Welsh Terrier

Welsh Terrier
Mici, compacți și cu aspect îndesat, câinii „Welshie” sunt inteligenți și muncitori. Au blana sârmoasă și tare și au o alură pătrățoasă, stând direct pe vârfurile degetelor. Câinii Welsh Terrier pot fi negri cu cafeniu sau gri închis și cafeniu. Adulții măsoară 39 de centimetri sau mai puțin și cântăresc 9 - 9,5 kilograme.
 • Câine potrivit pentru proprietarii cu niște experiență
 • Niște dresaj necesar
 • Preferă plimbările antrenante
 • Agreează o plimbare de o oră pe zi
 • Câine mic
 • Minimum de salivare
 • Are nevoie de periere la două zile
 • Rasă non hipoalergenică
 • Câine comunicativ și vocal
 • Câine de pază. Latră și alertează
 • Ar putea avea nevoie de dresaj pentru a trăi cu alte animale
 • Ar putea avea nevoie de dresaj pentru a trăi cu copii

Origine

Unii istorici cred că rasa de câini Welsh Terrier este direct legată de Old English Black and Tan (sau de Broken-Coated Terrier), însă există pedigree-uri galeze care sugerează că rasa nu este descendentă rasei englezești dispărute. Se spune că în 1737 rezidenții de la Carnarvonshire se mândreau cu puritatea câinilor lor Welsh Terrier. Într-adevăr, rasa era cunoscută drept Carnarvonshire Welsh Terrier. Timp de peste două secole și jumătate, această rasă a fost folosită pentru vânătoarea în haită a vidrelor și bursucilor și a primit recunoaștere separată în 1885 în Anglia.

Personalitate

Welsh Terrier este un câine activ, vesel, inteligent și afectuos. Se atașează foarte mult de familia lui și este jucăuș și amuzant, deși poate fi destul de rezervat cu străinii. Dacă este prezentat pisicilor de când este pui, le va accepta bucuros. Dacă nu, va avea tendința să le alerge. Cel mai adesea este fericit să fie singurul câine din gospodărie!

Sănătate

Welsh Terrier poate suferi de boli ereditare ale ochilor. Există teste disponibile.

Exerciții

Câinii Welsh Terrier sunt plini de energie! Par neobosiți și întotdeauna gata să plece în galop și să se joace. Deoarece adoră înotul, trebuie să ai grijă cu ei în preajma apei. Totuși, dacă nu le poți asigura uneori porția de mișcare, vor accepta acest lucru fără probleme. Adulții au nevoie de minimum o oră de mișcare zilnic.

Nutriție

Câinii de talie mică au un metabolism rapid, ceea ce înseamnă că ard caloriile foarte repede, deși stomacul lor mic le impune să mănânce puțin și des. Mâncărurile pentru rasele mici sunt create special pentru a conține nivelurile adecvate de nutrienți cheie și au dimensiuni mai mici ale bolului alimentar pentru a se potrivi gurii lor mici. Aceasta încurajează de asemenea mestecatul și îmbunătățește digestia.

Îngrijire

Blana câinilor Welsh Terrier trebuie să fie țesălată de două sau trei ori pe an. Periajul și pieptănatul se vor face de două sau trei ori pe săptămână.

Cele mai bune rase de câini pentru copii

Deși majoritatea câinilor sunt considerați în mod tradițional că au un comportament frumos față de copii, toți câinii și copiii trebuie învățați să se înțeleagă și să se respecte reciproc, pentru a fi în siguranță împreună. Chiar și așa, câinii și copiii mici nu ar trebui să fie lăsați singuri împreună, iar adulții ar trebui să supravegheze toate interacțiunile dintre ei

E aceasta rasa potrivită pentru tine?

E aceasta rasa potrivită pentru tine?

Toți câinii au personalitatea lor, însă unele instincte și comportamente sunt moștenite. Folosește selectorul de rase și află ce rase de câini se potrivesc cel mai bine cu preferințele și stilul tău de viață. Dacă tu și câinele aveți lucruri în comun, cresc șansele unei vieți fericite și împlinite împreună.

Ce să mai iei în calcul

Adopție

Adopția unui câine de la un adăpost sau o organizație neguvernamentală îți poate aduce incredibil de multă împlinire. Deseori, înseamnă că îi oferi o a doua șansă la viață. Sunt mulți câini în căutarea unei case primitoare. Centrele recunoscute vor acorda multă atenție potrivirii dintre oameni și câini. Personalul învață tot ce poate despre câini și vor vrea să afle și lucruri despe tine, familia ta și stilul de viață, înainte de a-ți recomanda vreun câine. De asemenea, vor fi încântați să îți ofere sfaturi și să îți răspundă la orice eventuale întrebări înainte sau după adopție.

Alegerea unui crescător bun

Dacă te-ai hotărât să alegi un câine cu pedigree, atunci asigură-te că apelezi la un crescător cu reputație bună. Principalul avantaj în cumpărarea unui câine de rasă este că vei ști destul de bine cum va arăta și în ce fel i se va contura personalitatea. Contactează-ți veterinarul pentru mai multe informații despre bolile infecțioase, predispozițiile genetice și nevoile de îngrijire, pentru a fi complet pregătit atunci când întâmpini un câine la tine acasă.

Întâmpinarea câinelui acasă

Când ești pe cale să aduci un pui de câine sau un câine adult pentru prima oară, e normal ca toți ai casei să fie plini de entuziasm. Te-ar putea ajuta ceva care să te distragă, așa că e un moment perfect să te ocupi de câteva pregătiri pentru marea sosire.