Australian Silky Terrier

Australian Silky Terrier
Blana lungă și luxuriantă a acestui cățel de salon are o cărare de-a lungul spatelui și poate fi albastră cu cafeniu, gri albăstruie cu cafeniu, argintie cu cafeniu, sau albastru argintiu cu cafeniu. Pentru detalii complete consultă standardul rasei. La maturitate, acest câine are o înălțime de aproximativ 23 cm și cântărește în jur de 3,6 – 4,5 kilograme. Are un aspect rafinat, însă nu delicat.
 • Câine potrivit pentru proprietarii cu niște experiență
 • Niște dresaj necesar
 • Preferă plimbările liniștite
 • Agreează o plimbare de o oră pe zi
 • Câine tip jucărie
 • Minimum de salivare
 • Are nevoie de periere la două zile
 • Rasă hipoalergenică
 • Câine foarte vocal
 • Câine de pază. Latră și alertează
 • Ar putea avea nevoie de dresaj pentru a trăi cu alte animale
 • Ar putea avea nevoie de dresaj pentru a trăi cu copii

Origine

Cunoscut cândva și sub numele de Mătăsosul de Sydney, acest câine australian are drept strămoși pe Yorkshire Terrier și Terrierul Australian. Se crede că atunci când crescătorii de câini puneau bazele Terrierului Australian la sfârșitul secolului al XIX-lea, au folosit rasa Yorkie pentru a îmbunătăți coloritul albastru cu cafeniu al blănii. Cățeii cu blană mătăsoasă care au rezultat au reprezentat baza pentru rasa pe care o avem astăzi.

Personalitate

Deși face parte din grupa cățeilor de salon și a fost crescut pentru a fi un câine de companie prietenos și iubitor, rasa de câini Mătăsos Australian are și ceva caracteristici similare terrierilor, ceea ce, ținând cont de strămoșii săi, nu e o surpriză. Este alert, încrezător, energic – și păstrează ceva din instinctele de vânător ale strămoșilor săi care ucideau rozătoare și chiar șerpi!

Sănătate

Ca multe alte rase mici, Mătăsosul Australian poate suferi de displazia temporară a rotulei, o boală a șoldurilor și probleme cu traheea.

Exerciții

Câteva plimbări de 20 de minute pe zi vor fi suficiente pentru un adult, împreună cu jocuri în casă sau în grădină. Acest câine nu necesită mult exercițiu fizic, dar se va bucura de timpul activ petrecut cu cei apropiați. Activitatea mentală este de asemenea importantă pentru acest cățel inteligent, pentru a preveni plictiseala.

Nutriție

Cățeii de salon au un metabolism rapid, ceea ce înseamnă că ard caloriile foarte repede, deși stomacul lor mic le impune să mănânce puțin și des. Mâncărurile pentru rasele mici sunt create special pentru a conține nivelurile adecvate de nutrienți cheie și au dimensiuni mai mici ale bolului alimentar pentru a se potrivi gurii lor mici. Aceasta încurajează de asemenea mestecatul și îmbunătățește digestia.

Îngrijire

Blana lungă și mătăsoasă necesită doar câteva minute de periaj și pieptănat pe zi pentru a preveni încâlcirea și a-i menține aspectul strălucitor și sănătos. Asigură-te că îi verifici blana după o plimbare, deoarece, având o lungime de aproximativ 13 - 15 centimetri, se pot prinde în ea tot felul de resturi de pe drum!

Cele mai bune rase de câini pentru copii

Deși majoritatea câinilor sunt considerați în mod tradițional că au un comportament frumos față de copii, toți câinii și copiii trebuie învățați să se înțeleagă și să se respecte reciproc, pentru a fi în siguranță împreună. Chiar și așa, câinii și copiii mici nu ar trebui să fie lăsați singuri împreună, iar adulții ar trebui să supravegheze toate interacțiunile dintre ei

E aceasta rasa potrivită pentru tine?

E aceasta rasa potrivită pentru tine?

Toți câinii au personalitatea lor, însă unele instincte și comportamente sunt moștenite. Folosește selectorul de rase și află ce rase de câini se potrivesc cel mai bine cu preferințele și stilul tău de viață. Dacă tu și câinele aveți lucruri în comun, cresc șansele unei vieți fericite și împlinite împreună.

Ce să mai iei în calcul

Adopție

Adopția unui câine de la un adăpost sau o organizație neguvernamentală îți poate aduce incredibil de multă împlinire. Deseori, înseamnă că îi oferi o a doua șansă la viață. Sunt mulți câini în căutarea unei case primitoare. Centrele recunoscute vor acorda multă atenție potrivirii dintre oameni și câini. Personalul învață tot ce poate despre câini și vor vrea să afle și lucruri despe tine, familia ta și stilul de viață, înainte de a-ți recomanda vreun câine. De asemenea, vor fi încântați să îți ofere sfaturi și să îți răspundă la orice eventuale întrebări înainte sau după adopție.

Alegerea unui crescător bun

Dacă te-ai hotărât să alegi un câine cu pedigree, atunci asigură-te că apelezi la un crescător cu reputație bună. Principalul avantaj în cumpărarea unui câine de rasă este că vei ști destul de bine cum va arăta și în ce fel i se va contura personalitatea. Contactează-ți veterinarul pentru mai multe informații despre bolile infecțioase, predispozițiile genetice și nevoile de îngrijire, pentru a fi complet pregătit atunci când întâmpini un câine la tine acasă.

Întâmpinarea câinelui acasă

Când ești pe cale să aduci un pui de câine sau un câine adult pentru prima oară, e normal ca toți ai casei să fie plini de entuziasm. Te-ar putea ajuta ceva care să te distragă, așa că e un moment perfect să te ocupi de câteva pregătiri pentru marea sosire.