Pentru ei, toată pasiunea noastră
Gustări și recompense pentru câini

Gustări și recompense pentru câini

4 minute de citit

Ne iubim câinii, așa că este firesc să le oferim o mulțime de recompense delicioase - dar câte și ce ar trebui să oferi?


La fel cum noi ne bucurăm de o gustare din când în când, și câinii noștri o fac.

Cu toate acestea, este important să ne amintim că câinii noștri au nevoi foarte diferite, așa că regulile pentru a oferi recompense câinilor sunt destul de diferite.

Recompensele sunt concepute pentru a fi gustoase și miros fantastic pentru câini, dar nu au prea multă valoare când vine vorba de conținutul nutrițional.

Am alcătuit acest ghid cu recompense pentru câini, care îți spune tot ce trebuie să știi astfel încât să îți poți ajuta puiul să mănânce gustări în mod responsabil.

 

Câte recompense pentru câini pot oferi pe zi?

Recompensele pentru câini ar trebui să fie luate în considerare ca parte a porției zilnice de hrană, iar medicii veterinari și nutriționiștii recomandă ca acestea să nu depășească mai mult de 10% din rația lor zilnică în fiecare zi.

De exemplu, dacă patrupedului tău i se permit 300 de calorii pe zi, doar 30 de calorii din acestea ar trebui să fie gustări, iar dieta sa completă și echilibrată să constituie celelalte 270 de calorii.

Pericolele prea multor recompense

Este ușor să confundăm mâncarea cu dragostea și să le oferim câinilor noștri nenumărate recompense în fiecare zi pentru a-i răsfăța, dar acest lucru ar putea fi de fapt dăunător sănătății lor.

 

A oferi prea multe gustări ar putea duce la anumite probleme de sănătate, cum ar fi obezitatea și chiar îi poate face să nu mai mănânce hrana lor reală, așa că ar trebui să fii mereu atent la cât și ce le oferi.

 

Ce fel de recompense îi pot oferi câinelui meu?

Este important să alegi cu atenție gustările pentru a te asigura că se potrivesc cu nevoile individuale ale câinelui tău.

Îți sugerăm să rămâi la recompense special dezvoltate pentru câini, deoarece acestea au fost create cu gândul la prietenul tău patruped.

În plus, pe piață există o mulțime de recompense grozave pentru câini, cu mai puține calorii, gustări mai mici pentru dresaj, cele cu suplimente pentru articulații și chiar pentru menținerea dinților curați.

Dacă te îngrijorează adăugarea de calorii suplimentare în dieta câinelui tău, ai putea, de asemenea, să iei o porție de boabe, dacă mănâncă hrană uscată pentru câini, și să o folosești ca recompensă în timp ce se antrenează sau se joacă.

Boabele pot fi un adaos grozav la o bilă de distribuire a hranei sau la un joc de v-ați ascunselea și au avantajul suplimentar de a-ți face câinele să muncească pentru cină, ceea ce poate acționa ca o motivație foarte necesară pentru câinii supraponderali și mai leneși.

 

Îi pot oferi câinelui meu hrană umană ca recompensă?

Dacă nu ai la îndemână recompense pentru câini, există câteva alimente umane care pot fi oferite și care au un conținut scăzut de calorii, printre care castraveți, morcovi și chiar fasole verde gătită.

Cu toate acestea, ar trebui să eviți întotdeauna să-ți hrănești câinii cu resturi de la masă, deoarece acestea pot conține ingrediente toxice sau cantități dăunătoare de sare sau zahăr.

Câteva alimente periculoase pe care ar trebui să le eviți întotdeauna sunt:

  • Strugurii
  • Ciocolata
  • Stafidele
  • Ceapa
  • Usturoiul
  • Nucile

 

Când ar trebui să folosesc recompense pentru câini?

Nu este un secret pentru nimeni faptul că prietenii noștri blănoși sunt incredibil de inteligenți; de aceea trebuie să fii atent atunci când le oferi o recompensă pentru a te asigura că nu întărești comportamentele negative.

Tratațiile pentru câini ar trebui să fie oferite numai atunci când câinele tău a făcut ceva ce vrei să facă, deoarece atunci când îți lauzi sau îi oferi o recompensă câinelui, în esență îi spui „Sunt mulțumit de felul în care te comporți”.

Așadar, dacă câinele tău tocmai a cerșit o recompensă sau {1}a sărit în sus la tine{1}{2}, va crede că este recompensat pentru acea acțiune și este mai probabil să o repete în viitor, ceea ce poate duce la un model de comportament nedorit.{2}

De asemenea, este important să te asiguri că, atunci când îi oferi câinelui o gustare, aceasta are un scop în spate, cum ar fi acela că i-ai cerut să șadă.

Dacă le oferi aleatoriu, este mai probabil ca ei să cerșească pentru ele în viitor.
 

Ce ar trebui să fac dacă câinele meu cerșește recompense?

Uneori, dacă câinilor li se oferă recompense fără un scop anume, ei vor învăța să cerșească pentru ele.

 

Cu toate acestea, merită remarcat faptul că, dacă câinele tău cerșește, nu o face întotdeauna pentru mâncare, ci poate fi doar modul său de a-ți cere atenție.

În loc să deschizi punga cu gustări, scoate-l la o plimbare, joacă-te cu el sau oferă-i puțină atenție.

Dacă dorești să îi oferi câinelui tău o recompensă, cere-i să execute o comandă (cum ar fi să se întindă), apoi dă-i gustarea numai după ce acesta s-a întins.

În acest fel, recompensa are o semnificație specifică și ei vor afla în curând că acestea sunt oferite numai după acțiuni pozitive, iar tu nu ești doar distribuitorul lor.

În plus, nu ar trebui să-i dai niciodată câinelui tău resturi de la masă, deoarece acest lucru poate încuraja comportamentul de cerșit.