Bouvier Des Flandres

Bouvier des Flandres
Duri, puternici și compacți, Câinii ciobănești de Flandra au un aspect puternic, rezistent și necizelat. Au o blană abundentă, aspră, cu aspect neîngrijit, precum și barbă, mustață și sprâncene stufoase. Ciobăneștii au culori diverse de la cafeniu la negru și dungat. Femelele adulte măsoară 59-65 de centimetri și cântăresc 27-35 de kilograme. Masculii adulți măsoară 62-68 de centimetri și cântăresc 35-40 de kilograme.
 • Câine potrivit pentru proprietarii experimentați
 • Extra dresaj necesar
 • Preferă plimbările pline de energie
 • Agreeeză o plimbare de peste două ore pe zi
 • Câine mare
 • Salivează un pic
 • Are nevoie de periere la două zile
 • Rasă non hipoalergenică
 • Câine tăcut
 • Câine de pază. Latră, alertează și protejează fizic
 • Ar putea avea nevoie de dresaj pentru a trăi cu alte animale
 • Ar putea avea nevoie de dresaj pentru a trăi cu copii

Origine

Originile exacte ale aceste rase sunt necunoscute, însă începând de pe la 1600, toți câinii care lucrau cu vitele au fost numiți „bouviers” (păstori de bovine) și fiecare regiune își are propriul nume și tip. Acești câini erau apreciați ca păstori și paznici. În timpul Primului Război Mondial câinii păstori au fost aproape decimați și multe dintre tipurile mai rare s-au pierdut complet. Singurele două tipuri care au supraviețuit au fost Câinele ciobănesc de Flandra și Câinele ciobănesc de Ardennes. Atât Franța, cât și Belgia își dispută originea câinelui de Flandra. Un veterinar din armata belgiană, Căpitanul Darby, poate fi creditat pentru asigurarea continuității rasei pe perioada războiului.

Personalitate

În pofida aspectului amenințător, Ciobăneștii de Flandra au un temperament stabil și o dispoziție prietenoasă, care îi face ideali pentru a fi animale de familie. Protectori cu familia și casa lor, aceștia sunt oarecum rezervați față de străini, dar nu sunt niciodată agresivi. Liniștiți, calmi și sensibili în casă, ei sunt afectuoși cu familia și vor accepta alți câini și alte animale de casă dacă sunt bine socializați și integrați când sunt mici.

Sănătate

Ciobăneștii de Flandra sunt relativ rezistenți, dar, ca și în cazul altor rase, pot suferi de diverse boli ereditare ale ochilor și de displazie de șold (o afecțiune care poate duce la probleme de mobilitate). Controlul ochilor și evaluarea șoldurilor câinilor înainte de împerechere sunt de aceea foarte importante. Rasa este predispusă îndeosebi către paralizia laringelui, ceea ce poate duce la o respirație zgomotoasă și la dificultăți în respirație.

Exerciții

Când sunt pui, Ciobăneștii de Flandra fac suficientă mișcare dacă aleargă prin grădină. La maturitate se adaptează foarte ușor la împrejurările familiale, însă ar trebui să li se asigure minim o oră de mișcare pe zi.

Nutriție

Fiind câini de talie mare și având un apetit sănătos, ei au nevoie de un aport diferit, inclusiv minerale și vitamine comparativ cu câinii de talie mai mică. Ciobănescul este predispus la balonare și probleme stomacale; mesele mai mici și mai frecvente pot ajuta la reducerea ascestui risc.

Îngrijire

Această rasă are un strat superior de blană abundentă, aspră, care ar trebui menținută la o lungime de aproximativ 6 centimetri. Stratul inferior este lipit de piele și dens. Ciobăneștii ar trebui îngrijiți de cel puțin trei ori pe săptămână, acordând o atenție specială bărbilor și mustăților pentru a te asigura că nu rămâne mâncare acolo. Este important să te asiguri că nu se formează noduri în stratul inferior pentru confortul câinelui. Stratul superior ar trebui tuns cel puțin de două ori pe an în perioadele de năpârlire.

Cele mai bune rase de câini pentru copii

Deși majoritatea câinilor sunt considerați în mod tradițional că au un comportament frumos față de copii, toți câinii și copiii trebuie învățați să se înțeleagă și să se respecte reciproc, pentru a fi în siguranță împreună. Chiar și așa, câinii și copiii mici nu ar trebui să fie lăsați singuri împreună, iar adulții ar trebui să supravegheze toate interacțiunile dintre ei

E aceasta rasa potrivită pentru tine?

E aceasta rasa potrivită pentru tine?

Toți câinii au personalitatea lor, însă unele instincte și comportamente sunt moștenite. Folosește selectorul de rase și află ce rase de câini se potrivesc cel mai bine cu preferințele și stilul tău de viață. Dacă tu și câinele aveți lucruri în comun, cresc șansele unei vieți fericite și împlinite împreună.

Ce să mai iei în calcul

Adopție

Adopția unui câine de la un adăpost sau o organizație neguvernamentală îți poate aduce incredibil de multă împlinire. Deseori, înseamnă că îi oferi o a doua șansă la viață. Sunt mulți câini în căutarea unei case primitoare. Centrele recunoscute vor acorda multă atenție potrivirii dintre oameni și câini. Personalul învață tot ce poate despre câini și vor vrea să afle și lucruri despe tine, familia ta și stilul de viață, înainte de a-ți recomanda vreun câine. De asemenea, vor fi încântați să îți ofere sfaturi și să îți răspundă la orice eventuale întrebări înainte sau după adopție.

Alegerea unui crescător bun

Dacă te-ai hotărât să alegi un câine cu pedigree, atunci asigură-te că apelezi la un crescător cu reputație bună. Principalul avantaj în cumpărarea unui câine de rasă este că vei ști destul de bine cum va arăta și în ce fel i se va contura personalitatea. Contactează-ți veterinarul pentru mai multe informații despre bolile infecțioase, predispozițiile genetice și nevoile de îngrijire, pentru a fi complet pregătit atunci când întâmpini un câine la tine acasă.

Întâmpinarea câinelui acasă

Când ești pe cale să aduci un pui de câine sau un câine adult pentru prima oară, e normal ca toți ai casei să fie plini de entuziasm. Te-ar putea ajuta ceva care să te distragă, așa că e un moment perfect să te ocupi de câteva pregătiri pentru marea sosire.