OpenOpen

Fox Terrier cu blana sârmoasă

Fox Terrier cu blana sârmoasă

Poate că este mic, însă Fox Terrier-ul cu blana sârmoasă și spatele scurt, musculos, inspiră forță. Blana groasă și sârmoasă, este predominant albă cu negru, maro sau cu pete negre și maro. Masculii adulți măsoară 39 de centimetri sau mai puțin și cântăresc aproximativ 8 kilograme, iar femelele sunt ceva mai mici.

Fox Terrier cu blana sârmoasă
  • Mărime : Mic
  • Îngrijire : Minim o dată pe săptămână
Fox Terrier cu blana sârmoasă
  • Blană : Scurt/aspru
  • Năpârlire : Mic
  • Gălăgie : Vocal
  • Alergii : Nu
  • Grup : Terrier
Fox Terrier cu blana sârmoasă
  • Singur : 1-3 ore
  • Alte animale : Mic
  • Pază : Mare

Origine

Dezvoltată dintr-un terrier regional de lucru cu blana sârmoasă neagră cu maro din Țara Galilor, Derbyshire și Durham, rasa de câini Fox Terrier cu blana sârmoasă a fost folosită încă din secolul al XIX-lea pentru a scoate la suprafață vulpile dacă intrau în pământ, pentru ca vânătoarea să poată continua. Inițial rasa a fost clasificată drept Fox Terrier cu două varietăți – cea cu blana sârmoasă și cea cu blana moale – iar încrucișarea între varietăți era frecventă în primii ani, însă acum ele sunt considerate rase separate, fiecare cu standardele sale.

Personalitate

Fiind mereu alert și gata de treabă, Fox Terrierul cu blana sârmoasă este un câine activ care trebuie să fie ținut ocupat. Dacă se plictisește va găsi singur cum să se distreze – săpând, lătrând sau căutând alte forme de „amuzament”. Este un terrier încrezător, prietenos, prin urmare ar trebui să fie prietenos cu oamenii, deși instinctul lui acut de vânătoare poate oricând să iasă la suprafață.

Sănătate

Fox Terrier-ul cu blana sârmoasă este în general o rasă foarte sănătoasă. Cu toate acestea, ca mulți alți câini de talie mică / de salon, poate suferi de dislocarea temporară a rotulelor și de unele probleme ereditare la ochi.

Exerciții

Fox Terrierul cu blana sârmoasă are nevoie de minim o oră de antrenament pe zi. Deși poate fi socializat de la o vârstă fragedă pentru a trăi în armonie cu pisica familiei, este posibil să le vâneze pe celelalte pe care le întâlnește în plimbările lui, precum și alte creaturi mici și rapide, deci asigură-te că în zonele urbane sau cu trafic stă în lesă.

Nutriție

Câinii mici au un metabolism rapid, ceea ce înseamnă că ard caloriile foarte repede, deși stomacul lor mic le impune să mănânce puțin și des. Mâncărurile pentru rasele mici sunt create special pentru a conține nivelurile adecvate de nutrienți cheie și au dimensiuni mai mici ale bolului alimentar pentru a se potrivi gurii lor mici. Aceasta încurajează de asemenea mestecatul și îmbunătățește digestia.

Îngrijire

Blana groasă și sârmoasă are o lungime de 2-4 centimetri, iar stratul inferior este scurt și moale. Părul de pe față îi conferă un aspect distinst. O perie și un pieptene o dată la două zile vor menține blana fără noduri, însă va avea nevoie și să fie curățat cu mâna (acolo unde este țesălat părul mort) de trei sau patru ori pe an.