Sănătate și nutriție

Sănătate și nutriție

Cum să menții câinele sănătos și fericit

Cum sa mentii cainele sanatos si fericit

Hrănirea câinelui tău adult

Dacă puiul de câine a crescut, este momentul să renunți la hrana specială pentru pentru pui și să începi hrănirea cu o hrană potrivită pentru câinele adult. De obicei, această schimbare a hranei are loc după aproximativ 12 luni pentru rasele mici și după aproximativ 24 de luni pentru rasele gigant.
Află mai multe

Cum stabilești o dietă pentru câinele tău

Toții câinii sunt diferiți, astfel încât fiecare dintre ei are nevoie de o hrană adecvată în funcție de rasă, greutate și starea de sănătate. Tocmai din acest motiv există o gamă largă de hrană, concepută pentru fiecare necesitate în parte – de la ținerea sub control a greutății, până la problemele medicale specifice.
Află mai multe

O dietă sănătoasă și echilibrată pentru câini

Pentru a-l menține sănătos, fericit și activ cât mai mult cu putință, câinele tău are nevoie de echilibrul a șase grupe majore de nutrienți: proteine, grăsimi/uleiuri, vitamine, minerale, carbohidrați și apă.
Află mai multe

Alimente și substanțe dăunătoare pentru câini

Sunt multe alimente comune pe care câinii nu le pot mânca și substanțe non-alimentare, inclusiv plante, care sunt potențial otrăvitoare. Pe unele dintre acestea poate că le cunoști, în timp ce altele te pot surprinde. Este foarte important să știi care sunt acestea, astfel încât să îți poți proteja câinele.
Află mai multe

Indicele corporal ideal al câinelui tău

Îți iubești câinele exact așa cum e, deci, probabil, nu îţi faci prea multe griji când observi că a luat puțin în greutate. Dar, din punct de vedere al sănătății, greutatea chiar contează!
Află mai multe

Lucruri de urmărit în timpul travaliului câinelui

Femela ta este pe cale să devină o mamă mândră și, în curând, va avea niște pui adorabili de îngrijit – ce fericire! Vestea bună este că majoritatea sarcinilor la câini nu prezintă probleme, iar femelele canine sunt mame excelente.
Află mai multe

Indicații pentru o gestație sănătoasă a câinelui

Când câinele tău este fericit, tu ești fericit – și când femela este gestantă, este chiar mai important să te asiguri că este sănătoasă și se simte cât mai confortabil, nu doar ea, cât și noii sosiți!
Află mai multe

Travaliul și nașterea la câini

Poate fi foarte plăcut să afli că femela ta așteaptă pui! Deoarece sarcina unui câine durează în jur de 2 luni, ai puțin de așteptat până când puii de câine îți vor umple casa!
Află mai multe

Ai un câine supraponderal?

Ca și pentru oameni, nici câinilor nu le este greu să pună câteva kilograme în plus, mai ales dacă au o vârstă înaintată și fac mai puțină mișcare.
Află mai multe

Cum să îți hrănești câinele pe perioada gestației

Nașterea puilor este încântătoare atât pentru tine, cât și pentru animalul tău de companie. Pe cât este de plăcut să ai pui de câine în casă, pe atât este de greu pentru un caine să nască, să crească și să supravegheze puii energici.
Află mai multe

Evaluarea stării corporale a câinelui tău

Știi că fiecare câine este unic, însă ești conștient că acest lucru depinde de modul în care folosește nutrienții și energia din hrană?
Află mai multe