OpenOpen

Spaniel tibetan

Spaniel tibetan

Un câine mic care este mai degrabă lung decât înalt, Spanielul Tibetan adult are aproximativ 25 de centimetri înălțime și o greutate de aproximativ 7 – 9 kilograme. Are o blană mătăsoasă, de lungime medie, moale pe față și penaj pe urechi, pe spatele picioarelor și pe coadă. Masculii au blana mai deasă și o „coamă” în jurul gâtului și umerilor. Blana poate avea orice culoare și combinație.

Spaniel tibetan
  • Mărime : Mic
  • Îngrijire : Minim o dată pe săptămână
Spaniel tibetan
  • Blană : Mediu/lung
  • Năpârlire : Mic
  • Gălăgie : Vocal
  • Alergii : Nu
  • Grup : Utilitar
Spaniel tibetan
  • Singur : Mai puțin de 1 oră
  • Alte animale : Mare
  • Pază : Mediu

Origine

Crescută de călugări pentru paza mănăstirilor din Tibet, rasa de câini the Spaniel Tibetan nu a fost niciodată o rasă de spanieli de vânătoare, însă e posibil să-și ia numele de la spanielii de salon, deoarece era oferită drept cadou diplomatic regilor și nobililor pentru care a devenit un companion apreciat. Timp de sute de ani, Spanielul Tibetan se cățăra pe pereții mănăstirilor să stea de veghe și lătra ca să-i alerteze pe călugări dacă se apropia cineva. Chiar și în prezent, în căminele moderne, un „Tibbie” caută adesea un punct de observare pentru rolul său auto-asumat de câine de pază.

Personalitate

Activ și atent, micuțul Spaniel Tibetan este timid cu străinii și extrem de loial celor dragi. Este vesel, însă foarte independent. Nu-i place să fie separat de familie prea mult timp, totuși, și poate fi destul de gălăgios în timpul activităților sale de câine de pază.

Sănătate

Cea mai frecventă problemă de sănătate care afectează Spanielii Tibetani este o boală ereditară a ochilor, de aceea testarea ochilor înainte de împerechere este importantă.

Exerciții

Spanielul Tibetan are nevoie de aproximativ o oră de mișcare în fiecare zi. Asigură-te că ai o curte securizată și verifică gardul în mod regulat, căci acest câine este un săpător renumit!

Nutriție

Câinii de talie mică au un metabolism rapid, ceea ce înseamnă că ard caloriile foarte repede, deși stomacul lor mic le impune să mănânce puțin și des. Mâncărurile pentru rasele mici sunt create special pentru a conține nivelurile adecvate de nutrienți cheie și au dimensiuni mai mici ale bolului alimentar pentru a se potrivi gurii lor mici. Aceasta încurajează de asemenea mestecatul și îmbunătățește digestia.

Îngrijire

Blana dublă constă într-un strat inferior fin și dens și un strat superior mai lung, mătăsos. Perie și piaptănă blana de două ori pe săptămână, acordând atenție specială penajului, care se poate încurca.