Tibetan Spaniel

Tibetan Spaniel
Un câine mic care este mai degrabă lung decât înalt, Spanielul Tibetan adult are aproximativ 25 de centimetri înălțime și o greutate de aproximativ 7 – 9 kilograme. Are o blană mătăsoasă, de lungime medie, moale pe față și penaj pe urechi, pe spatele picioarelor și pe coadă. Masculii au blana mai deasă și o „coamă” în jurul gâtului și umerilor. Blana poate avea orice culoare și combinație.
 • Câine potrivit pentru proprietarii fără experiență
 • Dresaj de bază necesar
 • Preferă plimbările liniștite
 • Agreează o plimbare de jumătate de oră pe zi
 • Câine mic
 • Salivează un pic
 • Are nevoie de periere la două zile
 • Rasă non hipoalergenică
 • Câine comunicativ și vocal
 • Câine de pază. Latră și alertează
 • Se înțelege grozav cu alte animale
 • Ar putea avea nevoie de dresaj pentru a trăi cu copii

Origine

Crescută de călugări pentru paza mănăstirilor din Tibet, rasa de câini the Spaniel Tibetan nu a fost niciodată o rasă de spanieli de vânătoare, însă e posibil să-și ia numele de la spanielii de salon, deoarece era oferită drept cadou diplomatic regilor și nobililor pentru care a devenit un companion apreciat. Timp de sute de ani, Spanielul Tibetan se cățăra pe pereții mănăstirilor să stea de veghe și lătra ca să-i alerteze pe călugări dacă se apropia cineva. Chiar și în prezent, în căminele moderne, un „Tibbie” caută adesea un punct de observare pentru rolul său auto-asumat de câine de pază.

Personalitate

Activ și atent, micuțul Spaniel Tibetan este timid cu străinii și extrem de loial celor dragi. Este vesel, însă foarte independent. Nu-i place să fie separat de familie prea mult timp, totuși, și poate fi destul de gălăgios în timpul activităților sale de câine de pază.

Sănătate

Cea mai frecventă problemă de sănătate care afectează Spanielii Tibetani este o boală ereditară a ochilor, de aceea testarea ochilor înainte de împerechere este importantă.

Exerciții

Spanielul Tibetan are nevoie de aproximativ o oră de mișcare în fiecare zi. Asigură-te că ai o curte securizată și verifică gardul în mod regulat, căci acest câine este un săpător renumit!

Nutriție

Câinii de talie mică au un metabolism rapid, ceea ce înseamnă că ard caloriile foarte repede, deși stomacul lor mic le impune să mănânce puțin și des. Mâncărurile pentru rasele mici sunt create special pentru a conține nivelurile adecvate de nutrienți cheie și au dimensiuni mai mici ale bolului alimentar pentru a se potrivi gurii lor mici. Aceasta încurajează de asemenea mestecatul și îmbunătățește digestia.

Îngrijire

Blana dublă constă într-un strat inferior fin și dens și un strat superior mai lung, mătăsos. Perie și piaptănă blana de două ori pe săptămână, acordând atenție specială penajului, care se poate încurca.

Cele mai bune rase de câini pentru copii

Deși majoritatea câinilor sunt considerați în mod tradițional că au un comportament frumos față de copii, toți câinii și copiii trebuie învățați să se înțeleagă și să se respecte reciproc, pentru a fi în siguranță împreună. Chiar și așa, câinii și copiii mici nu ar trebui să fie lăsați singuri împreună, iar adulții ar trebui să supravegheze toate interacțiunile dintre ei

E aceasta rasa potrivită pentru tine?

E aceasta rasa potrivită pentru tine?

Toți câinii au personalitatea lor, însă unele instincte și comportamente sunt moștenite. Folosește selectorul de rase și află ce rase de câini se potrivesc cel mai bine cu preferințele și stilul tău de viață. Dacă tu și câinele aveți lucruri în comun, cresc șansele unei vieți fericite și împlinite împreună.

Ce să mai iei în calcul

Adopție

Adopția unui câine de la un adăpost sau o organizație neguvernamentală îți poate aduce incredibil de multă împlinire. Deseori, înseamnă că îi oferi o a doua șansă la viață. Sunt mulți câini în căutarea unei case primitoare. Centrele recunoscute vor acorda multă atenție potrivirii dintre oameni și câini. Personalul învață tot ce poate despre câini și vor vrea să afle și lucruri despe tine, familia ta și stilul de viață, înainte de a-ți recomanda vreun câine. De asemenea, vor fi încântați să îți ofere sfaturi și să îți răspundă la orice eventuale întrebări înainte sau după adopție.

Alegerea unui crescător bun

Dacă te-ai hotărât să alegi un câine cu pedigree, atunci asigură-te că apelezi la un crescător cu reputație bună. Principalul avantaj în cumpărarea unui câine de rasă este că vei ști destul de bine cum va arăta și în ce fel i se va contura personalitatea. Contactează-ți veterinarul pentru mai multe informații despre bolile infecțioase, predispozițiile genetice și nevoile de îngrijire, pentru a fi complet pregătit atunci când întâmpini un câine la tine acasă.

Întâmpinarea câinelui acasă

Când ești pe cale să aduci un pui de câine sau un câine adult pentru prima oară, e normal ca toți ai casei să fie plini de entuziasm. Te-ar putea ajuta ceva care să te distragă, așa că e un moment perfect să te ocupi de câteva pregătiri pentru marea sosire.