! Descoperă aici mai multe nume de pisici: 100+ idei pentru fiecare personalitate.

 

Idei nume de pisici fete

Dinah


Posibil să recunoşti acest nume drăgălaş de pui de pisică din Alice în Ţara Minunilor. Caracterizată ca fiind o pisică roşcată, pufoasă, cu ochi mari şi verzi în filmul din anii 1950, acest nume este perfect pentru pisicuţele cu o personalitate aventuroasă.
 

Bluebell


Nimic nu este mai drăgălaş decât o pisicuţă cu nume de floare. Dacă ai o pisică dintr-o rasă cu ochii albaştri, acest nume este perfect pentru a aduce un omagiu nuanţei azurie a ochilor săi – sau, dacă ai un pui de pisică Albastru de Rusia, va fi modul perfect de a crea un joc de cuvinte pe baza numelui rasei, făcând referire şi la blana albăstruie superbă a acesteia.  
 

Ginger


Dacă ai o pisică roşcată, cel mai bine ar fi să alegi un nume clasic de pui de pisică. Făcând referire la rădăcina roşcată picantă de ghimbir, acesta este numele perfect pentru pisicuţele cu blană roşiatică, îndrăzneţe şi jucăuşe.

Mitsy


Acesta este un nume de pisică fată care a devenit foarte popular în ultimii ani. Cu toate că numele merge la toate rasele de pisici, considerăm că cel mai bine se potriveşte pisicilor tuxedo cu blana
alb-negru şi lăbuţele albe sau celor din rasa Snowshoe, datorită „mănuşelelor” lor albe şi drăgălaşe!

Ruby


Provenind de la piatra preţioasă, Ruby este unul dintre cele mai bune şi mai populare nume de bijuterii. Este perfect pentru pisicile abisiniene cafenii sau cele bengaleze maronii, pentru că aceste două rase au blana de o nuanţă roşie impresionant de bogată.

Tinkerbell


Dacă ai o pisică dintr-o rasă mică şi elegantă, Tinkerbell ar putea fi exact numele pe care-l cauţi. Luat de la zâna din Peter Pan, acest nume de pisică fată se potriveşte cel mai bine puilor de pisică mai mici, cu personalitate îndrăzneaţă sau de divă (aşa cum le este şi porecla).

Luna


Acest nume încântător de pui de pisică vine de la zeiţa romană a lunii şi, în limba latină, cuvântul chiar înseamnă „lună”. Fie că ai un pui de pisică alb ca zăpada sau o pisică în totalitate neagră căreia i-l poţi pune ca nume ironic, acest cuvânt magic cu siguranţă se va potrivi micii zeiţe din viaţa ta.  

Nume de motani


Alfie


Dacă ai un  pui de pisică foarte inteligent şi adorabil, Alfie i se va potrivi perfect. Numele înseamnă „Consilier înţelept” şi este versiunea scurtă a numelui Alfred, dar suntem de părere că versiunea scurtă este mult mai potrivită pentru un prieten patruped.


Oscar


Din aceeaşi gamă cu Alfie, Oscar este un nume mai vechi care dobândeşte popularitate. Acest nume de motan înseamnă „Luptător campion” şi este ideal dacă motănelului tău îi place să vâneze. 

Milo


Milo înseamnă „soldat” şi este un nume de motan foarte versatil, potrivindu-se aproape la orice rasă şi culoare. Astfel, fie că ai un motan dungat sau un Ragdoll cu marcaje distinctive, acest nume cu siguranţă i se va potrivi.
 

Meeko


Dacă puiul tău de pisică este foarte şiret şi cam mâncăcios, Meeko este alegerea perfectă. Numele vine de la ratonul obraznic din Pocahontas, care face întotdeauna pozne. De aceea considerăm că este un nume distractiv şi drăguţ pentru motănelul tău.

Frodo


Acest nume de motan provine din opera clasică a lui J.R.R. Tolkien, Stăpânul Inelelor. Frodo este un hobbit mic şi păros, foarte viteaz. Deci dacă ai o pisică vitează şi pufoasă, acest nume i s-ar potrivi de minune. 


Simba


Dacă pisicuţa ta are personalitatea unei pisici mari, Simba ar fi un nume grozav. Devenit popular datorită animaţiei Regele Leu, numele vine, de fapt, din limba swahili şi înseamnă „leu”.

Oliver


Oliver vine de la denumirea în limba latină a „măslinului” şi este un nume de motan super drăguţ. Este un alt nume care s-ar potrivi foarte bine raselor de pisici roşcate, din moment ce filmul Disney „Oliver şi prietenii” are ca protagonist un pui de pisică roşcat, adorabil. 

Sperăm că ai descoperit cele mai originale și potrivite nume de pisici fete și băieți în articolul nostru. Inspiră-te din lista noastră pentru a găsi numele perfect pentru noul tău companion felin. Alege cu înțelepciune cu ajutorul sfaturilor noastre! Aceste nume de pisici sunt potrivite și pentru puii de pisică. Dacă ești în căutarea unor nume de pisici sau nume de motani de o anumită culoare, te invităm să citeşti, în continuare, articolele noastre: nume extraordinare de pisici gri, cele mai bune nume de pisici negre, cele mai frumoase nume de pisici albe.