Norwegian Elkhound

Norwegian Elkhound
Un câine de tip spitz de talie medie spre mare (cu o blană groasă, urechi ascuțite și coada arcuită pe spate), Elkhoundul Norvegian este un ogar puternic, cu o formă pătrățoasă și un corp compact. Masculii adulți au o înălțime de 52cm și cântăresc în jur de 23kg, iar femelele au 49cm și 20kg. Blana groasă și densă poate avea diverse nuanțe de gri, cu negru pe la vârf.
 • Câine potrivit pentru proprietarii cu niște experiență
 • Niște dresaj necesar
 • Preferă plimbările antrenante
 • Agreează o plimbare de o oră pe zi
 • Câine mediu
 • Salivează mult
 • Requires grooming daily
 • Rasă non hipoalergenică
 • Câine foarte vocal
 • Câine de pază. Latră și alertează
 • Ar putea avea nevoie de dresaj pentru a trăi cu alte animale
 • Ar putea avea nevoie de dresaj pentru a trăi cu copii

Origine

Rasă antică, arheologii scoțând la lumină scheletele unui câine similar ce datează din anii 4.000-5.000BC, rasa de câini Elkhound Norvegian este o rasă de spitz folosită pentru vânarea elanilor. Acest câine urmărea și găsea elanul, după care lătra și îl ținea imobilizat până la sosirea vânătorului care să-l împuște. A fost prezentat pentru prima dată la o expoziție canină în Norvegia în 1877 și încă mai este folosit la vânătoare în Scandinavia.

Personalitate

Prietenos și încrezător, Elkhoundul Norvegian este un câine energic și rezistent. Fiind câine de pază la origine, este gălăgios și va avea nevoie de dresaj timpuriu pentru a lătra la comandă. Bun câine de familie, este independent și se bucură de compania celor dragi. Persoanele preocupate de curățenia casei ar trebui să știe că acest câine năpârlește intens.

Sănătate

Ca și multe alte rase, Elkhoundul Norvegian poate suferi ocazional de boli ereditare ale ochilor și displazie de șold și cot (afecțiuni ale încheieturilor care pot fi dureroase și pot duce la probleme de mobilitate). De aceea, verificarea ochilor și evaluarea șoldurilor câinilor înainte de împerechere sunt importante.

Exerciții

Este nevoie de minim o oră de mișcare zilnic, însă Elkhoundul Norvegian este capabil de mai mult – în fond este un câine crescut pentru a căuta elanii mile întregi în condiții dificile! Asigură-te că sunt ținuți într-un mediu răcoros în timpul verii.

Nutriție

Dieta câinelui dumneavoastră trebuie să conțină un aport potrivit de substanțe din principalele grupe de nutrienți, inclusiv o cantitate constantă de apă proaspătă.

Îngrijire

Blana rezistentă la intemperii a Elkhoundului Norvegian constă într-un strat inferior gros, lânos și un strat superior dens care este mai lung pe partea din spate a picioarelor, dar și pe gât și pe coadă. Se recomandă periajul o dată sau de două ori pe săptămână, cu îngrijire zilnică atunci când blana năpârlește.

Cele mai bune rase de câini pentru copii

Deși majoritatea câinilor sunt considerați în mod tradițional că au un comportament frumos față de copii, toți câinii și copiii trebuie învățați să se înțeleagă și să se respecte reciproc, pentru a fi în siguranță împreună. Chiar și așa, câinii și copiii mici nu ar trebui să fie lăsați singuri împreună, iar adulții ar trebui să supravegheze toate interacțiunile dintre ei

E aceasta rasa potrivită pentru tine?

E aceasta rasa potrivită pentru tine?

Toți câinii au personalitatea lor, însă unele instincte și comportamente sunt moștenite. Folosește selectorul de rase și află ce rase de câini se potrivesc cel mai bine cu preferințele și stilul tău de viață. Dacă tu și câinele aveți lucruri în comun, cresc șansele unei vieți fericite și împlinite împreună.

Ce să mai iei în calcul

Adopție

Adopția unui câine de la un adăpost sau o organizație neguvernamentală îți poate aduce incredibil de multă împlinire. Deseori, înseamnă că îi oferi o a doua șansă la viață. Sunt mulți câini în căutarea unei case primitoare. Centrele recunoscute vor acorda multă atenție potrivirii dintre oameni și câini. Personalul învață tot ce poate despre câini și vor vrea să afle și lucruri despe tine, familia ta și stilul de viață, înainte de a-ți recomanda vreun câine. De asemenea, vor fi încântați să îți ofere sfaturi și să îți răspundă la orice eventuale întrebări înainte sau după adopție.

Alegerea unui crescător bun

Dacă te-ai hotărât să alegi un câine cu pedigree, atunci asigură-te că apelezi la un crescător cu reputație bună. Principalul avantaj în cumpărarea unui câine de rasă este că vei ști destul de bine cum va arăta și în ce fel i se va contura personalitatea. Contactează-ți veterinarul pentru mai multe informații despre bolile infecțioase, predispozițiile genetice și nevoile de îngrijire, pentru a fi complet pregătit atunci când întâmpini un câine la tine acasă.

Întâmpinarea câinelui acasă

Când ești pe cale să aduci un pui de câine sau un câine adult pentru prima oară, e normal ca toți ai casei să fie plini de entuziasm. Te-ar putea ajuta ceva care să te distragă, așa că e un moment perfect să te ocupi de câteva pregătiri pentru marea sosire.