OpenOpen

Buhund Norvegian

Buhund Norvegian

Un tip de spitz de talie medie (blană dublă groasă, urechi ascuțite și o coadă curbată pe spate), Buhundul norvegian are o siluetă suplă și un corp scund și compact. Masculii adulți au o înălțime de 45cm, femelele ceva mai puțin, și cântăresc aproximativ 14-18kg. Stratul inferior lânos este acoperit de un strat superior gros și moale care poate fi colorat galben pai, negru, roșu sau gri lup.

Buhund Norvegian
  • Mărime : Mediu
  • Îngrijire : Minim o dată pe săptămână
Buhund Norvegian
  • Blană : Scurt/aspru
  • Năpârlire : Greu
  • Gălăgie : Vocal
  • Alergii : Nu
  • Grup : Pastoral
Buhund Norvegian
  • Singur : 1-3 ore
  • Alte animale : Mediu
  • Pază : Mediu

Origine

Câini foarte asemănători rasei Buhund Norvegian au fost găsiți în mormintele vikingilor datând din anul 900 AD. O rudă apropiată a Ciobănescului Islandez, Buhundul Norvegian a fost crescut să fie un câine de fermă complet – companion pentru cioban, câine de pază și conducător de turmă. De fapt, numele său se traduce prin „câine de fermă” în norvegiană, și încă mai este folosit în acest scop în țara sa de origine.

Personalitate

Îndrăzneț, curajos și activ, Buhundul norvegian este un excelent câine de familie pentru cei pe care nu-i deranjează năpârlitul excesiv ce se poate produce o dată sau de două ori pe an și pentru cei care îl pot dresa să-și controleze lătratul! Un companion excelent, este ideal pentru un cămin activ în care poate fi dresat pentru unul dintre sporturile canine și poate face multă mișcare.

Sănătate

Buhundul norvegian este în general o rasă sănătoasă, însă ca și multe alte rase poate suferi de boli ereditare ale ochilor și displazie de șold (o afecțiune care poate duce la probleme de mobilitate). De aceea verificarea ochilor și evaluarea șoldurilor câinilor înainte de împerechere sunt importante.

Exerciții

Buhundul norvegian are nevoie de 1-2 ore de mișcare pe zi. A lucrat ca și câine însoțitor pentru oamenii fără auz și de descurcă bine la agilitate și supunere, fiind foarte fericit dacă primește noi provocări. Având în vedere blana lui groasă și originile geografice, nu se simte prea bine la căldură, așadar trebuie ținut la rece în perioadele calde de vară. În timpul verii trebuie să-l scoți să facă mișcare dimineața devreme / seara târziu.

Nutriție

Dieta câinelui tău trebuie să conțină un raport echilibrat de substanțe din principalele grupe de nutrienți, inclusiv o cantitate constantă de apă proaspătă.

Îngrijire

Blana dublă a Buhundului năpârlește profund o dată sau de două ori pe an, perioade în care se recomandă îngrijirea zilnică. În restul timpului, un periaj și un pieptănat de două ori pe săptămână sunt suficiente.