Finnish Lapphund

Finnish Lapphund
Un câine puternic, de tip spitz (blană deasă, coadă arcuită la spate, urechi ascuțite), Lapphund-ul finalndez e de talie medie. Masculii adulți măsoară în jur de 49 cm, iar femelele au 44 cm. Cântăresc 17-19 kg când ajung la maturitate. Blana vine într-o varietate de culori și combinații – consultă standardul rasei pentru detalii.
 • Câine potrivit pentru proprietarii cu niște experiență
 • Dresaj de bază necesar
 • Preferă plimbările antrenante
 • Agreează o plimbare de una-două ore pe zi
 • Câine mediu
 • Salivează un pic
 • Are nevoie de periere la două zile
 • Rasă non hipoalergenică
 • Câine foarte vocal
 • Câine de pază. Latră și alertează
 • Ar putea avea nevoie de dresaj pentru a trăi cu alte animale
 • Ar putea avea nevoie de dresaj pentru a trăi cu copii

Origine

Acest câine a lucrat cu triburile semi-nomadice Sami din Lapland timp de secole – în principal ca și conducător al turmelor de reni, deși este probabil ca în prima parte a existenței lor să fi fost folosiți pe post de câini de vânătoare și protecție. Deși nu mai este folosit la fel de mult, ca urmare a dezvoltării snowmobilului, acest câine este încă utilizat în prezent la conducerea turmelor de reni. Putând să galopeze în tip ce mână turmele, rasa de câini Lapphund Finlandez lucrează împreună cu Lapponian Herder, un câine mai alert, cu părul mai scurt, care reprezintă o altă rasă originară din această zonă.

Personalitate

Lapphundul Finlandez are un puternic instinct de a mâna turma și este un vânător redutabil în aer liber. În casă este alert și este un bun câine de pază, deși este calm, afectuos și un companion loial. Deși nu este la fel de gălăgios ca alte rase spitz breeds, poate destul de vocal; va fi nevoie de dresaj pentru a-l învăța să „tacă” la cerere.

Sănătate

Ca și multe ale rase, Lapphundul Finlandez poate suferi ocazional de diverse boli ereditare ale ochilor și de displazie de șold (o afecțiune care poate duce la probleme de mobilitate). De aceea verificarea ochilor și evaluarea șoldurilor câinilor înainte de împerechere sunt importante.

Exerciții

Lapphundul Finlandez are nevoie de aproximativ o oră de antrenament zilnic. Fiind o rasă activă, el se va bucura să practice un hobby canin, cum ar fi agilitatea sau crosurile canine. Unii dintre ei au un instinct de vânător ascuțit, astfel că semnalul de revenire este esențial pentru a-l chema de lângă prada țintită atunci când este necesar.

Nutriție

Dieta câinelui tău trebuie să conțină un aport potrivit de substanțe din principalele grupe de nutrienți, inclusiv o cantitate constantă de apă proaspătă.

Îngrijire

Blana dublă este formată dintr-un strat superior lung și drept, care este mai scurt pe cap și pe partea din față a picioarelor, și un strat inferior gros și moale. Masculii au o „coamă” de păr des în jurul gâtului și al pieptului. Blana va avea nevoie de îngrijire de două ori pe săptămână, însă în perioada de năpârlire poate fi necesară îngrijirea zilnică.

Cele mai bune rase de câini pentru copii

Deși majoritatea câinilor sunt considerați în mod tradițional că au un comportament frumos față de copii, toți câinii și copiii trebuie învățați să se înțeleagă și să se respecte reciproc, pentru a fi în siguranță împreună. Chiar și așa, câinii și copiii mici nu ar trebui să fie lăsați singuri împreună, iar adulții ar trebui să supravegheze toate interacțiunile dintre ei

E aceasta rasa potrivită pentru tine?

E aceasta rasa potrivită pentru tine?

Toți câinii au personalitatea lor, însă unele instincte și comportamente sunt moștenite. Folosește selectorul de rase și află ce rase de câini se potrivesc cel mai bine cu preferințele și stilul tău de viață. Dacă tu și câinele aveți lucruri în comun, cresc șansele unei vieți fericite și împlinite împreună.

Ce să mai iei în calcul

Adopție

Adopția unui câine de la un adăpost sau o organizație neguvernamentală îți poate aduce incredibil de multă împlinire. Deseori, înseamnă că îi oferi o a doua șansă la viață. Sunt mulți câini în căutarea unei case primitoare. Centrele recunoscute vor acorda multă atenție potrivirii dintre oameni și câini. Personalul învață tot ce poate despre câini și vor vrea să afle și lucruri despe tine, familia ta și stilul de viață, înainte de a-ți recomanda vreun câine. De asemenea, vor fi încântați să îți ofere sfaturi și să îți răspundă la orice eventuale întrebări înainte sau după adopție.

Alegerea unui crescător bun

Dacă te-ai hotărât să alegi un câine cu pedigree, atunci asigură-te că apelezi la un crescător cu reputație bună. Principalul avantaj în cumpărarea unui câine de rasă este că vei ști destul de bine cum va arăta și în ce fel i se va contura personalitatea. Contactează-ți veterinarul pentru mai multe informații despre bolile infecțioase, predispozițiile genetice și nevoile de îngrijire, pentru a fi complet pregătit atunci când întâmpini un câine la tine acasă.

Întâmpinarea câinelui acasă

Când ești pe cale să aduci un pui de câine sau un câine adult pentru prima oară, e normal ca toți ai casei să fie plini de entuziasm. Te-ar putea ajuta ceva care să te distragă, așa că e un moment perfect să te ocupi de câteva pregătiri pentru marea sosire.