Fox Terrier Wire Coat

Fox Terrier Wire Coat
Poate că este mic, însă Fox Terrier-ul cu blana sârmoasă și spatele scurt, musculos, inspiră forță. Blana groasă și sârmoasă este predominant albă cu negru, maro sau cu pete negre și maro. Masculii adulți măsoară 39 de centimetri sau mai puțin și cântăresc aproximativ 8 kilograme, iar femelele sunt ceva mai mici.
 • Câine potrivit pentru proprietarii cu niște experiență
 • Niște dresaj necesar
 • Preferă plimbările antrenante
 • Agreează o plimbare de o oră pe zi
 • Câine mic
 • Minimum de salivare
 • Are nevoie de periere la două zile
 • Rasă non hipoalergenică
 • Câine foarte vocal
 • Câine de pază. Latră și alertează
 • Ar putea avea nevoie de dresaj pentru a trăi cu alte animale
 • Ar putea avea nevoie de dresaj pentru a trăi cu copii

Personalitate

Fiind mereu alert și gata de treabă, Fox Terrierul cu blana sârmoasă este un câine activ care trebuie să fie ținut ocupat. Dacă se plictisește va găsi singur cum să se distreze – săpând, lătrând sau căutând alte forme de „amuzament”. Este un terrier încrezător, prietenos, prin urmare ar trebui să fie prietenos cu oamenii, deși instinctul lui acut de vânătoare poate oricând să iasă la suprafață.

Sănătate

Fox Terrier-ul cu blana sârmoasă este în general o rasă foarte sănătoasă. Cu toate acestea, ca mulți alți câini de talie mică / de salon, poate suferi de dislocarea temporară a rotulelor și de unele probleme ereditare la ochi.

Exerciții

Fox Terrierul cu blana sârmoasă are nevoie de minim o oră de antrenament pe zi. Deși poate fi socializat de la o vârstă fragedă pentru a trăi în armonie cu pisica familiei, este posibil să le vâneze pe celelalte pe care le întâlnește în plimbările lui, precum și alte creaturi mici și rapide, deci asigură-te că în zonele urbane sau cu trafic stă în lesă.

Nutriție

Câinii mici au un metabolism rapid, ceea ce înseamnă că ard caloriile foarte repede, deși stomacul lor mic le impune să mănânce puțin și des. Mâncărurile pentru rasele mici sunt create special pentru a conține nivelurile adecvate de nutrienți cheie și au dimensiuni mai mici ale bolului alimentar pentru a se potrivi gurii lor mici. Aceasta încurajează de asemenea mestecatul și îmbunătățește digestia.

Îngrijire

Blana groasă și sârmoasă are o lungime de 2-4 centimetri, iar stratul inferior este scurt și moale. Părul de pe față îi conferă un aspect distinst. O perie și un pieptene o dată la două zile vor menține blana fără noduri, însă va avea nevoie și să fie curățat cu mâna (acolo unde este țesălat părul mort) de trei sau patru ori pe an.

Cele mai bune rase de câini pentru copii

Deși majoritatea câinilor sunt considerați în mod tradițional că au un comportament frumos față de copii, toți câinii și copiii trebuie învățați să se înțeleagă și să se respecte reciproc, pentru a fi în siguranță împreună. Chiar și așa, câinii și copiii mici nu ar trebui să fie lăsați singuri împreună, iar adulții ar trebui să supravegheze toate interacțiunile dintre ei

E aceasta rasa potrivită pentru tine?

E aceasta rasa potrivită pentru tine?

Toți câinii au personalitatea lor, însă unele instincte și comportamente sunt moștenite. Folosește selectorul de rase și află ce rase de câini se potrivesc cel mai bine cu preferințele și stilul tău de viață. Dacă tu și câinele aveți lucruri în comun, cresc șansele unei vieți fericite și împlinite împreună.

Ce să mai iei în calcul

Adopție

Adopția unui câine de la un adăpost sau o organizație neguvernamentală îți poate aduce incredibil de multă împlinire. Deseori, înseamnă că îi oferi o a doua șansă la viață. Sunt mulți câini în căutarea unei case primitoare. Centrele recunoscute vor acorda multă atenție potrivirii dintre oameni și câini. Personalul învață tot ce poate despre câini și vor vrea să afle și lucruri despe tine, familia ta și stilul de viață, înainte de a-ți recomanda vreun câine. De asemenea, vor fi încântați să îți ofere sfaturi și să îți răspundă la orice eventuale întrebări înainte sau după adopție.

Alegerea unui crescător bun

Dacă te-ai hotărât să alegi un câine cu pedigree, atunci asigură-te că apelezi la un crescător cu reputație bună. Principalul avantaj în cumpărarea unui câine de rasă este că vei ști destul de bine cum va arăta și în ce fel i se va contura personalitatea. Contactează-ți veterinarul pentru mai multe informații despre bolile infecțioase, predispozițiile genetice și nevoile de îngrijire, pentru a fi complet pregătit atunci când întâmpini un câine la tine acasă.

Întâmpinarea câinelui acasă

Când ești pe cale să aduci un pui de câine sau un câine adult pentru prima oară, e normal ca toți ai casei să fie plini de entuziasm. Te-ar putea ajuta ceva care să te distragă, așa că e un moment perfect să te ocupi de câteva pregătiri pentru marea sosire.