Pentru ei, toată pasiunea noastră

Găsirea unui câine

Dorești să aduci în familia ta un nou câine? Ce emoționant! La Purina, ți-am pregătit câteva sfaturi despre găsirea, adoptarea sau salvarea unui câine. Știm că alegerea unui câine potrivit pentru tine și pentru stilul de viață poate fi o decizie importantă, de aceea vrem să ne asigurăm că ai în vedere câteva aspecte esențiale, înainte de a lua o hotărâre definitivă. 

Așadar, ține cont de faptul că întreținerea unui câine implică, în primul rând, o asumare la nivel financiar, îngrijirea lui necesitând costuri permanente precum: costurile pentru hrana de câini, veterinar, vaccinări, deparazitări, jucării, suplimente etc. În al doilea rând, este important să te preocupi de spațiul și de mediul pe care i-l poți oferi. Gândește-te bine dacă ai resursele necesare pentru o îngrijire corespunzătoare. Totodată ia în considerare timpul pe care îl ai la dispoziție și pe care îl poți petrece cu el. Dacă îți dorești să adopți un câine dintr-un adăpost sau de la o organizație de salvare a animalelor, te sfătuim să cauți asociații de încredere care respectă normele și reglementările legale.
Apoi, înainte de adoptarea oficială, te încurajăm să interacționezi mai mult timp cu potențialul cățel, pentru a observa dacă există compatibilitate între voi. Încearcă să afli mai multe despre necesitățile lui, dar și despre istoricul medical sau comportamentul câinelui.

Află tot ce trebuie să știi despre adoptarea și salvarea unui câine, cu ajutorul ghidurilor noastre utile, create de experți.

Arată 2 din 2 articole
Articole populare