OpenOpen

Elkhound Norvegian

Elkhound Norvegian

Un câine de tip spitz de talie medie spre mare (cu o blană groasă, urechi ascuțite și coada arcuită pe spate), Elkhoundul Norvegian este un ogar puternic, cu o formă pătrățoasă și un corp compact. Masculii adulți au o înălțime de 52cm și cântăresc în jur de 23kg, iar femelele au 49cm și 20kg. Blana groasă și densă poate avea diverse nuanțe de gri, cu negru pe la vârf.

Elkhound Norvegian
  • Mărime : Mediu
  • Îngrijire : Minim o dată pe săptămână
Elkhound Norvegian
  • Blană : Mediu/lung
  • Năpârlire : Greu
  • Gălăgie : Vocal
  • Alergii : Nu
  • Grup : Ogar
Elkhound Norvegian
  • Singur : 1-3 ore
  • Alte animale : Mediu
  • Pază : Mediu

Origine

Rasă antică, arheologii scoțând la lumină scheletele unui câine similar ce datează din anii 4.000-5.000BC, rasa de câini Elkhound Norvegian este o rasă de spitz folosită pentru vânarea elanilor. Acest câine urmărea și găsea elanul, după care lătra și îl ținea imobilizat până la sosirea vânătorului care să-l împuște. A fost prezentat pentru prima dată la o expoziție canină în Norvegia în 1877 și încă mai este folosit la vânătoare în Scandinavia.

Personalitate

Prietenos și încrezător, Elkhoundul Norvegian este un câine energic și rezistent. Fiind câine de pază la origine, este gălăgios și va avea nevoie de dresaj timpuriu pentru a lătra la comandă. Bun câine de familie, este independent și se bucură de compania celor dragi. Persoanele preocupate de curățenia casei ar trebui să știe că acest câine năpârlește intens.

Sănătate

Ca și multe alte rase, Elkhoundul Norvegian poate suferi ocazional de boli ereditare ale ochilor și displazie de șold și cot (afecțiuni ale încheieturilor care pot fi dureroase și pot duce la probleme de mobilitate). De aceea verificarea ochilor și evaluarea șoldurilor câinilor înainte de împerechere sunt importante.

Exerciții

Este nevoie de minim o oră de mișcare zilnic, însă Elkhoundul Norvegian este capabil de mai mult – în fond este un câine crescut pentru a căuta elanii mile întregi în condiții dificile! Asigură-te că sunt ținuți într-un mediu răcoros în timpul verii.

Nutriție

Dieta câinelui dumneavoastră trebuie să conțină un aport potrivit de substanțe din principalele grupe de nutrienți, inclusiv o cantitate constantă de apă proaspătă.

Îngrijire

Blana rezistentă la intemperii a Elkhoundului Norvegian constă într-un strat inferior gros, lânos și un strat superior dens care este mai lung pe partea din spate a picioarelor, dar și pe gât și pe coadă. Se recomandă periajul o dată sau de două ori pe săptămână, cu îngrijire zilnică atunci când blana năpârlește.