OpenOpen

Terrierul Mătăsos Australian

Terrierul Mătăsos Australian

Blana lungă și luxuriantă a acestui cățel de salon are o cărare de-a lungul spatelui și poate fi albastră cu cafeniu, gri albăstruie cu cafeniu, argintie cu cafeniu, sau albastru argintiu cu cafeniu. Pentru detalii complete consultă standardul rasei. La maturitate, acest câine are o înălțime de aproximativ 23 de centimetri și cântărește în jur de 3,6 – 4,5 kilograme. Are un aspect rafinat, însă nu delicat.

Terrierul Mătăsos Australian
  • Mărime : Cățel de salon
  • Îngrijire : Zilnic
Terrierul Mătăsos Australian
  • Blană : Mediu/lung
  • Năpârlire : Nu există
  • Gălăgie : Vocal
  • Alergii : Da
  • Grup : Căței de salon
Terrierul Mătăsos Australian
  • Singur : Mai puțin de 1 oră
  • Alte animale : Mediu
  • Pază : Scăzut

Origine

Cunoscut cândva și sub numele de Mătăsosul de Sydney, acest câine australian are drept strămoși pe Yorkshire Terrier și Terrierul Australian. Se crede că atunci când crescătorii de câini puneau bazele Terrierului Australian la sfârșitul secolului al XIX-lea, au folosit rasa Yorkie pentru a îmbunătăți coloritul albastru cu cafeniu al blănii. Cățeii cu blană mătăsoasă care au rezultat au reprezentat baza pentru rasa pe care o avem astăzi.

Personalitate

Deși face parte din grupa cățeilor de salon și a fost crescut pentru a fi un câine de companie prietenos și iubitor, rasa de câini Mătăsos Australian are și ceva caracteristici similare terrierilor, ceea ce, ținând cont de strămoșii săi, nu e o surpriză. Este alert, încrezător, energic – și păstrează ceva din instinctele de vânător ale strămoșilor săi care ucideau rozătoare și chiar șerpi!

Sănătate

Ca multe alte rase mici, Mătăsosul Australian poate suferi de displazia temporară a rotulei, o boală a șoldurilor și probleme cu traheea.

Exerciții

Câteva plimbări de 20 de minute pe zi vor fi suficiente pentru un adult, împreună cu jocuri în casă sau în grădină. Acest câine nu necesită mult exercițiu fizic, dar se va bucura de timpul activ petrecut cu cei apropiați. Activitatea mentală este de asemenea importantă pentru acest cățel inteligent, pentru a preveni plictiseala.

Nutriție

Cățeii de salon au un metabolism rapid, ceea ce înseamnă că ard caloriile foarte repede, deși stomacul lor mic le impune să mănânce puțin și des. Mâncărurile pentru rasele mici sunt create special pentru a conține nivelurile adecvate de nutrienți cheie și au dimensiuni mai mici ale bolului alimentar pentru a se potrivi gurii lor mici. Aceasta încurajează de asemenea mestecatul și îmbunătățește digestia.

Îngrijire

Blana lungă și mătăsoasă necesită doar câteva minute de periaj și pieptănat pe zi pentru a preveni încâlcirea și a-i menține aspectul strălucitor și sănătos. Asigură-te că îi verifici blana după o plimbare, deoarece, având o lungime de aproximativ 13 - 15 centimetri, se pot prinde în ea tot felul de resturi de pe drum!