OpenOpen

Welsh Terrier

Welsh Terrier

Mici, compacți și cu aspect îndesat, câinii „Welshie” sunt inteligenți și muncitori. Au blana sârmoasă și tare și au o alură pătrățoasă, stând direct pe vârfurile degetelor. Câinii Welsh Terrier pot fi negri cu cafeniu sau gri închis și cafeniu. Adulții măsoară 39 de centimetri sau mai puțin și cântăresc 9 - 9,5 kilograme.

welsh terrier
  • Mărime : Mic
  • Îngrijire : Minim o dată pe săptămână
welsh terrier
  • Blană : Scurt/aspru
  • Năpârlire : Mic
  • Gălăgie : Nu foarte zgomotos
  • Alergii : Nu
  • Grup : Terrier
welsh terrier
  • Singur : 1-3 ore
  • Alte animale : Mediu
  • Pază : Scăzut

Origine

Unii istorici cred că rasa de câini Welsh Terrier este direct legată de Old English Black and Tan (sau de Broken-Coated Terrier), însă există pedigree-uri galeze care sugerează că rasa nu este descendentă rasei englezești dispărute. Se spune că în 1737 rezidenții de la Carnarvonshire se mândreau cu puritatea câinilor lor Welsh Terrier. Într-adevăr, rasa era cunoscută drept Carnarvonshire Welsh Terrier. Timp de peste două secole și jumătate, această rasă a fost folosită pentru vânătoarea în haită a vidrelor și bursucilor și a primit recunoaștere separată în 1885 în Anglia.

Personalitate

Welsh Terrier este un câine activ, vesel, inteligent și afectuos. Se atașează foarte mult de familia lui și este jucăuș și amuzant, deși poate fi destul de rezervat cu străinii. Dacă este prezentat pisicilor de când este pui, le va accepta bucuros. Dacă nu, va avea tendința să le alerge. Cel mai adesea este fericit să fie singurul câine din gospodărie!

Sănătate

Welsh Terrier poate suferi de boli ereditare ale ochilor. Există teste disponibile.

Exerciții

Câinii Welsh Terrier sunt plini de energie! Par neobosiți și întotdeauna gata să plece în galop și să se joace. Deoarece adoră înotul, trebuie să ai grijă cu ei în preajma apei. Totuși, dacă nu le poți asigura uneori porția de mișcare, vor accepta acest lucru fără probleme. Adulții au nevoie de minimum o oră de mișcare zilnic.

Nutriție

Câinii de talie mică au un metabolism rapid, ceea ce înseamnă că ard caloriile foarte repede, deși stomacul lor mic le impune să mănânce puțin și des. Mâncărurile pentru rasele mici sunt create special pentru a conține nivelurile adecvate de nutrienți cheie și au dimensiuni mai mici ale bolului alimentar pentru a se potrivi gurii lor mici. Aceasta încurajează de asemenea mestecatul și îmbunătățește digestia.

Îngrijire

Blana câinilor Welsh Terrier trebuie să fie țesălată de două sau trei ori pe an. Periajul și pieptănatul se vor face de două sau trei ori pe săptămână.